Destul de recent, mai exact săptămâna trecută, v-am vorbit despre cum văd eu lucrurile atunci când vine vorba de copii şi jocurile online. Că în mare parte sunt contra, motivele sunt diverse şi multicele, dar nu închid ochii nici în faţa beneficiilor. Cu toate astea, şi în ciuda faptului că unii mă consideră old school când vine vorba de acest subiect, cred cu tărie că jocurile educative pentru stimularea creativităţii copiilor nu ar trebui să lipsească din niciun cămin. Jocuri de care poate ne-am bucurat şi noi când eram de vârsta lor (precum puzzle, şah, diverse jocuri matematice) dar şi jocuri la care nu visam vreodată.
Există atât de multe opţiuni încât e greu să adaugi în coş un singur joc. Dar, treptat, poţi cumpăra atâtea câte simţi că este nevoie. Ştiu că vremurile sunt neprietenoase în ceea ce priveşte cumpărăturile, dar mai ştiu că educaţia este ceva ce se învaţă de la primii paşi. Ar fi păcat să nu acordăm atenţia cuvenită vârstei fragede a copilului (sau a copiilor, după caz). Ar fi păcat să trăim cu senzaţia că ei sunt mici şi nu înţeleg. Creierul lor este mai pregătit decât va fi vreodată. Minţile lor aşa jucăuşe şi pline de energie sunt precum nişte bureţi care abia aşteaptă informaţii. Şi dacă tot avem şansa de a-i învăţa ceva, de ce să nu optăm pentru jocuri educative? Jocuri utile, care să-i ajute mai târziu, care să-i determine să înţeleagă cum funcţionează unele lucruri în viaţă… totul într-un mod cât mai colorat şi mai atractiv pentru ei. Şi pentru noi, aş putea completa. Căci am văzut pe EduClass.ro un turnuleţ menit să stimuleze partea logică din creier, un joc des întâlnit în filmele englezeşti. Adaug şi o imagine cu el, ca să vedeţi despre ce este vorba.
Site-ul de care v-am menţionat are foarte multe jocuri educative. Fie că este vorba de jocuri matematice, logice, pentru îndemânare sau jocuri interactive (cu alfabetul, de exemplu, foarte util pentru cei mici), toate au scopul de a veni în sprijinul copiilor, de a le antrena mintea încă de pe acum, de a-i determina să-şi dorească mai mult şi mai mult. Astfel că, atunci când vor merge la şcoală, sau în cazul în care sunt deja acolo… să cunoască diferite strategii care să-i ajute să fie mereu printre cei mai buni dintre cei buni 😉
Avantajul este că există şi beneficii de achiziţionare de pe EduClass.ro, anume că produsele se expediază foarte repede, de exemplu cele plasate până în ora 15:30 ajung chiar a doua zi, calitatea este garantată (toate jocurile sunt importate din Statele Unite ale Americii şi câteva ţări europene), absolut toate jocurile au scop educativ (în sfârşit un astfel de site!), produsele pot fi achiziţionate şi în rate iar dobânda este suportată de cei de la site, reduceri pentru fidelizare (toate achizitiile iti aduc inapoi 2% din valoarea comenzii, sub forma punctelor de fidelitate pe care le poti folosi pentru a achita comenzi ulterioare) şi multe multe alte beneficii.
Cred că în echipa site-ului sunt mămici care ştiu cât de mult contează jocurile educative pentru copii, mămici care îşi doresc să sprijine şi alţi părinţi, de aici şi calitatea, promptitudinea şi mai ales opţiunea de a cumpăra în rate fără dobândă. Site-ul are un mare plus de la mine! Jos pălăria!
Copiii invata foarte usor, sunt mult mai dornici sa afle lucruri noi (decat noi).. Si este foarte adevarat cand se spune ca trebuiesc invatati de mici sa isi puna mintea la contributie. Eu am stat cu ai mei zi de zi si am lucrat la cate ceva fie ne-am jucat diverse jocuri educative despre care ai povestit si tu aici. Sahul este foarte bun. Ii ajuta sa invete de mici sa se concentreze, sa gandeasca logic, sa fie cu un pas inainte si mai ales sa nu se grabeasca. Bun articol. Bravo!
Eu abia anul trecut am invatat sa joc sah si nu stau deloc bine cu rabdarea… Mai am de invatat :d