Despre mierea de Manuka s-au spus și s-au scris multe, dar nu suficient de multe. Deși am auzit de ea de multă vreme, puține materiale au reușit să ajungă sub ochii mei, în ciuda numărului semnificativ care există de fapt în mediul online. De ce se întâmplă asta? De ce doar puține materiale despre mierea de Manuka ajung să fie citite și distribuite pe rețelele de socializare? Pentru că nu se investește în ele suficient încât să atragă atenția consumatorilor, cât și a potențialilor viitori consumatori. Se folosesc aceleași cuvinte și aceleași tehnici persuasive de livrare a informațiilor, deși publicul țintă care ar fi dispus să înțeleagă importanța mierii de Manuka și să o achiziționeze nu se mai încadrează de foarte mult timp în acel tipar de construire al materialelor de tip text ori video. O să tratez astăzi, atât cât îmi permite timpul, atât subiectul miere Manuka la general, cât și pe cel despre miere de Manuka de cea mai bună calitate.
Ce este mierea Manuka?
Manuka este un arbore pitic care crește în zone nepoluate din Noua Zeelandă și Australia. El mai este cunoscut și sub denumirea de arbore de ceai (tea tree – un ingredient din care se fac multe produse cosmetice menite să lupte cu probleme ale tenului și ale scalpului). Proprietățile acestui arbore sunt cunoscute și îndrăgite la nivel mondial în ceea ce privește industria cosmetică și de îngrijire, însă mai puțin pe partea de colectare a nectarului din flori și realizarea uneia dintre cele mai bune sortimente de miere. Asta se întâmplă din motivele specificate în paragraful anterior, pentru că targetarea nu se realizează corect, iar astfel informațiile se blochează undeva în internet și se cam pune praful pe ele. Mierea Manuka este îndrăgită din două motive: pentru că arborii cresc în zone nepoluate și pentru că florile arborilor de Manuka au proprietăți aparte. E un fel de miere curată de la noi, dar cu proprietăți mai puternice. Se folosește atât pentru uz intern, cât și pentru uz extern, spectrul de probleme pe care le poate trata fiind destul de larg (pentru informații suplimentare în ceea ce privește proprietățile mierii de Manuka puteți căuta mai multe informații pe net, căci sunt foarte multe articole în acest sens).
Ce înseamnă Miere Manuka UMF?
În momentul în care o persoană devine interesată de acest subiect/produs, căutarea cât mai multor informații pe internet duce inevitabil către rezultate despre miere Manuka simplă și miere Manuka UMF. Acel “UMF” este acronim de la “Unique Manuka Factor” și, conform site-ului GreenBoutique.ro, “garantează că produsul a fost identificat ca natural, mierea de Manuka este veritabila, asigurând puritatea și calitatea“. Totodată, există trepte diferite în privința UMF-ului, astfel că putem găsi atât miere Manuka UMF 5, cât și miere Manuka UMF 20, cât și alte concentrații. În principiu, cu cât acel nivel UMF este mai mare, cu atât gradul purității este mai ridicat. Din acest motiv și prețul diferă destul de mult.
Și, dacă tot adus vorba și de preț, asta după ce am specificat cum anume poate fi identificată o miere de Manuka având o puritate cât mai mare, se cade să dau și niște cifre. Un borcan de 250 gr cu miere Manuka UMF 5 costă 86 de lei, unul cu miere Manuka UMF 10 costă 165 de lei, iar unul cu miere Manuka UMF 20 costă 515 lei. Rețineți însă că un grad mai mic al UMF-ului nu înseamnă că mierea nu este bună, ci că poate fi folosită mai mult pentru întreținerea organismului și mai puțin pentru tratament. Dar, așa cum am specificat și în rândurile de mai sus, dacă vă place acest subiect vă invit să cîutați pe internet cât mai multe informații. Eu am încercat să ofer mai degrabă o introducere în acest subiect pentru persoanele care nu știau de existența acestui produs. Sper că informațiile v-au fost utile.
Keep calm and be healthy! ♥
Auzisem de mierea de Manuka, dar nu am consumat-o niciodata si nici nu stiam ce este cu acel indicator. Bine ca m-am lamurit. Sigur ca e un produs scump, daca raportam pretul la veniturile mici ale multora dintre noi, dar daca este adevarat ca are atatea beneficii (ca am auzit si pe la TV vorbindu-se de ea), merita banii.
Am încercat o cremă de corp cu miere Manuka. Mi s-a părut ok, dar nu neapărat mai bună decât alte produse folosite până acum. Tot căutând materiale despre cum să scapi de foliculită am dat peste un articol în care zicea că mierea de Manuka ajută așa că am căutat apoi creme cu acest ingredient. Mă rog, nu am probleme excesive, doar ocazionalele fire care rămân sub piele și apoi le zgândăr și se face pielea urâtă. Și da, beau apă și mă dau zilnic cu cremă, dar tot nu scap de problemă.
Si eu am din cand in cand fire care raman pe sub piele si ma chinui sa le scot. Epilarea cu IPL am inteles ca trateaza si foliculita. Am zis ca pe viitor sigur o sa incep sa imi fac si picioarele ca sa scap si de grija asta.
Mi-a povestit o prietena beneficiile acestui produs insa nu le-am testat. Sper ca in curand…