Antreprenoriatul este un segment din ce în ce mai fructuos. Chiar dacă să porneşti pe propriul drum înseamnă mult stres şi bătaie de cap cu hârţogăraie şi taxe peste taxe, e de la sine înţeles că sunt şi tot atâtea avantaje. Când ai nevoie de o zi liberă pentru a merge la dentist sau la serbarea copilului tău, nu trebuie să faci cerere sau să promiţi că vei lucra în weekend dacă ţi se dă voie să pleci. Îţi iei liber o zi întreagă atunci când ai nevoie, sau doar câteva ore (fără să te preseze cineva din jumătate în jumătate de oră şi să te-ntrebe cât mai stai că e nevoie de tine la muncă). Plus că avantajele se simt, desigur, şi la partea de bani. Asta vor toţi să audă, sunt convinsă :D. Dar înainte de a porni o afacere, sunt câteva aspecte pe care trebuie să le iei în calcul, iar concurenţa este prima chestie la care te raportezi. Uite, de exemplu, dacă vrei să-ţi iei nişte ustensile de aici şi să le oferi în regim de închiriere, s-ar putea să ai mai multe şanse decât dacă te gândeşti să-ţi deschizi o cârciumă sau un magazin cu haine.
Contează foarte mult să alegi ceva ce nu sufocă deja zona afacerilor. Chiar dacă femeile vor cumpăra întotdeauna, e greu să deschizi un magazin cu haine sau alte chestii dedicate lor şi să ţii afacerea pe picioare cât mai mult timp. Chiar dacă oamenii din sat mai trag la măsea, e greu să ţii o cârciumă în aşa fel încât să ai încasări palpabile. Că doar nu-ţi deschizi o afacere pentru a-ţi permite să pleci 3 zile pe an în Bulgaria. O faci pentru a avea minim 2-3 vacanţe în Malta, Portugalia şi Singapore. Eu, de exemplu, văd potenţial mare în agricultură. Mulţi fermieri închiriază an de an oameni care deţin utilaje, care să meargă să le “aranjeze” pământul înainte de a sădi legume şi mirodenii. Însă, având în vedere că agricultura nu e chiar o muncă din care să se îmbogăţească, sunt convinsă că unii ar prefera să închirieze doar utilaje, fie ele mici sau mari, şi să îşi lucreze singuri pământul, de la A la Z. În cazul acesta eu văd profitabilă o firmă care să pună la dispoziţia agricultorilor, în sistem de închiriere, motosape, atomizoare, drujbe, utilaje de tuns iarba, maşini pentru tuns gardul viu şi, de ce nu, chiar şi scule de mână. Fie că oamenii le închiriază pentru o grădină mică şi cochetă în faţa casei, fie pentru hectare întregi, eu zic că s-ar face treabă cu aşa ceva. De multe ori am avut nevoie de astfel de ustensile şi scule în grădină la bunici, dar n-am avut de unde să închiriez sau să împrumut, de aceea cred că e o idee foarte bună de afacere.
agricultura este una din cele mai putin profitabile ramuri economice acum ( raportat la timp). Industria e de cateva ori mai profitabila, iar serviciile si consultanta e si mai sus ( mai ales ca suntem persoane super calificate).
Dar cel mai important e sa fie unde ne place, pt ca asa munca nu mai e obositoare.
Sa combinam utilul cu placutul ar fi, desigur, ideal.
Sa stii ca domeniul agriculturii eco este din ce in ce mai exploatat si consider ca e un business care va da roade din ce in ce mai mari.
La chestia asta ma gandesc si eu. Chiar daca de multe ori nu privim catre agricultura, ea rezista de multa vreme, iar acum companiile lucreaza direct cu producatorii, ceea ce e cu atat mai bine.
numai eu sunt socata si uimita cat de mult dureaza si cat de scumpa e conversia terenului catre certificarea bio?? 5 ani de cheltuieli si acte si abia apoi profit…mi se pare greu….
Dar eu nu vorbesc sa ne apucam noi de agricultura, ci de ideea de a avea aparatura necesara si a o oferi in regim de inchiriere :D.
aaa, sa oferi servicii si suport pt ei! buna idee!