10 lucruri la care să renunţăm în schimbul fericirii!

001Se spune că fericirea este o alegere. Din pacate, însă, ne complicăm vieţile până in punctul în care nu mai putem recunoaşte fericirea de sub ochii noştri. Cum putem “curăţa” calea?! Iată 10 lucruri la care să renunţi în schimbul fericirii tale:

1. Renunţă să-ţi mai pese ce cred alţii despre tine! Ştiu ca suna contraintuitiv după cum noi, oamenii, suntem haite de animale primitive ce nu vor să fie date afară din comunitate. Totuşi, să petreci timpul gândindu-te ce cred alţii despre tine e o pierdere de energie. Niciodată nu îi vei putea mulţumi pe toţi şi nu te priveşte ce alţii cred despre tine.

2. Renunţă la a mai încerca să mulţumeşti pe toată lumea! Dacă nu îţi trăieşti viaţa în ritmul propriei tobe, tribul tău nu te va putea găsi. Fii cea mai bună versiunea a ta şi vei atrage în mod natural oamenii care sunt potriviţi să îţi fie aproape.

3. Renunţă să te mai implici în bârfe! În 100% din cazuri, cei ce împărtăşesc bârfe cu tine, te vor bârfi apoi pe tine. Să crezi în zvonuri e ca şi cum ai paria totul pe un cal pe care nu l-ai văzut. E naiv.

4. Renunţă să îţi mai faci prea multe griji! În direcţia în care merg gândurile se îndreaptă şi energia. A-ţi face griji înseamnă să investeşti timp şi energie în ceva ce nu vrei să se întâmple. Învaţă să te detaşezi şi să ai încredere!

5. Renunţă la nesiguranţă! Când ne luăm prea mult în serios, începem să credem că şi ceilalţi fac la fel. Există o singură versiune a ta pe planetă. Fii acea versiune, stăpâneşte-o şi nu îţi mai face griji în privinţa asta!

6. Renunţă la a mai lua totul personal! Adevărul este că majoritatea oamenilor sunt atât de consumaţi de propria viaţă încât nu reuşesc să se mai gândească la ceea ce faci tu. După cum a spus un manager: “Lumea nu se învârte în jurul tău. Majoritatea reacţiilor oamenilor nu au nicio legătură cu tine, aşa că lasă-le!”

7. Renunţă la trecut! Majoritatea am fost răniţi, majoritatea am avut părinţi care au făcut greşeli şi mai toţi am trecut prin situaţii grele. Fiecare experienţă de viaţă te-a învăţat ceva ce te-a făcut mai puternic.

0028. Renunţă să mai cheltui bani pe ceea ce nu îţi trebuie! Trăind simplu laşi spaţiu pentru ca viaţa să curgă. Ne complicăm vieţile cheltuind prea mulţi bani şi umplându-ne casele cu “lucruri” (de cele mai multe ori de care nici nu avem nevoie).

9. Renunţă la furie! Furia face o gaură în sufletul tău. Renunţă la ea odată pentru totdeauna!

10. Renunţă la control! Controlul este o iluzie. Trăim într-o lume ce nu poate fi controlată.

Sursa: www.huffingtonpost.com

6 comments on “10 lucruri la care să renunţăm în schimbul fericirii!”

 1. pariusigur says:

  Sunt de acord, in afara de punctul 9. Nu renunt la furie nici mort. Arde ca o torta in suflet si va ramane singura forta. :))

  1. Ioana Radu says:

   La trecut si la furie nu prea renunt nici eu. Pe viitor, poate. Acum sigur nu.

   1. Vali says:

    La trecut e bine sa renunti atunci cand te afecteaza in prezent.Daca trecutul nu afecteaza viata de zi cu zi e bine sa te mai gandesti si la el.Uneori gandindu-te prea mult la trecut iti ingreuneaza evolutia zilnica.Iar in legatura cu furia,cateodata e benefica,dar ca toate celelalte lucruri FURIA nu e pt. oamenii prosti.Trebuie sa stii cand sa o folosesti…Eu unu sunt de acord cu toate mai putin il legatura cu 10(controlul)…daca nu ma`s controla, probabil nu as mai fi aici sa scriu…

    1. Ioana Radu says:

     La 10 e vorba de controlul asupra celor din jur. Ca sunt multi care incearca sa-i determine pe oameni sa fie altfel, sa-i controleze sa devina mai buni, mai rai sau mai falsi.

 2. Irinel says:

  Sfaturile sunt bune, cel putin pentru mine insa se aplica si caracterul fiecarei persoane, in functie de asta unii urmeaza sau resping aceste sfaturi.
  Spre exemplu o persoana obsedata de responsabilitate, realizare va suporta pe oricine pentru a-si atinge scopul, cat timp se va putea…

 3. castiel says:

  Cam dificil,dar incerc…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>