Aveam nevoie de așa ceva. – Cuvintele acestea descriu cel mai bine experiența de testare a celor 3 produse Bioderma Atoderm. Și nu mă concentrez azi pe a lăuda produsele, ci a vă spune de ce sunt ele bune pentru mine și ce probleme au reușit să rezolve. Pentru că asta e important din punctul meu de vedere.
În calitate de persoană pasionată de produse de îngrijire, atunci când citesc review-uri îmi doresc să aflu mai mult decât ceea ce scrie deja pe ambalajul lor, îmi doresc detalii clare despre experiența testării (despre textură, consistență, dacă au efect și mai ales cât durează), dar îmi doresc totodată să știu și detalii despre persoana care le testează – pentru că un singur produs poate avea efecte diferite atunci când vorbim de tipuri diferite de ten și eventuale probleme dermatologice. Acestea fiind spuse, haideți să vedem cu ce m-au surprins pe mine produsele Bioderma Atoderm pe care le-am primit de curând.
1. Ulei de duș Bioderma Atoderm
În general folosesc produse cu textură lejeră, dar care în același timp să-mi ofere hidratarea dorită. Cu toate astea, de la o vreme am observat că mă strânge / mă ustură un pic pielea picioarelor după duș (gambe și coapse), astfel că am început să aplic două straturi de cremă hidratantă de corp. Știam că duritatea apei este crescută, pentru că văd cât calcar rămâne în zona filtrului de apă de la espressor. Însă, dincolo de duritatea apei, cred că pielea corpului devine și ea sensibilă cu trecerea timpului.
Well… Așa am început să mă gândesc la produse care să-mi ofere mai mult. De uleiurile de duș știam de ceva timp, așa cum este și acesta de la Bioderma din gama Atoderm (gamă pentru piele uscată, sensibilă, atopică), dar aveam o mică reținere pentru că nu știam cum o să mă împac cu o textură uleioasă. Până acum, când am primit produsul în varianta de 100ml și am avut ocazia să-l testez. Și să-mi dau seama, printre altele, ce fraierică am fost.
Uleiul de duș Bioderma Atoderm este un ulei non-gras, cu textură lejeră, care în contact cu apa se transformă într-un produs delicat de curățare a pielii, dar în același timp eficient. Așa cum produsele demachiante pentru machiaj rezistent la apă sunt cu bază uleioasă pentru curățarea în profunzime, așa cred că funcționează și uleiul de duș Atoderm, curățând eficient fără a usca pielea, prevenind iritațiile. Uleiul acesta mi-a demonstrat de prima oară de când l-am folosit că nu mai am acel disconfort al pielii după duș, nu mai simt că pielea e uscată, senzația aceea ca de ușoară usturime din cauza durității apei și poate și a altor factori. Deci un singur produs mi-a rezolvat problema. Și am înțeles, cu ocazia asta, de ce există tuburile acelea mari cu ulei de duș, de vreo 750ml sau un litru, nici nu mai știu exact cât au, dar le-am văzut de câteva ori prin farmacii (pentru că Bioderma este un brand de dermatocosmetice și se găsește și în farmacii).
Ca să fie informațiile complete, vă spun și ce scrie pe ambalajul uleiului de duș Atoderm: “Curăță delicat pielea sensibilă uscată, foarte uscată și iritată. Formulă exclusivă ce conține 33% agenți de hidratare și emoliere a lipidelor, hrănește pielea în profunzime, ameliorează senzația de piele care ține și o protejează de stresul extern. Toleranță cutanată și oculară foarte bune. Textură cremoasă, non-grasă. Parfum discret. Fără săpun. Testat sub supraveghere dermatologică. Produs potrivit pentru adulți, copii și bebeluși.”
Ca mod de utilizare, uleiul de duș se aplică pe pielea umedă la duș sau baie, se masează și se clătește.
O ultimă mică informație despre produs (și promit că trecem la celelalte) este că poate fi folosit atât pentru ten, cât și pentru corp. Și l-am testat deja și pe ten, astfel că primește aprecierea mea și aici.
2. Cremă de mâini și unghii
Multe au fost, puține au rămas. Ca să mă exprim mai concret, multe creme de mâini am avut de-a lungul timpului, dar puține mi-au plăcut. Aceasta despre care scriu azi îmi place din mai multe motive, primul fiind textura lejeră și non grasă, ceea ce favorizează distribuirea ușoară și pot să pun apoi mâna pe telefon fără să las urme (unul din motivele pentru care e esențial ca o cremă de mâini să nu lase pielea cu senzația de gras e fix acesta, că e neplăcut să transferăm produsul pe diferite suprafețe). Al doilea motiv pentru care consider crema de mâini și unghii Bioderma Atoderm una bună constă în eficacitate, intrând ușor în piele și hrănind-o în profunzime, astfel că nu este necesar să o reaplicăm des, ci e suficient doar după ce ne spălăm pe mâini.
Unghiilor nu știu exact ce le face, pentru că am manichiura cu gel și mă împiedică să mă pronunț în privința modului de acționare. Dar cuticulele par să fie fericite de crema asta de mâini, le mai relaxează un pic 😀 .
Descrierea de pe eticheta produsului este aceasta: “Cremă hrănitoare ce se absoarbe rapid în piele. Lasă pielea suplă și catifelată. Întărește unghiile. Testat sub supraveghere dermatologică.”
3. Balsam de buze Bioderma Atoderm
Personal folosesc balsam de buze doar înainte de aplicarea unui ruj lichid mat. Și mai am unul pe care îl țin în geantă pentru toate acele zile în care bate vântul sau, la polul opus, arde soarele prea tare, ceea ce îmi provoacă o uscare excesivă a buzelor și ajung chiar să mă usture. Cumva, folosesc balsam de buze în situații în care un astfel de produs e obligatoriu. Sunt și câteva perioade din an, dar mai mult frânturi, în care aproape că devin dependentă de îngrijirea buzelor și termin un baton destul de repede.
Cu balsamul de buze Bioderma Atoderm îmi amintesc că am fost surprinsă nu când l-am văzut în colet, ci atunci când l-am desfăcut din țiplă și am văzut ce frumușel este. După îndepărtarea capacului, tubul este un pic oblic în partea de sus, ceea ce face aplicarea produsului mult mai ușoară. Însă cel mai important e produsul în sine. Știți cum este batonul acesta hidratant? Uber hidratant! Cred că singurul lucru la fel de hidratant ce poate fi folosit pentru buze este vaselina cosmetică.
Și ține muuuult timp pe buze, astfel că acum chiar nu mai par neglijentă cu ele dacă aplic o singură dată pe zi 😀 . Acest balsam de buze e un mare atu și atunci când e aplicat înaintea unui ruj lichid mat, pentru că previne uscarea buzelor și menține aspectul frumos al rujului pentru cât mai mult timp.
Părerea mea e că cine are buzele foarte uscate și încearcă balsamul de buze Bioderma Atoderm, n-o să se mai întoarcă apoi la alt produs.
Pe ambalajul lui scrie astfel: “Stick de buze, 4g. Buze uscate și sensibile. Hidratează și protejează buzele. Aromă delicată de zmeură. Produsul se recomandă de la vârsta de 36 de luni. Se aplică pe buze ori de câte ori este nevoie”.
În loc de concluzie, pot spune că Bioderma este un brand care continuă să mă surprindă. Sunt deja câțiva ani de când folosesc produse de la acest brand, gama mea preferată fiind Bioderma Sebium (pentru îngrijirea tenului mixt). Mai nou adaug și Bioderma Atoderm în lista preferatelor (pentru produsele pe care le-am testat în perioada asta și mi se par fantastice).
Cheers!
Foarte bune produsele Bioderma .
Ma bucur ca si tu esti multumita de ele ♥.