Topuri & Liste

10 articole de papetărie care și-au dovedit utilitatea

By | 29.06.2021 | 0 Comment

Dacă despicăm firul în patru, sunt mii de articole de papetărie care și-au dovedit utilitatea, pentru că, în fond, fiecare produs apare ca urmare a unei cereri care există în piață, scopul fiind acela de a rezolva o problemă / o necesitate. Dar azi nu scriu despre mii de produse, ci doar despre 10 articole de papetărie care și-au dovedit utilitatea și continuă să o facă.

De mică mi-au plăcut astfel de lucruri și obișnuiam să sparg economiile pe fel și fel de agende, hârtii colorate, pixuri și alte obiecte de scris. Ba chiar am avut o vecină cu care mă jucam de-a școala, cam atât de pasionate eram amândouă de scris și de tot ce implică acest proces. Într-un fel se poate spune că pasiunea a înflorit frumos, pentru că cele mai longevive job-uri ale mele au fost în marketing și jurnalism.

10 articole de papetărie care și-au dovedit utilitatea

10 articole de papetărie care și-au dovedit utilitatea

1. Hârtie colorată
Fie că e vorba de coli A4 colorate, hârtie de împachetat sau hârtie creponată, toate acestea au fost extrem de folosite în diferite proiecte, mai mult sau mai puțin pentru ceea ce au fost ele create inițial. Adică hârtia de împachetat cadouri s-a transformat și în model pentru coperțile agendelor handmade, hârtia creponată a fost folosită nu doar pentru proiecte școlare, ci și pentru decorațiuni de Crăciun și aranjamente florale pentru evenimente, iar colile A4 colorate n-au servit doar ca suport pentru print, ci s-au transformat în flori, steluțe, plicuri și multe alte forme. Hârtia colorată, sub orice formă, a fost printre preferatele materiale ale celor creativi.

2. Table magnetice
Să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului, așa cum ar spune o vorbă veche. Tablele magnetice au apărut ca soluție la cele clasice, astfel încât elevii, studenții și cadrele didactice să își desfășoare activitatea mai bine și chiar mai sănătos. Aceste produse sunt folosite chiar și în mediul de business, mai ales în cadrul sălilor de ședințe. Dar sunt și părinți care achiziționează table magnetice pentru a putea exersa mai ușor acasă cu copiii tot felul de calcule.

3. Stilouri
Fie că sunt cu cerneală clasică sau cu rezerve, stilourile au fost și sunt în continuare o variantă elegantă de instrumente de scris. Atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

4. Creioane
Din lemn, cauciuc, silicon, plastic sau metal, care se ascut sau sunt retractabile, fixe sau care pot lua diferite forme prin îndoire… creioanele sunt printre cele mai folosite instrumente de scris (și nu numai) din vremuri străvechi.

5. Tăvile și suporturile pentru documente
Fie că este vorba de tăvițele orizontale pentru documente, fie că ne referim la cele verticale, și aceste articole de papetărie și-au dovedit utilitatea și continuă să fie folosite la scară largă. Personal le prefer pe cele metalice, mi se par mai elegante și mai durabile :D.

6. Albume foto
Surprinzător, albumele foto încă se mai caută. Deși păstrăm majoritatea fotografiilor pe suport electronic, unii dintre noi alegem să le printăm pe cele din momente cheie ale vieții și e mereu o bucurie să le răsfoim și să ne aducem aminte de emoții pe care le-am simțit. Și realizăm, cumva, că am trecut prin multe. Sunt chiar momente frumoase pe care uneori le uităm, făcând loc altora, dar le redescoperim răsfoind albume foto.

7. Banda adezivă
Mai are nevoie de cuvinte? 😀
Că e adezivă pe o parte sau pe ambele părți, că e din plastic, cauciucată sau din hârtie, banda adezivă cred că este printre cele mai cumpărate articole de papetărie. Câtă vreme există shopping online, mai ales, va exista și banda adezivă. Umm… forever?

8. Caiete și agende
De la cei mici, care învață să scrie, până la cei mari, care-și notează întreaga zi într-o agendă, suporturile clasice de scris și-au dovedit utilitatea. Chiar dacă treptat folosim parcă mai mult suporturile electronice, caietele și agendele vor continua să existe și să fie folosite mulți ani de acum înainte.

9. Capsatoare, decapsatoare și perforatoare
Ați prins ideea și cu această categorie de produse. Majoritatea dintre noi le folosim zilnic și le recunoaștem utilitatea. Ce e organizarea unui teanc de documente fără un capsator mic care să le separe cumva între ele? 😀

10. Dosare și mape
Din plastic sau din carton, subțiri sau voluminoase, dosarele și mapele au apărut ca soluție de organizare a documentelor și au dovedit adesea că își fac treaba, motiv pentru care continuăm să le folosim.

Articolele de papetărie există, în mare parte, pentru a ne ajuta să ne desfășurăm activitatea, să ne organizăm actele personale, dar și pentru a putea fi creativi și a dezvolta afaceri care mai de care mai interesante.

Leave a Reply