Se zice că rutina, oricât de rea ar fi ea uneori (pentru simplul fapt că ne antrenează să stăm într-o pătrățică și să evităm încercarea lucrurilor noi), este și bună. Rutina activităților zilnice ne responsabilizează uneori. Rutina exercițiilor contribuie la sănătatea fizică și psihică. Iar rutina ocazională/săptămânală, precum aplicarea măștilor de față, cititul sau o scurtă plimbare prin parc/mall cu prietena cea mai bună ne ține ancorați în realitate, ne relaxează, ne dă sentimentul că nu ne lăsăm de izbeliște. Ne facem timp pentru noi. Pic cu pic, activitățile acestea contează. Așa m-am decis azi să scriu despre una din pasiunile mele – îngrijirea tenului cu măști de față. Ba chiar să le grupez, având în prezent 5 tipuri diferite de măști de față ♥.
1. măști de față tip șervețel (de unică folosință)
De la o vreme aproape că numai măști de genul acesta folosesc. Și unii dintre voi știți asta, pentru că fac săptămânal quiz la instastory și vă las pe voi să alegeți cu o zi înainte ce mască să folosesc ^_^. Da, o dată pe săptămână folosesc o mască de față aleasă de voi (de obicei miercurea), iar o dată pe săptămână folosesc o mască pe care o aleg singură (în weekend).
Măștile de tip șervețel au avantajul că sunt extrem de practice. Le scoatem din pliculeț, le punem pe față, stăm 15 minute și apoi le aruncăm. Iar excesul de produs care rămâne pe ten fie se masează să intre în piele, fie se spală (diferă de la o mască la alta, motiv pentru care trebuie citite informațiile de pe ambalaj).
Și mi-am dat seama cu ocazia scrierii acestui material pe blog… că eu mai am în casă o singură mască de tip șervețel. Una singură :|. Aveam o grămadă, dar cred că numai d-astea am folosit cât am stat în autoizolare. Am terminat stocul, va trebui refăcut :)). Cea pe care o mai am este o mască Missha, e un brand pe care îl adaug des în coșul de cumpărături pentru că are prețurile mai de bun simț (personal n-aș da prea mulți bani pe măști faciale de unică folosință). Acestea de la Missha costă în jur de 10 lei/bucata și sunt o mulțime de sortimente.
2. măști faciale cremoase (pentru 1-2 utilizări)
Există și pliculețe cu măști sub formă de cremă pentru îngrijirea tenului, pe care le putem aplica cu o pensulă sau cu degetele. Ele sunt de multe ori versiuni ale unor măști care se găsesc la tub și ne ajută să testăm înainte de a cumpăra practic tubul… dar ne ajută și în vacanțe, pentru a lua la noi doar 1-2 măști, atât cât avem nevoie. Acum vreo două luni cred că mi-am comandat eu cele două variante din poza de mai jos, o mască de față La Roche-Posay (pentru două utilizări, sunt două plicuri mici prinse între ele) și o mască de față L’Oréal Paris (pentru o singură utilizare). Cert este că până acum n-am mai folosit niciodată măști de față de la aceste două brand-uri și chiar sunt curioasă cum sunt.
3. măști faciale la tub (50ml, 75ml, 100ml… pentru multe utilizări)
Într-o vreme, măștile de față la tub erau singurele care existau 😀 . Cumva le putem numi clasice. În prezent ele se găsesc în tot felul de recipiente, fie din plastic, fie din sticlă sau chiar din silicon. Și există diferite gramaje, însă varianta standard cred că este cea de 75ml. Mai rar găsim tuburi mai generoase cu măști de față. În prezent eu o am pe cea de la Nivea din gama Urban Detox.
4. măști de față pentru îngrijirea anumitor zone (nas, zona T, zona de sub ochi, buze)
Există situații în care avem nevoie de îngrijire specifică sau ne dorim să îngrijim cu precădere anumite zone ale feței. Pentru asta există măști dedicate utilizării specifice, așa cum am menționat și-n paranteza de mai sus. Adică există măști doar pentru nas (majoritatea au rolul de a extrage punctele negre), măști doar pentru zona T (frunte-nas-bărbie, scopul fiind de reglare a excesului de sebum din zona asta), măști pentru îngrijirea zonei de sub ochi (pentru a da un boost de hidratare/energie/luminozitate) și măști pentru buze (pentru hidratare intensă).
În prezent am doar două măști pentru îngrijirea anumitor zone: o mască Korika pentru zona de sub ochi și o mască Pilaten pentru nas. De regulă folosesc des măști pentru nas, pentru îndepărtarea punctelor negre, dar acum mai am una singură în casă. Luna asta probabil o să-mi refac stocul de măști 😀 .
5. măști de față în mai mulți pași
Astea deja sunt la alt nivel ♥. De curând mi-am cumpărat și eu prima mască de față în 3 pași. Am găsit-o pe site-ul Notino.ro și este de la brand-ul Missha (același de care vă ziceam la punctul 1, cu măști de față tip șervețel la preț de 10 lei). Ei bine, o mască Missha în 3 pași costă 17 lei în prezent și există mai multe variante. Eu am optat pentru cea hidratantă, dar mai există și de curățare, pentru lifting, nutritivă și iluminatoare.
Dacă și voi aveți o pasiune pentru măști de față, vă invit pe contul meu de insta să votați în fiecare zi de marți ce mască să folosesc 😀 . De fiecare dată țin cont de voturi, drept dovadă în fecare zi de miercuri pun la instastory masca desigilată și/sau poze cu produsul pe pensulă. Uneori adaug și un selfie cât timp aștept cu masca pe față timpul indicat pe ambalaj.
Pentru mine îngrijirea tenului e importantă deoarece îmi doresc să arăt acceptabil cu trecerea anilor. În plus, nu e o chestie care să implice costuri mari. Și, desigur, e una din modalitățile de self-care, pe care atunci când le punem laolaltă ne ajută din punct de vedere psihic. Mno, cam în punctul acesta ajung de fiecare dată când vorbesc de grija de sine ^_^.
Cheers!
Și mie îmi plac foarte mult măștile.
Mă bucur să aud asta 😀 .