Women's World

10 informații despre machiaj din cadrul cursului de la Institutul Eurocor

By | 11.07.2019 | 0 Comment

machiaj

Make-up, make-up, make-up… Ne place pentru că avem posibilitatea să camuflăm micile imperfecțiuni, ba chiar să creăm iluzii optice. Ne place și pentru că e de folos în a pune în evidență calitățile. Ne place pentru că, indiferent de cât (n-)am dormit și indiferent de nivelul stresului, putem arăta mereu ca scoase din cutie. Ne place, desigur, și pentru că putem fi altcineva, machiajul având puterea de a schimba. A devenit, cu timpul, mai mult decât acțiunea de a aplica pe față câteva produse. A devenit o revoluție. A devenit o întreagă industrie ce generează locuri de muncă și aduce bucurie de o parte și de alta a baricadei.

În urmă cu ceva timp m-am înscris la cursul de machiaj de la Institutul Eurocor. Este un curs în mare parte teoretic, fiind vorba de studii prin corespondență, dar pentru fiecare caiet de curs am și teme. Orice lecție din cadrul cursului de machiaj are atât exerciții ce țin de teoria studiată, cât și exerciții practice, unde e nevoie să realizez machiaje în funcție de anumite criterii. Toate temele sunt corectate ulterior de un profesor 😀 și se primesc calificative.

Azi m-am gândit însă să mă axez pe partea de informații, să vă ofer o parte din informațiile pe care le-am studiat la cursul de machiaj de la Institutul Eurocor, curs la care vă puteți înscrie și voi oricând (fie pentru că vă doriți îmbogățirea cunoștințelor pe care le aveți în ce privește acest domeniu, fie pentru îmbunătățirea tehnicii de lucru).

Iată cele 10 informații pe care le-am promis încă din titlu:

1. Ochii văzuți prin lentile par diferiți. Astfel, în cazul miopiei, este nevoie ca ochii să fie măriți și se vor folosi culori mai intense, iar în cazul hipermetropiei se va aplica un machiaj mai discret.

2. Este important să se țină cont de lumina la care va fi expusă persoana ce urmează a fi machiată. De ce? Pentru că în lumina caldă (incandescentă) culorile brun și lila apar ca murdare, deci trebuie evitate, iar în lumina rece (fluorescentă) lipsesc radiațiile roșii, fapt pentru care trebuie evitate nuanțele de albastru, violet și verde.

3. Atunci când realizăm corecțiile (prin contouring) pentru un nas prea lat, ținem cont și de faptul că nu trebuie să fardăm foarte tare obrajii, ci să distragem atenția din zona mediană a feței, concentrându-ne asupra machiajului ochilor (multă mascara pe gene și/sau ochi bine fardați).

4. În cazul ochilor mici, conturarea se face din dreptul pupilei spre exterior, atât pentru pleoapa superioară cât și pentru cea inferioară.

5. Machiajul pentru fața rotundă are majoritatea tușelor de corecții verticale, pe când machiajul pentru fața lungă le are pe orizontală.

6. Persoanele cu nuanța tenului mai închisă și implicit subton cald, catalogate adesea ca fiind mai senzuale, trebuie să evite în machiaj culori precum roz, grena, albastru, gri, negru și argintiu.

7. Buzele subțiri vor avea mai mult volum cu ajutorul unor tonuri de oranj, zmeură, piersică. Se recomandă auriu în centrul lor și deasupra luciu de buze transparent.

8. Fardul de obraz pudră este ideal pentru persoanele cu ten mixt/gras, iar fardul de obraz cremă este o bună opțiune pentru tenul tânăr (al adolescentelor), cât și pentru cel uscat.

9. În machiajul pentru evenimente trebuie evitată crema cu factor de protecție solară, chiar dacă în mod normal face parte din ritualul zilnic de îngrijire a tenului. De ce trebuie evitată? Deoarece reflectă prea multă lumină când este folosit blitz-ul, iar fotografiile vor fi supraexpuse.

10. Fardul de obraz piersică și nuanțele pastelate se potrivesc atât unui ten deschis, cât și unui ten oliv, deoarece dau un plus de prospețime și tinerețe.

Leave a Reply