Om nom mnom… Cu așa poftă savurăm mulți dintre noi prăjiturile preparate în casă, pe cele cumpărate de la cofetărie, dar și alte produse dulci pe care le găsim ambalate frumos pe rafturile supermarket-urilor, cât și a magazinelor mici. Pofta de dulce ca pofta de dulce, dar momentul ăla în care mușcăm pentru prima oară dintr-o ciocolată abia cumpărată sau când gustăm prăjitura preferată… mmm, can’t stop the feeling. Pentru că îmi place atât de mult dulcele am decis că vreau să încerc o alternativă sănătoasă a zahărului, să îl înlocuiesc treptat cu altceva, iar astfel am descoperit Sweeteria. Sună suficient de dulce, nu 😀 ? Sweeteria este mai mult decât un brand. Este o mișcare de conștientizare și o opțiune sănătoasă într-o societate afectată de alimente tot mai procesate, în care zahărul (ascuns sau la vedere) este omniprezent și afectează sănătatea celor care îl consumă. Sweeteria este primul laborator din România care produce dulciuri exclusiv pe bază de îndulcitori naturali de cea mai bună calitate, pentru toți aceia care pun sănătatea proprie și a familiei în topul priorităților.
Ce produse am din gama Sweeteria?
1. Dulcișor Cooking (pulbere)
2. Dulcișor (cuburi)
3. Dulcișor (piramide)
4. Bănuți din ciocolată amăruie (50% cacao)
5. Bănuți din ciocolată albă
6. Greentella – cremă tartinabilă de cacao cu alune și green sugar
7. Greentella Vegană – cremă tartinabilă cu îndulcitor agave
Dulcișor by Sweeteria
Dulcișor este o gamă de produse care arată ca zahărul… dar nu e deloc vorba de zahăr 😀 , ci un îndulcitor cu extract din frunze de Stevia Rebaudiana. Sau, așa cum e cunoscută această plantă pe meleagurile noastre, pe înțelesul nostru al tuturor… ștevie dulce. Această plantă este acalorică și nu conține carbohidrați. Și e de 300 de ori mai dulce decât zahărul, cu super avantajul că are zero calorii. Păstrând această caracteristică, zero calorii / indice glicemic zero, cei de la Sweeteria au conceput îndulcitor cu extract din frunzele acestei plante, îndulcitor ce vine în 3 forme – pudră, cuburi, piramide.
Îndulcitorul sub formă de pudră este ideal pentru gătit, mai ales când vrem să preparăm un desert yummy. Îndulcitorul sub formă de cuburi și cel în pliculețe piramidă este însă potrivit pentru cafea, ceai și alte mici “preparate” care au nevoie doar de o doză mică de dulce. Un cubuleț de îndulcitor este echivalentul a două cubulețe de zahăr. Informația asta e valabilă pentru orice tip de îndulcitor de la Sweeteria, adică 1g dulcișor este echivalentul a 2g de zahăr. Îndulcitorul acesta natural este practic de două ori mai dulce decât zahărul. Și e o alternativă sănătoasă, fiind fără gluten, fără OMG (organisme modificate genetic) și potrivit inclusiv pentru diabetici.
Fiecare cutie de Dulcișor by Sweeteria costă în prezent 15 lei. Prima, varianta pulbere, are 300g (echivalentul a 600g de zahăr). A doua cutie are 75g, adică 30 de cuburi ambalate individual a câte 2,5g (echivalentul a 5g de zahăr – un pliculeț/o linguriță). A treia cutie are tot 75g, adică 30 de plicuri piramidă a câte 2,5g (echivalentul a 5g de zahăr – un pliculeț/o linguriță).
Bănuți din ciocolată by Sweeteria
Un alt tip de dulce pe care l-am avut în colet vine sub formă de bănuți de ciocolată – unii albi și unii negri, ca să nu facem discriminări 😀 . Mai exact e vorba de bănuți din ciocolată albă și bănuți din ciocolată amăruie (50% cacao; era și variantă mai amăruie de atât, dar pentru gusturile mele asta e perfectă).
Bănuții aceștia am crezut inițial că sunt pentru topit și folosit la glazurat, gândindu-mă imediat la un chec cu glazură de cioco amăruie și niște gogoși la cuptor cu glazură de ciocolată albă. On nom mnom… După ce mi-a sosit coletul am inspectat bine etichetele și am descoperit că bănuții pot fi consumați și ca atare, când mi-e poftă de dulce de exemplu, putând fi folosiți și în glazuri, creme/umpluturi, mousse-uri și budinci. Ambele tipuri de bănuți sunt pe bază de îndulcitor 100% natural, cu zero calorii și zero indice glicemic. Acum nu mai e nevoie să excluzi din dietă ciocolata 😀 .
Fiecare pungă cu bănuți de ciocolată, dintre cele două pe care le am eu, are 250g și costă în prezent 30 de lei. Ca atare am consumat deja bănuți din ambele pungi. Cei albi îmi amintesc de ceva din copilărie, cred că datorită laptelui praf integral din compoziție, iar cei din ciocolată amăruie au exact gustul glazurii ideale de pe prăjiturile de la cofetărie :D. O să folosesc ambele sortimente de bănuți la deserturi, cel mai probabil pentru glazurat, că majoritatea deserturilor pe care le prepar eu trebuie să fie după rețete simple, entry level :)).
Greentella by Sweeteria
Greentella aceasta a fost lăudată de mai multe ori în online. Sunt multe persoane care au încercat-o și care au scris la adresa ei cuvinte delicioase. Nici eu nu-s mai prejos, astfel că am ambele borcane disponibile, ca să le pot încerca și să fac o paralelă între ele, urmând ca apoi să trag linie și să decid care-mi place mai mult. Ambele produse, adică Greentella cremă tartinabilă de cacao cu alune și green sugar & Greentella Vegană cremă tartinabilă cu îndulcitor agave sunt realizate fără zahăr adăugat și fără ulei de palmier.
Apoi avem și diferențele, anume că prima Greentella are 300g, iar ingredientele sunt: green sugar (îndulcitor 100% natural), grăsime vegetală nehidrogenată de rapiță, pastă alune de pădure, cacao pudră, unt cacao, lapte praf integral, lecitină soia și aromă vanilie. A doua Greentella, cea vegană, are 250g, iar ingredientele sunt: îndulcitor pudră agave, cacao pudră, unt cacao, pudră lapte cocos vegană, ulei vegetal de rapiță, lecitină soia și aromă vanilie. Prețurile celor două, în prezent, sunt 30 lei și respectiv 33 lei.
Când așteptam coletul cu toate aceste produse de la Sweeteria.com.ro mă așteptam ca ele să fie grozave, însă au reușit chiar să-mi depășească așteptările ?.
Dulcișor am inceput sa folosesc și eu .
Mă bucur să aud asta 😀 . Chiar ieri am făcut cremă pentru eclere folosind Dulcișor Cooking în loc de zahăr.