Tratamentele naturiste sunt uneori cu semnul întrebării. E drept, nu acţionează la fel de rapid precum pastilele, sirpopurile şi restul chestiilor din farmaciile obişnuite, având nevoie de mult mai mult timp pentru tratarea sau ameliorarea problemelor. Însă punctul lor forte este faptul că nu atacă organismul. Spre deosebire de tratamentele clasice, cele care sunt făcute pentru a trata în doar câteva zile şi care distrug fie stomacul, fie fierea, ficatul sau rinichii, tratamentele naturiste nu atacă în acelaşi timp în care tratează. Tratamentele naturiste au scopul de a proteja organismul, de aceea administrarea lor se face pe o perioadă mai mare de timp, pentru că nu se pune accent pe tratare bruscă, ci pe un proces mult mai amplu, dar care să nu atace organismul. Fie că vorbim de ceaiuri cu anghinare pentru fiere, ulei de cocos pentru măşti de păr sau capsule cu curcumin, important este să înţelegem că suntem diferiţi şi e normal ca tratamentele să acţioneze în timp diferit. Dacă, de exemplu, vecina îşi cumpără un tratament anume, iar rezultatele acestuia se văd deja după 10 zile, asta nu înseamnă că la fel ni se va întâmpla şi nouă.
Suntem diferiţi. Organismul meu este diferit de al tău. Ceea ce merge foarte bine la mine, poate nu are efecte la fel de minunate la tine. Şi ceea ce merge la tine, poate nu are efecte la mine. Asta e chestia cu tratamentele în general, fie ele naturiste sau nu. Însă cu cele naturiste măcar putem să încercăm mai multe variante, că nu ne atacă organismul. Suntem în siguranţă. Totuşi, aveţi grijă ce luaţi. Adică, dacă aveţi probleme cu tensiunea, să nu luaţi un ceai pentru tensiune mică, în circumstanţa în care probleme cu care vă confruntaţi este la polul opus. Eu beau ceaiuri naturiste pentru fiere. Mi-e silă uneori să le fac, pentru că ştiu că trebuiesc lăsate plantele vreo 15 minute în apa fierbinte, apoi strecurat ceaiul… M-am obişnuit cu ideea că există ceaiuri la pliculeţ, shame on me. Însă ştiu cât de benefice sunt ceaiurile de la plafar, motiv pentru care, oricât de mare ar fi lenea dimineaţa, fac totuşi un ceai.
Tot din categoria tratamentelor naturiste, am mai încercat câteva uleiuri pentru păr. Şi uleiuri esenţiale pentru aromaterapie. Astea îmi plac chiar mult, că parfumează frumos camera :D. La Herbagetica am găsit mai multe produse interesante. Inclusiv capsulele cu curcumin, de care menţionam în primul paragraf.
Voi folosiţi tratamente naturiste? Ce părere aveţi despre ele?