Skip to content
Menu
Ioana Radu
  • Home
  • Contact
  • Categorii
    • Adv. & Stuff
    • Cărţi
    • Diverse
    • Review produse & servicii
    • Women’s World
Ioana Radu

5 categorii de cărți la mare căutare 🌟

Posted on 28/05/202228/05/2022

Cărțile joacă un rol important în viață noastră, de la cei mai mici până la cei mai mari. Fie că le cumpărăm cu scop educativ, pentru copii, fie că le adăugăm în coșul de cumpărături pentru că ne dorim să descoperim noi tărâmuri, povești, puncte de vedere ori modalități de a ne dezvolta, cărțile sunt niște achiziții necesare.

Rândurile de mai jos, însă, sunt concentrate asupra a 5 categorii de cărți care se bucură de popularitate în prezent și pe care le poți lua în calcul la următoarea vânătoare de cărți sau cu următoarea ocazie când vei face un cadou unei persoane dragi.

1. Cărți biografice și memorii

Sunt prinse între două coperți poveștile de viață ale celor mai mari lideri, ale starurilor rock, ale celor care au scris istorie în domeniile lor de activitate, dar și ale oamenilor mai puțin cunoscuți la nivel internațional. Personal nu mă atrăgeau cărțile biografice și memoriile, până când am descoperit autobiografia lui Duff McKagan, basistul de la Guns N Roses, “It’s so easy… și alte minciuni“. M-a captat atât de tare încât mi-am cumpărat ulterior și autobiografiile altor doi membri ai trupei – Slash și Steven Adler.

E ceva aparte în poveștile de viață ale oamenilor care au ajuns departe. Sunt, pe de o parte, la fel de simpli ca noi, but with a twist.

2. Cărți de parenting

Nu știu dacă existau cărți de parenting pe vremea părinților noștri, însă iată-ne pe noi aici, cu bune și rele ca orice om, dorindu-ne să evoluăm constant și să le oferim copiilor noștri tot ce avem mai bun. Mulți părinți și-au dat silința să își crească bine copiii, cu sau fără cărți de parenting, însă dacă ele există acum, și există chiar într-o gamă extreeem de variată, ar fi și păcat să nu ne alegem câteva dintre ele.

Cărțile de parenting nu prezintă o cale de a crește copiii, ci prezintă mai multe opțiuni prin care să ne dezvoltăm împreună cu cei mici, pe măsură ce aceștia cresc.

3. Cărți cu sunete

Au evoluat lucrurile și în privința cărților pentru copii. Apar constant tot felul de cărticele care să-i ajute pe cei mici să învețe mai ușor. Cărțile cu sunete sunt mai distractive, procesul de învățare e mai ușor. De fapt, ca în orice domeniu, tot ceea ce e fun e implicit mai ușor de învățat/asimilat. Alege și tu pentru copilul tău câteva carti cu sunete. Poți alege fie abecedar cu sunete, carte de povești (Albă ca zăpada, Bambi), cuvinte în limba engleză sau chiar marea carte despre mașini (cu 35 de sunete de vehicule).

4. Cărți manga

Manga este cuvântul japonez pentru benzi desenate. Cărțile manga sunt foarte populare în rândul adolescenților, dar și în ceea ce privește adulții. Când spun benzi desenate nu trebuie să te gândești doar la clasicele cărți cu Batman sau alte personaje DC Comics, ci și la cărți celebre care au fost transformate în povești ilustrate, precum Macbeth de William Shakespeare, Sense and sensibility de Jane Austen și Frankenstein de Mary Shelley.

Prin intermediul acestor carti manga poți trezi interesul cuiva pentru literatură. Sau le poți achiziționa chiar pentru tine, dacă ți-e dor să citești și nu mai ai timp să parcurgi un roman clasic de 300-500 de pagini.

5. Cărți pentru dezvoltare personală

Sunt oameni care le iubesc și oameni care le resping. Cert este că, la fel ca la orice altă categorie de cărți, există și aici mai multe stiluri și abordări. Cărțile de dezvoltare personală au apărut pe de o parte ca răspuns la dorința oamenilor de a găsi o cale mai scurtă către succes. Totodată, ele au apărut și ca susținere, ca voce interioară pentru cei care au blocaje. Per total scopul lor este unul bun, acela de a ghida oamenii aflați la răscruce de drumuri sau de a oferi o altă perspectivă a lucrurilor.

Cheers!

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ioana Radu

Blogger acreditat Webstock 2015-2019.

Webstok

Digital Marketing Courses London

tactical sweatshirt mens vintage clothing cheap dresses online

Stuff

BlogalInitiative

Florin Filipescu, Hapi Riverwoman, StejarMasiv.ro

Follow me on Instagram ♥

terraioana

Instagram post 18142152163257150 Instagram post 18142152163257150
Playing nice 🍓🥂 #ootd #flowers #playnice #d Playing nice 🍓🥂

#ootd #flowers #playnice #dressy #redcarpet #party #brunette #witch #highheels #kthxbye
Be a game changer! The world is already full of pl Be a game changer! The world is already full of players. 🌹

#play #game #gun #guns #girl #brunette #havingfun #shooting #shootingrange #players
Pentru că vara ☀️ e anotimpul în care suflet Pentru că vara ☀️ e anotimpul în care sufletul merge să asculte sunetul valurilor mării. Cel puțin acesta e motivul meu 🌊. 

Îmi place să plec de acasă (cu cât mai departe cu atât mai bine ✈️), să stau cu picioarele în nisip, să aud valurile cum se sparg la mal 🏖, să citesc o carte bună și să las soarele să-mi mângâie pielea.

Pentru vara asta am ales 2 produse de la Nivea și Cocosolis de pe site-ul @notino_ro , de luat în bagaj la mare 🌊, dar și în geantă la piscină 💦. 

#NotinoRomania #Cocosolis #protectiesolara #SPF #vara2022
Instagram post 17943076358101387 Instagram post 17943076358101387
Maybe life isn’t about avoiding the bruises. May Maybe life isn’t about avoiding the bruises. Maybe it’s about collecting the scars to prove we showed up for it 🥂🤍.

#Romania #visitRomania #travelRomania #travelphotography #travel #lifequotes #skylovers #green #greenlands #heaven
Load More... Follow on Instagram

Bloguri pe care le recomand:

ioanaP.RO, StejarMasiv.ro, Florin Filipescu, Marina Adriana, Hapi Riverwoman, Flawless, Piratul cinefil, La Unison, Cartim, Dark Passion, Adizzy, Aniela Deby, Luciana Corlan.

Alte bloguri și site-uri:

MANU TV, Bou Baltii, Blog de IT, Pinka, Ratzone, Castiel, Blog de ştiri, Bogdan Stanciu, Canale TV Online, Alina lui Brumarel, Iulia Radu, Vis vandut la gramaj, Costin Comba Photography, Dambovita, Cristao, Locuri de Munca.

• Politica de confidențialitate •



Licenţa Creative Commons
Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire - Distribuire-în-condiţii-identice 3.0 România Creative Commons. Preluarea textelor se face DOAR cu citarea sursei, în limita a 300 de caractere. La sfârșitul fiecărei preluări trebuie să existe un link do-follow către acest blog.
©2022 Ioana Radu | WordPress Theme by Superb WordPress Themes