O chestie care îmi place foarte mult la mine este hotărârea. Nu iau decizii impulsive, ci cântăresc bine lucrurile înainte de a pune în aplicare un plan, iar din momentul în care am luat decizia de a face acel lucru nu există cale de întoarcere. Oricât de greu mi-ar fi, oricât de puţin timp aş avea, sunt întotdeauna hotărâtă să nu abandonez. Singura excepţie de la regulă o constituie deciziile în privinţa cărora constat că m-am înşelat, adică dacă pe parcurs un proiect se dovedeşte a nu-mi fi benefic, atunci îmi permit să refuz să mai investesc timp în el. Însă în ceea ce priveşte cursul de Publicitate de la Eurocor lucrurile merg din ce în ce mai bine.
Admit, eram sceptică la început. Planul era să încerc terenul şi să decid apoi dacă este sau nu un curs care-i pe aceeaşi lungime de undă cu mine. Chiar dacă primul modul (adică primul caiet de curs pe care l-am primit, conţinând primele două lecţii) nu m-a impresionat suficient încât să fac o piruetă, am continuat să învăţ, să-mi fac temele şi să aştept calificativele şi observaţiile din partea profesorului coordonator. Am continuat să testez, iar odată cu al doilea modul (caietul ce cuprinde lecţiile 3 şi 4) am simţit cum lucrurile încep să prindă contur.
Zilele acestea am avansat la modulul 3. Asta înseamnă că am ajuns la al treilea pachet de curs, al treilea caiet. Acesta conţine lecţiile 5 şi 6, căci fiecare modul (caiet de studiu), aşa cum am scris şi-n articolele anterioare, conţine câte două lecţii. Lucrurile devin din ce în ce mai serioase. Dacă în momentul în care am început acest curs, în urmă cu aproximativ 3 luni, mi-am zis că e floare la ureche şi că (datorită noţiunilor pe care le ştiam deja şi pe baza cărora am şi lucrat câţiva ani) îmi va fi mult mai uşor, aproape la fel de uşor ca şi cum aş face acest curs pentru diplomă, nu pentru a învăţa, admit acum (în primul rând faţă de mine) că m-am înşelat. Sunt o grămadă de chestii noi şi, deşi asta înseamnă un efort suplimentar din partea mea pentru a învăţa şi pentru a-mi face temele cât mai bine, îmi vine să mă pup singură pentru decizia de a opta pentru cursul de Publicitate. Mulţumirea a venit treptat, pe măsură ce am trecut de la o lecţie la alta. Sunt extrem de nerăbdătoare să învăţ cât mai mult din acest curs, să-l termin cu notă maximă şi să-mi aleg apoi un altul. Poate fac o pauză între ele, ca o vacanţă, însă sentimentul de mulţumire care mă încearcă în vreme ce urmez cursul de Publicitate este destul de mare.
Aş vrea să încerc să notez în fiecare lună noi chestiuni despre experienţa de studiu din cadrul cursului de Publicitate. Am ales această materie din gama generoasă de cursuri a Institutului Eurocor din cadrul ESCC (Şcoala Europeană de Cursuri prin Corespondenţă). În articolul de astăzi noile informaţii sunt despre exerciţiile şi temele pe care le fac în cadrul fiecărei lecţii pe care o studiez.
Exerciţiile din cadrul cursului de Publicitate
Exerciţiile pe care le găsesc în cadrul lecţiilor, pe măsură ce studiez, au grad diferit de dificultate. Unele sunt foarte uşoare, pentru a ne determina să notăm anumite chestii şi să le conştientizăm apoi importanţa, pe când altele sunt mai complexe, necesitând mai multă atenţie şi, desigur, aplicarea noţiunilor învăţate până în acel punct. Admit, au fost momente în care mă gândeam să sar peste unele exerciţii, dar ca o fată conştiincioasă ce sunt le-am rezolvat pe toate pe măsură ce ajungeam la ele, aplicând noţiunile învăţate. Concluzia pe care am tras-o în urma rezolvării exerciţiilor este că sunt super bine gândite şi extrem de bine poziţionate în curs. Rezolvând acele exerciţii chiar am înţeles mai bine ideile notate în caietele de curs. Acum, că am ajuns deja la al treilea caiet de curs (lecţiile 5 şi 6) şi am luat numai calificativ maxim la toate temele (o să revin asupra acestui detaliu) sunt chiar mai hotărâtă în privinţa cursului decât eram la început.
În cadrul unei lecţii pot fi 5 exerciţii sau 15. Nu este un număr fix de exerciţii per lecţie. Ele apar din loc în loc, în funcţie de noţiunile pe care trebuie să le învăţăm, având rolul de a ne ajuta să aplicăm informaţiile studiate şi să înţelegem astfel mai bine procesul publicitar.
Temele din cadrul cursului de Publicitate
Ce este o temă? Este un grup de exerciţii care se află la finalul fiecărei lecţii. Aceste exerciţii sunt diferite faţă de cele pe care le rezolvăm pe măsură ce studiem. Practic, la finalul fiecărei lecţii se află concluziile din lecţia respectivă. Iar după pagina/paginile ce conţin concluziile găsim „Tema”. Această temă, în cazul cursului de Publicitate pe care eu am ales să-l urmez, are aproximativ 5 exerciţii. Răspunsurile acestor exerciţii le scriu în platformă (am vorbit în materialul de aici despre platformă), iar apoi aştept să fie corectate şi notate de către profesorul coordonator.
Tot în cadrul temei, la final, am posibilitatea de a-i pune întrebări profesorului cu privire la lecţia pe care tocmai am terminat-o de citit. Practic este ca şi cum aş fi înscrisă din nou la facultate şi i-aş trimite profesorului coordonator al grupei nişte e-mail-uri cu întrebări vizavi de curs. Experienţa aceasta de studiu la Eurocor este cât se poate de reală.
Până acum am reuşit să iau calificativ maxim la toate temele şi este un sentiment îmbucurător. Desigur, aşa cum menţionam în paragrafele de început, pe măsură ce avansez lucrurile devin din ce în ce mai complexe.
În ciuda faptului că timpul liber e o noţiune străină pentru mine în ultima vreme, îmi rup câteva ore din câteva nopţi şi duc totul la bun sfârşit. Da, recomand cu mâna pe inimă cursurile de la Eurocor. Şi vă încurajez, pe aceia dintre voi care vreţi să încercaţi această experienţă, să aprofundaţi puţin subiectul înainte de a decide dacă vreţi sau nu să mergeţi mai departe. Aşa cum am zis la începutul acestui material, chiar şi eu am avut dubii, însă acestea au dispărut pe măsură ce am avansat, iar acum ştiu cu siguranţă că acest curs de Publicitate pe care mi l-am ales îmi oferă exact informaţiile de care am nevoie pentru a avansa în domeniu şi mă bucur că am fost suficient de hotărâtă încât să merg mai departe cu el.
Sunt constienta ca trebuie timp ca sa parcurgi acest curs, dar sigur o sa te ajute mai departe, chiar si in cariera ta de blogger. Ma bucur ca nu esti dezamagita si ca inveti lucruri noi.
Chiar ma ajuta cunostintele respective. Si in cazul in care privesc din postura de consumator, altfel inteleg lucrurile cand stiu psihilogia reclamei.
Pare interesant! Si chiar apreciez ca ai scris asa detaliat despre aceste cursuri. Eu ma tot gandesc ca as vrea sa invat germana… dar nu stiu cat de motivata sunt
Motiveaza-te sa faci sa devina realitate lucrurile pe care ti le doresti! 😀 Timpul oricum trece, macar sa facem cu el tot ceea ce ne dorim.
Te felicit pentru alegerile pe care le faci si pentru determinare. Fi-meu a ales sa lucreze in publicitate, de 2 ani pe cont propriu in Timisoara, merge destul de greu, dar ma bucur ca rezista, in conditiile in care a pornit de la zero.
Ha! AIDA 😀 Te invata cam ce am invatat si noi la orele de marketing in facultate. Not bad!
Desi acum se zice ca trebuie sa “atingi” de 14 ori segmentul tinta pana va ajunge la actiune, un fel de AAAAAAAAIIIIDA
E de inteles de ce, avand in vedere ca piata de acum e mult mai bogata decat cea de odinioara. Si eu am invatat in facultate despre AIDA, insa pe atunci nu eram atat de atrasa de segmentul de publicitate, visam sa lucrez la ziar si sa fac munca de teren :D. Drumul insa m-a dus in televiziune, iar cativa ani mai tarziu a inceput sa ma atraga publicitatea atat de mult incat n-o mai pot considera doar un moft ^_^.