Skip to content
Menu
Ioana Radu
  • Home
  • Contact
  • Categorii
    • Adv. & Stuff
    • Cărţi
    • Diverse
    • Review produse & servicii
    • Women’s World
Ioana Radu

Ce înseamnă automatizarea unei locuințe

Posted on 27/12/202227/12/2022

Tehnologia este o unealtă care a ajuns să fie integrată în viața de zi cu zi pentru eficientizarea diferitelor procese. Așa cum smartphone-ul are GPS integrat, ceas deșteptător, pedometru, cameră foto, cameră video, funcție scanner pentru documente și multe altele, fiind și el tot o unealtă tehnologică ce ne ușurează și eficientizează viața de zi cu zi, au apărut treptat și alte produse. Automatizarea unei locuințe constă în instalarea mai multor device-uri care ne fac viața mai ușoară și mai sigură, dar în același timp ne ajută și să salvăm timp.

Timpul este o resursă foarte importantă a noastră. Timpul nu poate fi luat înapoi, îl avem doar acum. Putem sta să dăm cu aspiratorul, să spălăm vase, să întindem rufele la uscat… și toate astea să ne consume cam 2 ore pe zi. Sau puem să achiziționăm un robot aspirator pe care să-l controlăm dintr-o aplicație de pe smartphone, o mașină de spălat vase și o mașină de spălat rufe cu uscător integrat, iar cele 2 ore zilnice care erau ocupate cu aceste treburi să le petrecem de fapt cu cei dragi – fie făcând temele cu copiii, fie mergând cu familia la film ori, de ce nu, o ședință de fitness la sală, o întrevedere cu prietenii ori alte activități relaxante de care avem nevoie. Pentru că viața nu e numai despre a trudi cât mai mult, ci despre a lucra eficient și a câștiga timp pentru a ne relaxa și a ne simți bine.

Ce înseamnă automatizarea unei locuințe? Un ansamblu de device-uri care pot fi conectate de la distanță prin intermediul telefonului. Mai exact:

• sistem antiefracție

O centrală de efracție, o sirenă, câțiva detectori de mișcare și câteva contacte magnetice pentru uși, cam astea sunt principalele componente. Mai sunt și elemente opționale, precum detectorii de geam spart. Un astfel de sistem se configurează în funcție de fiecare locuință în parte și te ajută să încui și să descui de la distanță (poți să fii pe Coasta de Azur sau în Bora Bora, câtă vreme ai conexiune la internet înseamnă că poți controla sistemul antiefracție instalat acasă).

• detectori de fum și temperatură

Au fost atât de multe știri cu incendii care au mistuit locuințe când oamenii erau plecați în vacanțe… încât e mai bine să adaugi câțiva detectori de fum și temperatură la sistemul tău antiefracție și să stai liniștit ori de câte ori pleci de acasă timp de câteva zile.

• sistem de supraveghere

Fie că vrei un sistem mic cu 4 camere care să acopere perimetrul din curte, să poți să arunci un ochi să vezi dacă e totul ok atunci când ești plecat de acasă, fie că vrei un sistem complex cu 16 camere cu alarmă, microfon încorporat, IoT integrat, recunoaștere facială și alte funcții smart, important e că aproape toate sistemele de supraveghere din prezent pot fi controlate dintr-o aplicație de pe smartphone.

• videointerfon

Te caută 1 curier, poștărița și vreo 2 vecini când ești plecat la shopping sau ai dat o fugă până la munte? Nu ratezi nimic, pentru că videointerfonul o să sune pe smartphone și o să știi exact cine te caută și ce treburi sunt de rezolvat. Poți alege un videointerfon wireless, însă dacă ai posibilitatea să-l cablezi, do it, pentru că montajul pe cablu e sfânt.

• iluminat smart

Chiar și luminile din casă pot fi controlate de la distanță, din smartphone.

• electronice și electrocasnice smart

Robot aspirator pe care îl poți porni din aplicația de mobil cu 2 ore înainte să ajungi acasă. Aer condiționat cu funcție wireless pe care îl poți porni cu 20 de minute înainte să ajungi acasă. Dezumidificator cu funcție wireless sau un sistem de ventilație smart. Iar după muncă, după ce treci pragul casei, pardoselele sunt curate, iar temperatura și umiditatea aerului sunt exact cum ți le-ai dorit. Atât de simplu și atât de eficient, totul datorită tehnologiei.

Dacă stai la bloc și ai locul de parcare plătit, poți plusa cu un blocator de parcare automat.

Cheers!

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ioana Radu

Blogger acreditat Webstock 2015-2019.

Webstok

Digital Marketing Courses London

tactical sweatshirt mens vintage clothing cheap dresses online

Stuff

BlogalInitiative

Florin Filipescu, Hapi Riverwoman, StejarMasiv.ro

Follow me on Instagram ♥

terraioana

#ontheroad #driving #drive #hittheroad #Romania #ontheroad #driving #drive #hittheroad #Romania
Instagram post 18122519677288857 Instagram post 18122519677288857
Instagram post 17926199015623228 Instagram post 17926199015623228
Special thanks to @rihoas_official for this hooded Special thanks to @rihoas_official for this hooded cape coat 😎🖤.

#hood #hoodedcape #hoodedcoat #rihoas
Tradiționala poză cu @virahazz de sărbători 🥰🥂.

#christmastime
E ultima sută de metri, săptămâna dinaintea Cr E ultima sută de metri, săptămâna dinaintea Crăciunului 🎅... Am mai scris și în alți ani că darurile nu sunt menite să ne aducă în sapă de lemn, că oamenii cu adevărat importanți nu țin cont de cât a costat cadoul 💸, pentru că un dar are scopul de a le aminti că ne-am gândit la ei și că avem în sufletul nostru un loc aparte pentru ei ❤️.

Am pus la cale pe blogul ioanaradu.com o mini listă cu idei de cadouri, cu inspirație din partea @notino_ro ✌️

#ideidecadouri #notinoromania #cadouripentruea
Load More... Follow on Instagram

Bloguri pe care le recomand:

ioanaP.RO, StejarMasiv.ro, Florin Filipescu, Marina Adriana, Hapi Riverwoman, Flawless, Piratul cinefil, La Unison, Cartim, Dark Passion, Adizzy, Aniela Deby, Luciana Corlan.

Alte bloguri și site-uri:

MANU TV, Bou Baltii, Blog de IT, Pinka, Ratzone, Castiel, Blog de ştiri, Bogdan Stanciu, Canale TV Online, Alina lui Brumarel, Iulia Radu, Vis vandut la gramaj, Costin Comba Photography, Dambovita, Cristao, Locuri de Munca.

• Politica de confidențialitate •



Licenţa Creative Commons
Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire - Distribuire-în-condiţii-identice 3.0 România Creative Commons. Preluarea textelor se face DOAR cu citarea sursei, în limita a 300 de caractere. La sfârșitul fiecărei preluări trebuie să existe un link do-follow către acest blog.
©2023 Ioana Radu | WordPress Theme by Superb WordPress Themes