Ce de chestii poţi afla când aştepţi pe scaun să-ţi vină rândul… De exemplu, ultima oară când am fost la stomatolog, doctorul a trebuit să lase o pacientă pe scaun, în cabinet, şi să plece la clinica situată într-o clădire din apropiere, fiind solicitat de urgenţă. El are cabinet privat dar operaţiile nu le face la el ci într-o altă clinică, împreună cu alţi doctori. A fost pentru prima oară de când merg acolo şi s-a nimerit o astfel de urgenţă. A revenit în maxim o oră, timp în care sosiseră conform programărilor şi alţi pacienţi. Dar e normal să se întâmple chestii neprevăzute şi uneori să se decaleze programul. În fine, una peste alta, cât medicul stomatolog a fost plecat pentru operaţia la care fusese solicitat, oamenii au început să vorbească în sala de aşteptare. Mai din plictiseală, mai cu răutate un pic, mai să treacă timpul mai repede… au discutat despre preţurile la legume în perioada asta, despre soţia medicului, despre noua asistentă, despre cât costă un implant dentar, despre câte în lună şi în stele.
Eu m-am perindat pe acolo doar pentru carii mici (iubesc dulciurile uneori cam prea mult) şi pentru omorât de nervi. Noi, femeile, cică şi dacă-i omorâm pe toţi tot suntem recalcitrante :)). În fine, înclin oarecum să fiu de acord. Am asasinat 5 nervi până acum, deşi încă n-am împlinit 25 de ani. Când e necesar n-am nicio altă opţiune. Bine măcar că medicul stomatolog la care merg este de nota 10. Pe viitor o să apelez şi la un aparat dentar, lucru pe care trebuia să-l fac de mult dar pe care nu mi l-am permis. Nu sunt exagerat de scumpe, dar pentru venitul meu sub salariul minim pe economie… se simte altfel investiţia. Mi-l doresc foarte mult, asta e cât se poate de clar.
Dincolo de problemele mele, am auzit tot mai multă lume vorbind de implanturile dentare. Sinceră să fiu nu ştiam exact ce sunt şi multă vreme le-am confundat cu pivoţii. Ulterior am aflat cât de mare este diferenţa dintre cele două. Pivotul este metalic sau din fibră de sticlă şi se foloseşte pentru cazurile în care coroana unui dinte este distrusă. De exemplu, dacă e să-ţi spargi un dinte şi să mai rămână doar rădăcina, poate fi pus un pivot şi se poate construi pe acesta. Dar în cazurile mai grave, unde lipseşte şi rădăcina şi unde este nevoie de prindere mai bună, se folosesc implanturile. Pentru acestea fiind nevoie de implantarea unui şurub din titan care se prinde de os. Titanul este cel mai bun material ce poate fi folosit deoarece are cele mai mici şanse de a fi respins de corpul uman. Ca paranteză, cerceii din titan sunt cei mai recomandaţi pentru piercing-uri. Cei mai buni din punct de vedere clinic. Revenind la implanturi, două dintre femeile din sala de aşteptare de la stomatolog vorbeau despre Clinica Trident şi faptul că au fost mulţumite de servicii. M-au făcut atât de curioasă încât am ajuns acasă şi am intrat pe site-ul clinicatrident.ro, să văd şi eu despre ce au vorbit doamnele vreo 20 de minute fără încetare 😀
oricum ar fi, trebuie sa avem grija de noi ca sa nu ajungem la medic…
Sor’mea nu se spala pe dinti decat cand isi aduce aminte si are o dantura superba. Eu, in schimb, oricat de mult incerc sa am grija, ajung la medic din cand in cand. E vorba de starea generala a organismului, de calitatea oaselor, de cat calciu avem dar si de vitamina D. Sunt o gramada de factori care influenteaza dantura.
Ai mare dreptate!