Am citit recent un material care mi-a demonstrat cât de mult mă înşelam atunci când venea vorba de decorarea apartamentului. Adesea am crezut că e simplu, mai ales în cazul apartamentelor noi, că designerii de pe acest segment sunt cei mai fericiţi oameni, că se pot juca în fel şi chip cu lumini, culori, non-culori, texturi, imprimeuri, forme ş.a.m.d. Am crezut că e atât de distractiv să decorezi o încăpere, sau chiar o întreagă locuinţă, încât a avea un job într-un astfel de domeniu ar trebui să fie visul oricărui om creativ de pe planetă. M-am înşelat amarnic, mai ales după ce am citit acest material cu 10 sfaturi de decorare a unui apartament. Eu credeam că e doar o chestie de preferinţe, de touch-ul personal al fiecărui membru din familie (acum îmi dau seama că ăsta ar fi oarecum un dezastru), de îmbinarea corectă a culorilor… Dar eram destul de în urmă la capitolul acesta.
Am înţeles astăzi, când m-am împrietenit în tren cu o doamnă din Bucureşti care şi-a cumpărat casă de vacanţă în oraşul în care locuiesc eu, de ce mulţi oameni preferă să cumpere locuinţe direct mobilate şi decorate. De multe ori detaliile îi determină pe oameni să cumpere, detaliile puse în evidenţă de decorarea locuinţei în cauză. Doamna respectivă mi-a spus că vecinii ei de aici au o vilă în care nu mai locuiesc de multă vreme şi pe care o vând foarte ieftin, însă mulţi prieteni de-ai ei au evitat să o cumpere pentru că este goală, iar nimeni n-a vrut să-şi bată capul cu mobilier, perdele, draperii, tablouri şi alte decoraţiuni interioare.
În timp ce-mi povestea de toate chestiile astea, nu puteam să nu mă gândesc şi la inversa acestei situaţii. Adică noi, cei din provincie, care ne dorim uneori să fi avut un apartament în Bucureşti. Chiar dacă este un oraş atât de plin, este totuşi şi un oraş plin de posibilităţi, un oraş care nu doarme niciodată şi care ne-ar putea împlini cele mai ascunse dorinţe pe care le avem. Mie îmi place jungla urbană, iar Bucureştiul mi se pare cel mai apropiat de descrierea asta, de aceea răsfoiesc uneori ofertele de apartamente şi ştiu că există o zonă cu locuinţe noi. Am răsfoit câteva pagini de aici şi cred că o să pun în practică unele idei de decorare. De cumpărat încă nu e cazul, chiar dacă mi-aş dori. Câţi tineri de 25 de ani îşi permit să-şi cumpere singuri propriul apartament? Poate doar dacă te numeşti Mark Zuckerberg :)). Sau dacă ai părinţi cu bani, ceea ce din nou nu e cazul.
Prin urmare… o să mă rezum la redecorarea locuinţei a cărui chirie o plătesc în prezent. Am discutat deja cu proprietarul şi am mână liberă, mai ales că nu s-au mai făcut de mult schimbări pe aici. Şi cu siguranţă o să ţin cont de sfaturile din articolul de care v-am zis la începutul acestei postări.
Pentru voi cât de mult contează decorarea corectă a apartamentului?
Nu prea ma preocupa pe mine sa fie aranjat corect, ci mai degraba armonios. Eu am dificultati in a accepta mobilierul din apartamentele inchiriate, asa ca ma indoiesc ca mi-as cumpara unul deja mobilat :)). Presupun ca la astfel de alegeri depinde mult de ce fel de persoana esti. Daca nu esti deloc pasionat de laturile creative sau esti prea aglomerat, cred ca poti apela cu succes la un designer de interior.
Si eu am acum planuri mari de decorare a dormitorului asa ca sunt in cautare de solutii ieftine si eficiente.
Inseamna ca materialul cu cele 10 sfaturi o sa-ti fie foarte util 😀
Eu nu mi-as cumpara o casa mobilata si decorata, tocmai pentru ca detaliile astea sunt cele care fac dintr-o casa acasa. As vrea ca totul sa fie ales de mine, plasat de mine intr-un anume colt, sa ma regasesc in fiecare obiect.
Noi avem timp si chef pentru asa ceva, dar nu toata lumea e ca noi ^_^