Toţi ştim deja că sănătatea e mai importantă decât toate, nu mai e o noutate pentru nimeni. Uneori, chiar dacă nu avem probleme, ne luăm măsuri de siguranţă pentru zile negre care, sperăm în adâncul sufletului nostru, să nu apară în viitorul apropiat sau, dacă s-ar putea, să nu apară deloc. Dar niciodată nu au acţionat gândurile noastre precum baghete magice. Oh, ce bine ar fi fost…
V-am mai vorbit luna asta despre sănătate şi ştiţi cât de mult aş aprecia să ştiu că mă pot bucura de fiecare zi, aşa cum mulţi dintre voi aveţi şansa, chiar dacă poate de multe ori nu vă daţi seama şi vă pierdeţi printre sarcinile de zi cu zi. Dar, dincolo de ceea ce mă supără pe mine din punct de vedere al sănătăţii, există situaţii neprevăzute. Da, e adevărat, toţi încercăm să ne ferim de surprize neplăcute, dar când sare vulpea din tufiş nu avem prea multe opţiuni.
M-am gândit de multe ori la asigurările de sănătate. Care sunt criteriile după care trebuie să mă ghidez? Încep prin a vă spune de ce am tot sucit întrebarea pe toate părţile. Să presupunem că, având în vedere situaţia economică pe care o am în prezent, aş opta pentru o asigurare de sănătate normală, ceva care să acopere anumite situaţii dar care să nu fie… o extravaganţă. Dar dacă mă decid să plec iar în străinătate să muncesc? Ce mă fac cu asigurarea de sănătate? Că, sincer, nu văd altfel lucrurile decât că am plătit în zadar la ea şi circumstanţele mă vor obliga să renunţ la contract. Dar…
Dar soluţia pentru acest caz este o asigurare de sănătate internaţională. Adică pot pleca oricând din România şi nu trebuie să-mi fac griji pentru asigurarea de sănătate, să nu mă stresez că am plătit în zadar până în prezent sau că habar nu o să am unde să caut eu firma de asigurări de sănătate acolo unde o să mă stabilesc. Plus că mă pot întoarce oricând în ţară, să iau şi legătura cu firma cu care aleg să închei contract, iar asigurarea să fie în continuare valabilă. Cred că genul acesta de evoluţie pune un zâmbet pe chipurile noastre posomorâte.
Chestia este că, dacă aş alege o asigurare precum MediHelp Superior Plan, toate grijile mele (atât cele fondate cât şi cele mai obscure dintre ele) s-ar dilua considerabil. Acest plan de asigurare oferă preţuri accesibile pentru o gamă variată de vârste. Totodată au 100% acoperire pentru servicii de ambulanţă, spitalizare şi servicii ambulatoriu, inclusiv cheltuieli cu operaţiile. Am văzut că au şi îngrijire pentru sectorul de maternitate şi evacuare aeriană, două aspecte pentru care aş opta pentru acest plan de asigurare. Adică îngrijirile de maternitate sunt bune, că există şanse mari să vreau să fac copii în viaţa asta :D, iar evacuarea aeriană mi se pare grozavă, unul dintre cele mai minunate beneficii ale prezentului.
Cei de la MediHelp International, din ce m-am documentat până în prezent, sunt destul de bine cotaţi în Europa în ceea ce priveşte asigurările de sănătate. Au programe destul de avantajoase, plus faptul că pe baza asigurărilor pe care le oferă se primeşte acces nu doar la spitale publice ci şi la clinici private. Într-adevăr, au destul de mulţi ani în domeniu, oferind servicii în Europa de peste 15 ani.
O asigurare medicală privată este cea mai bună soluţie pentru stresul nostru pe tema aceasta. Da, recunosc, am mai multă încredere în sectorul privat care furnizează servicii la nivel internaţional. Au mult mai multe resurse şi o acoperire mai mare. Personal aleg să văd lucrurile şi din punct de vedere teritorial în ceea ce priveşte normele pe care firma le respectă. O firmă care furnizează servicii la nivel internaţional, mai ales în domeniul sănătăţii, trebuie să respecte mult mai multe reguli decât o firmă mică cu o acoperire la fel de mică.
Mă gândesc că prea puţini oameni iau în considerare evenimentele nefericite ce se pot întâmpla în viaţă mai devreme sau mai târziu. Când se întâmplă… totul este un şoc acoperit de ceaţă groasă şi amară. Am fost o perioadă reporter de teren, ştiu cât de mult înseamnă accidentele, ştiu câte urme lasă, ştiu cât de mult înseamnă îngrijirea medicală. Unii şi-ar vinde tot ce au doar ca să-şi permită intervenţii chirurgicale de care au nevoie. Viaţa are prioritate!
Voi în funcţie de ce criterii vă alegeţi asigurarea de sănătate?
Acest articol a fost scris pentru competiţia SuperBlog 2014.
Nici eu nu mi-am facut asigurare de sanatate pana acum, dar va trebui sa bifez si pasul acesta avand in vedere ca sunt pe cale sa imi intemeiez o familie. Vreau sa fiu “acoperita” in caz de ceva grav. Sper din tot sufletul sa nu fie cazul. Te pup
Te pup si eu, Mary!!
Cred ca cel mai important este pretul asigurarii. Adica… e perfecta daca mi-o permit 😀
Poti sa iti personalizezi asigurarea in asa fel incat sa ti-o permiti 🙂