Da, ştiu, sunt câteva persoane care mi-au recomandat de-a lungul timpului să renunţ la şerveţele demachiante şi să optez pentru demachiant cremă. Sincer, nu mi se pare o diferenţă mare între cele două metode de demachiere, cred că-i mai mult o chestie de… preferinţe.
Şerveţelele demachiante nu mai sunt subţiri şi semi-umede, aşa cum erau odinioară. Lucrurile au mai avansat de atunci, iar acum se găsesc o grămadă de şerveţele pentru îndepărtarea machiajului, produse care sunt chiar foarte bune.
Am şi demachiant clasic (sub formă de loţiune), dar nu-l folosesc. Până pun pe 4-5 dischete, uneori prea mult produs, alteori prea puţin, mai rău mă enervez. Aşa că rămân la şerveţele 🙂 Iată care sunt şerveţelele demachiante pe care le-am achiziţionat în ultima vreme:
Şerveţele demachiante BIOTEN cu miere şi cimbrişor
Sunt suficient de umede pentru îndepărtarea machiajului fără eforturi prea mari. Totodată, destul de parfumate, poate chiar un pic prea mult pentru gusturile mele. Mirosul de miere este mai puternic decât parfumul din majoritatea şerveţelelor demachiante testate până acum. Este, totuşi, aromă naturală de miere (adică şerveţelele nu au un parfum sintetic). Curăţă eficient şi hidratează tenul şi zona ochilor.
Sunt concepute pentru ten normal şi mixt şi nu conţin parabeni. Per ansamblu sunt foarte bune, însă personal îmi displace cantitatea de parfum din ele (care e şi foarte dulce, însă asta e o chestie definitorie pentru produsele Bioten).
De unde le-am luat şi cât au costat: DM, aproximativ 10 lei.
Şerveţele demachiante BALEA 3în1 cu extract din floare de lotus
Şerveţelele acestea sunt moi, iar parfumul este discret şi foarte plăcut (a se ţine cont de faptul că sunt foarte pretenţioasă când vine vorba de parfumul din şerveţelele demachiante). Sunt, totodată, delicate. Concepute pentru ten normal şi mixt. Având tenul mixt, pot să afirm că sunt foarte mulţumită de ele şi la capitolul acesta. Chiar controlează excesul de sebun din zona T (frunte, nas, bărbie) şi lasă tenul finuţ şi fresh.
Se numesc „3în1” pentru că sunt pentru curăţare, purificare şi îndepărtarea machiajului rezistent la apă. Pe primele două le confirm (curăţare şi purificare). Cât despre al treilea, eu nu am produse de machiaj waterproof, deci nu pot să mă pronunţ aici. Însă îndepărtează foarte bine machiajul obişnuit. Apreciez, totodată, că nu usucă tenul, ci îl echilibrează. Tenul mixt cred că este cel mai dificil. Cu toate astea, şerveţelele de la Balea mi se par cele mai potrivite. Conţin emulsie delicată cu vitamina E şi extract din flori de lotus. Cred că o să încerc şi alte sortimente de şerveţele demachiante de la Balea, să văd dacă sunt la fel de bune.
De unde le-am luat şi cât au costat: DM, aproximativ 10 lei.
Şerveţele demachiante T-ZONE Shine Control
Sunt FOARTE bune pentru ten mixt şi gras, dar… au un parfum puternic cu care mă împac destul de greu. Ba chiar mi-e frică să le folosesc pentru zona ochilor, să nu cumva să mă irit de la ele. Au „tea tree” printre ingrediente şi ştiu că din cauza asta produsele pentru ten mixt şi gras miros ciudat. Este totuşi un ingredient foarte bun în lupta cu excesul de sebum, doar că are dezavantajul de a avea un miros puternic (oarecum asemănător ceaiului verde).
În ciuda faptului că au mirosul puternic de tea tree, folosesc aceste şerveţele deoarece acţionează foarte bine. Chiar fac ceea ce promit. Îndepărtează uleiul în exces, grăsimea şi bacteriile. Totodată, curăţă în profunzime, tonifică şi oferă un aspect plăcut tenului. Nu conţin parabeni şi sunt fabricate în Israel.
Eu le folosesc uneori după demachiere, evitând zona ochilor. Dar şi în zilele în care nu mă machiez. Mi se pare că se aseamănă destul de mult cu loţiunea tonică. Curăţă foarte bine tenul şi rar am întâlnit produse care să controleze excesul de sebun atât de bine.
De unde le-am luat şi cât au costat: Elefant.ro, 6 lei (le-am luat la reducere, preţul întreg fiind 11 lei).
Şerveţele demachiante P.S. LOVE YOUR SKIN
Astea sunt produse de Primark Beauty, Dublin, Irlanda. Produsele Primark se găsesc în Austria, Belgia, Franţa, Germania, Irlanda, Portugalia, Spania, Italia, UK şi SUA. Ştiu că am şi persoane din străinătate care mă citesc şi care poate vor să ştie câte ceva despre şerveţelele demachiante din gama „P.S. Love your skin”.
Şerveţelele demachiante P.S. Love your skin sunt de mai multe tipuri. Eu am testat doar două dintre ele, după cum urmează:
P.S. Love your skin pentru ten normal şi mixt
Este pachetul cu albastru, cel pe care scrie „Deep facial cleansing wipes”. Sunt cele mai bune pe care le-am testat din gama „P.S. Love your skin”. Am făcut greşala să cumpăr şi alte două tipuri, dar niciunul n-a fost la fel de bun ca acesta. Sunt ieftine şi foarte eficiente. Totodată, sunt plăcut parfumate şi destul de delicate cu tenul (conţin vitamina E).
P.S. Love your skin pentru ten mixt
Pachetul cu verde, cel pe care scrie „Oil balancing facial cleansing wipes”. Şerveţelele acestea au un parfum teribil de prost, motiv pentru care am ales să-mi şterg adidaşii cu ele şi să curăţ diverse alte chestii. Pe ambalaj scrie că sunt concepute pentru reducerea uleiului în exces şi pentru curăţarea porilor. Am folosit unul singur, pentru a testa să văd dacă e ok sau nu, dar n-a trecut testul. Aşa că, da, le folosesc pentru a şterge diferite chestii cu ele. Nu le-am aruncat pentru că nu-mi place să fac risipă. Dacă tot am dat banii pe ele şi nu vreau să le folosesc pentru demachiere, măcar să le folosesc în alt scop. Pentru adidaşi sunt perfecte, că nu suport să văd praf pe talpă.
De unde le-am luat şi cât au costat: Primark, 1 pound (6 lei) două pachete. Aici chiar se potriveşte vorba aia „Atâta dai, atâta fac.”
În concluzie:
– şerveţelele demachiante de la Bioten sunt foarte bune
– şerveţelele demachiante de la Balea sunt foarte bune – intră cu brio la categoria „preferatele mele” (aici se încadrează şi cele cu pachetul alb cu puţin albastru deschis de la Nivea)
– şerveţelele demachiante de la T-Zone sunt extrem de eficiente în lupta cu sebumul în exces
– şerveţelele demachiante de la P.S. Love your skin… cele cu pachet albastru sunt „ok-ish” (nimic special).
Nu uitaţi că demachierea este foarte importantă. Chiar dacă nu folosiţi machiaj, aerul este încărcat cu praf şi o grămadă de alte impurităţi, de aceea preferabil este să ne ştergem tenul în fiecare seară. Fie cu şerveţele demachiante, fie cu demachiant sub formă de loţiune sau apă micelară – alegerea vă aparţine în totalitate.
Cred că este important să avem grijă de ten, indiferent de vârstă.
Voi ce produse folosiţi pentru demachiere? ♥
Si eu folosesc servetele demachiante si sunt mulțumită. Chiar dacă, într-adevăr, unele voci spun că nu sunt atât de eficiente, eu le folosesc. Am încercat mai multe mărci, Nivea, Garnier, etc. Am luat odată unele, dar nu mai tin minte marca, aveau două fețe. Una curăța si una hidrata. Nu mai stiu marca. Ultima dată am cumpărat din Londra. Pure-deep cleanse, cu aloe vera,destul de umede si curata bine.
Interesante cele cu două feţe! Nivea am folosit şi eu multă vreme şi mi se par chiar bune. Azi am cumpărat un tip nou de la Nivea, să le am de rezervă când se termină cele pe care le folosesc acum. Întotdeauna îmi ţin un pachet de rezervă 😀
Eu folosesc de ceva timp apa minerala Sanovita. Este foarte eficienta si nu e cazul sa folosești prea multe dischete. Cam 2 cred ca îmi ajung. Curata bine de tot!
O singura apa micelara am incercat pana acum, pe cea de la Nivea (si nu m-a dat pe spate). Dar am incredere in tine si o sa tin cont de recomandarea ta 😀
P.S.: Mai e o recomandare de la tine de pe blog pe care am incercat-o si a functionat. O sa scriu in curand despre ea.
Eu am ten mixt, cu o dermatita care imi aduce „surprize” și erupe când mi-e lumea mai dragă. Nu folosesc șervețele pentru că nu sunt eficiente pentru mine. Prefer dubla curățare: gel + apă micelară.
Nasol cu dermatita. Si eu am tot ten mixt, dar nu ma confrunt cu probleme ale tenului in afara de cele clasice ale acestui tip de ten.
Folosesc foarte rar spre deloc servetelele demachiante pentru ca nu am deloc incredere in ele. Am o piele mega-sensibila si nu sunt dispusa sa fac experimente pe ea.
Nu ştiu cum e cu tenul sensibil. Eu îl am mixt, la mine şerveţelele merg de minune.