Diverse

10 ani de Webstock • Trăiește frumos înainte de toate

By | 08.10.2018 | 6 Comments

Fiecare Webstock e diferit. Fiind al patrulea an pentru mine când merg în calitate de blogger acreditat, credeam că nu mă vor mai surprinde atât de multe lucruri, dar nici nu ajunsesem la JW Marriott și Luciana deja îmi dădea mesaj și-mi spunea că sala arată diferit și că s-au schimbat și alte detalii. Când am ajuns m-am bucurat să văd o sală mai mare decât în anii anteriori, semn că cel mai mare eveniment de social media din România se dezvoltă continuu. Anul acesta a fost o ediție mai specială, fiind vorba de 10 ani de când există Webstock. La cât mai mulți și mai frumoși! Și cu mine alături 😀 !

10 ani de Webstock • Ioana Radu • Trăiește frumos înainte de toate • #WebstockRO #Webstock10ani

Mă întreba cineva de ce mă duc an de an la București pentru acest eveniment și de ce nu-l urmăresc de acasă, fiind transmis live. A fi parte din ceva, mai ales un eveniment atât de mare, e o experiență frumoasă. În plus, event-ul nu se rezumă doar la conferințe și la a vedea în carne și oase oameni pe care-i admirăm, ci și la comunicare. An de an mă opresc pentru câteva minute pentru a sta de vorbă cu persoane care-mi sunt dragi din online-ul românesc. De exemplu anul acesta m-am bucurat să-i revăd pe Marius Matache, Alex Damian, Monica Jitariuc, Bianca Matei, Rahela Petrescu și Milica Drăgan. Totodată, sunt fericită că le-am cunoscut pe Simona Mirițescu și Ruxandra Adeline, fetele de la BeClementine.ro, că am avut ocazia să o îmbrățișez pe Antonia Negrău și, nu în ultimul rând, că mi-am făcut curaj să schimb câteva cuvinte cu Manafu, tăticul Webstock-ului 😀 .

Ioana Radu & Cristian Manafu @ stand Siviero Maria from Webstock 2018

De ce îi încurajez an de an și pe alții să aplice pentru acreditare la acest eveniment? Pentru că vibe-ul de acolo e special. Și nu sunt singura care crede asta, că am mai discutat și cu alte persoane despre energia event-ului (atât cea pe care ne-o consumă ținându-ne în priză pentru 12 ore de conferințe și decernarea premiilor Webstock Awards, cât și energia pe care ne-o oferă).

Ce a fost diferit la ediția ce a marcat 10 ani de Webstock?

• Sala mare, INSPIRATION STAGE by Vodafone, a fost extinsă față de cea din anii anteriori și a fost organizată altfel, fiind mai facil să-i urmărim pe cei care au venit să ne vorbească, printre aceștia numărându-se Andreea Esca, Mihaela Noroc, Cabral Ibacka, Delia și Vlad Voiculescu.

• Sălile conferințelor din a doua parte a zilei, când lucrurile se-ntâmplă simultan în 3 locuri diferite, au fost și ele mai generoase, semn că suntem tot mai mulți care venim la acest eveniment. E semn bun, mergem cu toții în direcția potrivită, adică Webstock devine din ce în ce mai mare, iar noi avem oportunitatea de a ne dezvolta continuu și de a intra în contact cu oameni grozavi, fie ei oameni din online-ul românesc, din agenții sau reprezentanți ai diferitelor brand-uri.

Mai multe stand-uri ale brand-urilor partenere, deci mai multe experiențe de încercat de către cei prezenți. Preferatele mele au fost stand-urile Bitdefender, HP și Vodafone. La cei de la Bitdefender locul era nice & cozy, un living room amenejat frumos pentru a experimenta ce bine e să stăm să nu ne facem griji în privința securității dispozitivelor conectate la internet (se numește BitDefenderBOX și se găsesc aici mai multe detalii). La HP a fost experiența de festival – cineva care servea vată de zahăr, altcineva care făcea tot felul de codițe împletite, plus Cristian Șuțu care ne imortaliza în fotografii într-un leagăn de poveste, din flori. Iar la stand-ul Vodafone… m-am tatuat 😀 . Asta ca să fie completă experiența de festival – young, wild and free.

tatuaj la stand-ul Vodafone ► Traieste frumos inainte de toate

Muzică live. Nu-mi aduc aminte să fi fost muzică live la edițiile la care am participat anterior, însă cei 10 ani de Webstock au fost marcați și de o chestie ca asta, Delia interpretând piesa “Trăiește frumos“, piesă pe care a lansat-o în urmă cu o săptămână. Nu știu cum a fost pentru alții, dar eu sunt fană a Deliei de când eram mică, ba chiar am acasă nu doar CD-uri de-ale ei, ci și o casetă 😀 . N-am luat-o la mine să cer vreun autograf, fiindu-mi un pic rușine să fac asta. Pentru mine e suficient ca ea să scoată în continuare piese cu care rezonez, căci admirația mea nu stă într-un autograf sau într-un selfie cu ea, ci e chiar un lucru real (așa cum o zice și piesa nouă).

• L-am stresat pe Zoso. Glumesc, asta nu-i o chestie nouă :)), an de an îl opresc și-l țin puțin sau puțin mai mult de vorbă.

• A fost o mămică în sală cu un copil mic, copil de doar câteva luni. Deși sentimentul meu matern încă nu și-a făcut simțită prezența și încă nu-mi doresc un pui de om, trebuie să recunosc faptul că sunt impresionată de mămicile care sunt dispuse să parcurgă acel “extra mile” și să depășească anumite bariere. Admir mămicile care își doresc să se dezvolte în continuare și să fie exemple de curaj, hotărâre și ambiție pentru copiii lor. Și pentru alți copii. Și pentru adulți. Personal aceste mămici sunt un exemplu pentru mine și sper să fiu una dintre ele atunci când o să mă lovească instinctul acela matern și o fi să am un copil.

• Zona de înregistrare (unde primeam badge-urile) s-a mutat și admit că a fost o schimbare benefică. Pe de o parte pentru că suntem tot mai mulți care mergem la eveniment și noua locație de înregistrare a beneficiat de mult mai mult spațiu. Pe de altă parte, brand-urile partenere au avut ceva mai mult loc pe coridorul principal, astfel că am putut interacționa mai mult cu ele.

Webstock 2018 • Ioana Radu with Bitdefender and HP

Dar Webstock nu e doar despre detaliile organizatorice, ci și despre oameni. Eram tentată să scriu “mai ales despre oameni”, dar am realizat că acest eveniment a devenit atât de mare datorită eforturilor celor de la Evensys, ei ocupându-se de organizare an de an. E un detaliu care face diferența. Webstock fără Evensys poate n-ar mai fi fost Webstock-ul pe care-l știm și apreciem. Am mai fost la un alt eveniment organizat de această companie de planificare și organizare evenimente business și am văzut cât de mult accent pun pe oameni, încercând și reușind să creeze experiențe & amintiri frumoase pentru ei. Kudos, Evensys!

Cum ziceam mai sus, Webstock este și despre oameni. Oameni care vin din toată țara pentru o zi întreagă de conferințe, dar și pentru interacțiune cu brand-uri, agenții și companii, cât și cu oameni din online-ul românesc. Nu degeaba la fiecare ediție mă bucur să-i revăd pe cei pe care-i știu deja, dar mă bucur și de faptul că am ocazia să cunosc oameni noi și să facem schimb de idei, eventual să punem ceva proiecte la cale.

Pentru aceia dintre voi care mă urmăriți și care n-ați putut ajunge la eveniment, dar v-a făcut plăcere să-l descoperiți prin intermediul textului meu, menționez că aici se găsesc toate înregistrările. Webstock este transmis live an de an, iar dacă n-ați putut fi acolo sau nu ați putut urmări tot evenimentul live… aveți posibilitatea de a urmări înregistrările. Sunt 5 materiale video acolo, iar dacă aruncați un ochi pe program veți vedea lista speakerilor de la fiecare secțiune în parte (asta în cazul în care vreți să vedeți pe cineva anume de la conferințele din a doua parte a zilei și nu știți exact dacă a fost la NEW TRENDS STAGE by Raiffeisen Bank, CREATIVITY STAGE by CelMaiBinePlatitJob.ro sau GALAXY STAGE by Samsung).

Eu am ales să merg la NEW TRENDS STAGE, sală care a avut următoarele două conferințe: Digital Session și Social Platforms Sessions. Secretul meu este că aleg an de an sala de conferință în funcție de speakeri, iar sala aceasta am ales-o pentru că era Monica Jitariuc la Digital Session, iar Zoso și Alexandru Negrea se numărau printre speakerii de la Social Platforms Sessions. Pe Monica Jitariuc nu știu dacă o pot descrie. E un om atât de complex încât mă bucur de fiecare dată când o văd, online sau offline. Prezentarea ei a fost despre răbdare, un topic bun mai ales pentru social media, fiind acea chichiță la care lucrez și eu de ceva vreme. Iar calitatea e ceva ce se naște tot din răbdare.

Despre rabdare, Monica Jitariuc, Webstock 2018

Despre rabdare, Monica Jitariuc, Webstock 2018

Zoso a prezentat și el niște chestii interesante – de exemplu n-am știut că numărul bloggerilor activi a scăzut atât de mult în ultima vreme, în prezent mai fiind aproximativ 6.000 de bloguri active, în condițiile în care în 2015 erau aproximativ 20.000. A punctat și cât de important este feedback-ul în mediul digital și am zâmbit știind că trecuseră doar câteva zile de la cel mai recent e-mail în care ceream feedback-ul unei agenții în legătură cu niște materiale la care am colaborat. Chiar m-am bucurat că a fost abordat și subiectul feedback-ului și vă încurajez și pe voi să vă folosiți de el, să aflați părerea celor din jur – fie că sunt clienți, colaboratori sau parteneri. Alexandru Negrea a vorbit de câteva chestii legate de Marketing Strategy (atât pe partea de content și social media trends, cât și privind abordarea – Brave Marketing). Eu l-am mai urmărit pe el și cu alte ocazii și am fost mulțumită și de data aceasta.

Bold/Brave Marketing by Alexandru Negrea at Webstock 2018

Mă bucur că am ales să merg la NEW TRENDS STAGE, iar prezentările din celelalte săli le voi urmări pe net (înregistrările pe care vi le-am recomandat și vouă mai sus).

Ce a fost cu adevărat nou pentru mine anul acesta? Faptul că am reușit să stau și la gala Webstock Awards. Really good vibes there! Iar de anul viitor sper să reușesc să rămân și la party, să bifez și experiența asta. De meritat sigur merit 😀 .

Mulți ani înainte, Webstock! Cheers!

6 Comments

 • Reply

  Cristina Dragomir

  10/10/2018

  Te-am vazut! Am urmarit si eu cate ceva atunci live si astept sa imi fac nitel timp sa urmaresc toate inregistrarile. Permite-mi sa-ti spun ca esti o aparitie. Emani feminintate si finete prin toti porii, dar si seriozitate. Nu zic ca nu a fost si o parte distractiva, dar eu prefer oamenii ca tine, care iau lucrurile in serios. Probabil ca intelegi tu ce zic.

  • Reply

   Ioana Radu

   15/10/2018

   Iti multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase! ♥

 • Reply

  Miss I.

  10/10/2018

  Ce fain ai scris! Gata, anul viitor vreau să vin și eu! 😀 Și mersi de linkuri, chiar am să mă uit la înregistrări, sunt sigură că am super multe de învățat din ele 😀

  • Reply

   Ioana Radu

   25/10/2018

   Cu mare drag! Eu sa stii ca te sustin sa aplici pentru acreditare anul viitor, sa ne si cunoastem cu ocazia asta, ca de cand tot zicem… 😀 ^_^ .

 • Reply

  Valeria Chertes

  23/10/2018

  Foarte frumoasa descriere, imi place si iti doresc sa fii acolo si la anul.

  • Reply

   Ioana Radu

   25/10/2018

   Multumesc! 😀

Leave a Reply