Atunci când am început cursul de Publicitate de la Școala Europeană de Cursuri prin Corespondență, filiala Institutul Eurocor, am știut exact care vor fi subiectele pe care le voi studia de la început și până la sfârșit. Desigur, nu am ghicit titlurile celor 24 de lecții (atâtea câte cuprinde acest curs), ci le-am putut descoperi în primul caiet de curs pe care l-am primit atât în format tipărit, cât și în format electronic, în platforma Eurocor. Ei bine, am scanat destul de rapid lista de titluri aparținând celor 24 de lecții și au fost câteva la care așteptam cu nerăbdare să ajung. Am mai scris în trecut pe blog despre Psihologia reclamei ca fiind una dintre lecțiile favorite. Ei bine, cursul de Publicitate mi-a servit luna aceasta o altă lecție la care abia așteptam să ajung – Publicitatea pe internet.
Un aspect deja clar pentru majoritatea este acela că nu divulg informații din cadrul cursului de Publicitate pe care-l urmez, ci doar scriu despre experiența mea cu acesta. Acum, că am menționat de publicitatea pe internet, ați crede că știm deja tot ce e de știut și că nu există taine ascunse ale acestui sector. Adevărul este undeva la mijloc. Desigur, știm multe, dar e genul de domeniu care se schimbă constant și pentru care e necesar să ne reactualizăm informațiile. E greșit să credem că știm totul despre publicitatea pe internet. Nici eu, cu aproape 10 ani de prezență în online, nu pot spune că știu totul. Până la urmă, pentru asta există cursuri și conferințe la care particip ori de câte ori îmi permite timpul.
Un alt lucru îmbucurător al faptului că luna aceasta mi-a sosit caietul de curs conținând lecțiile 13 și 14 din cadrul cursului de Publicitate de la Eurocor este faptul că tocmai am trecut de jumătate. Da, am intrat oficial în a doua jumătate a cursului. Sincer, nici nu știu când au trecut toate lunile astea. La început mă gândeam că un curs de un an de zile înseamnă destul de mult… mă gândeam chiar să cer ca materialele să-mi fie livrate mai des (livrarea standard fiind lunară). Însă au trecut aproape 7 luni fără să le simt. Mă gândesc încă o dată că… așa trece timpul. E bine totuși că fac ceva cu el. Nu regret nopțile pierdute pentru a studia și nici zilele de răsfăț pe care mi le-am oferit. Nu am ce să regret câtă vreme știu că timpul îl investesc în mine. Nu se pierde. Nu pierd. Nu pierd nici măcar o secundă.
Și vă încurajez și pe voi să valorificați fiecare zi. Cu o carte, un curs, o plimbare, o ședință de fitness sau orice altceva vreți voi. Sau orice altceva pentru care aveți timp. Dar, știți voi, eu am o vorbă – timp avem, important e să știm și să vrem să ne setăm prioritățile.
Uite o întrebare la care să-ți răspunzi în gând, doar pentru tine: Prioritățile tale care sunt?
P.S.: Dacă vrei să urmezi și tu un curs, dar nu prea ai idee ce să alegi, poți consulta aici lista completă a cursurilor din cadrul Școlii Europene de Cursuri prin Corespondență.
Cred ca sunt gandite special ca sa ai timp sa aprofundezi cate 2 lectii, sa nu te aglomerezi si sa faci vraiste informatiile primite. Mai ai putin si-l termini. Dai si examen la final si primesti o diploma ceva? Ca suna bine treaba asta si as putea s-o fac si eu, care nu prea ies din casa.
La finalul fiecare lectii am cate o tema pe care o rezolv si o trimit profesorului coordonator. Iar cand termin cursul o sa am un examen si, daca il trec, iau diploma.
Asa e! Timpul oricum (ne) trece, dar macar sa treaca cu folos! Sunt insetata si eu de a cunoaste atat de multe lucruri incat am devenit autodidact in multe domenii (nu imi permit sa merg la diferite cursuri, ca am copii mici, dar studiez in profunzime orice ma intereseaza). Ai o extrem de mare satisfactie si chiar incerci un soi de… fericire sa vezi ca stii sa mai faci inca ceva. 🙂
Sunt întru totul de acord cu tine 😀 .
Mi-ar placea sa urmez si eu un curs de publicitate, mi se pare tare interesant, insa din pacate eu nu stau bine cu timpul deloc. Astept sa mai creasca fetele putin mai mari, petrec foarte mult timp cu ele…lectii, joaca, povesti…si mai sunt sunt si altele..mancare, spalat, curat plus servici…