Topuri & Liste

12 idei de cadouri pentru femei, bărbați și copii

By | 16.10.2019 | 1 Comment

În alți ani mă mișcam mult mai bine de atât cu sugestiile de cadouri 😀 , iar asta se întâmpla pentru că îmi făceam chiar eu lista de prin septembrie, notându-mi pe cine surprind cu ocazia sărbătorilor de iarnă și ce anume iau pentru fiecare persoană în parte. Mă mobilizam din timp ca să pot să cumpăr treptat cadourile și să nu se simtă prea tare la buget. O putem numi strategie, ca să mă simt și eu bine pentru câteva minute :D. Azi m-am gândit să vin cu 12 propuneri de cadouri, propuneri care să vă ajute pe aceia dintre voi care nu știți ce să-i luați colegului cu ocazia jocului “Secret Santa”, ce să-i luați mamei atunci când mergeți la ea de sărbători, ce să-i luați nepotului care are de toate și, nu în ultimul rând, ce să-i luați persoanei iubite. Dacă lista mea de azi nu vă încântă sau dacă vreți mai mult de 12 idei de cadouri, puteți să folosiți funcția de search de pe blogul meu pentru a găsi și alte materiale pe care le-am scris pe tema asta.

Dacă e vorba de iubită, soră sau o altă persoană importantă de sex feminin, puteți opta pentru:

1. carte/cărți
Dacă știți că citește mult, luați două cărți (sau mai multe, în funcție de buget și de importanță). Dacă citește ocazional, una singură e suficientă. De multe ori cadourile nu se măsoară în preț și nici în cantitate, ci în bucuria de a rupe hârtia de împachetat și de a descoperi în ce constă cadoul. Și, desigur, bucuria că cineva nu ne-a uitat, că s-a gândit la noi și a rupt o parte din bani pentru a ne surprinde. Ca recomandare, cărțile Elenei Ferrante sunt profunde și frumoase. Este o autoare care a cucerit rapid inimile multor cititori și care, spre deosebire de alți scriitori de bestseller-uri, are opere care nu sunt de duzină.

2. o bijuterie
Personal recomand o pereche de cercei clasici, mici și finuți (cu perle, de exemplu). Sau o agrafă de păr mai specială. Sau o brățară elegantă precum cea de la Fossil pe care am folosit-o pentru colajul de mai sus.

3. un produs de machiaj
Dacă știți ce nuanțe și texturi de rujuri îi plac, go for it. La fel și dacă știți ce nuanțe de fard folosește și eventual dacă are un brand favorit. Însă dacă nu prea aveți mute informații în privința asta, o bună idee e să optați pentru o paletă cu mai multe nuanțe de blush. Paleta cu inimioare pe care am ales-o eu pentru colajul de mai sus este de la IDC Institute și am avut-o și eu, astfel că știu deja că e bună și o pot recomanda din experiență.

Dacă e vorba de iubit, frate sau altă persoană importantă de sex masculin, puteți opta pentru:

4. ceas
Ceasul este un accesoriu care n-ar trebui să-i lipsească niciunui bărbat. Putem spune chiar că e o idee bună de cadou și pentru un băiat (adolescent/tânăr). Ceasul poate fi cu brățară metalică, din piele sau din diverse alte materiale, însă un detaliu important ar fi calitatea. E genul de accesoriu care poate fi purtat 10 ani sau chiar mai mult.

5. brățară
Ideea asta de cadou merge și la bărbați, nu doar în cazul reprezentantelor sexului frumos, fiind multe modele de bratari barbati foarte masculine, din sfoară, din piele sau metalice. Ori o combinație între materialele astea, așa cum e brățara împletită din piele, cu închidere magnetică, de la Fossil (vezi colajul de mai sus).

6. parfum
E o idee bună mai ales dacă știți ce-i place, astfel încât să nu alegeți ceva la întâmplare.

Dacă darul este pentru un copil, puteți opta pentru:

7. set de pixuri
Dacă e la școală, le va folosi în mod clar. Dacă e la grădi, sigur mâzgălește deja una-alta, deci le va folosi și în cazul acesta. Dacă e pasionat de Lego, setul de pixuri din imaginea de mai sus s-ar putea să-i placă chiar și-n cazul în care vorbim de un adult 😀 .

8. mașini, mașini…
Un băiat nu are niciodată prea multe mașini, mai ales dacă e o machetă a unei mașini de curse sau dacă e mare și are telecomandă.

9. orice cu Frozen
Dacă e vorba de o fetiță, puteți opta cam pentru orice cu Frozen (prințesele Elsa și Ana, omul de zăpadă Olaf…). Ori, dacă cumva a apărut și alt trend în rândul fetițelor, dați-mi de știre în comentarii și fac un update aici :D.

Dacă e vorba de un cadou pentru mama, pentru soacră, pentru bunică sau altă persoană importantă din categoria asta, puteți opta pentru:

10. set prosoape bucătărie
Am primit recent un set de prosoape din microfibră și mi s-a părut așa de inspirat și util cadoul acesta încât pot să-l trec pe lista ideilor de cadouri. Prosoapele de bucătărie sunt folosite destul de mult, drept pentru care “se fac urâte” mai repede decât alte textile de prin apartament și, prin urmare, ar trebui înlocuite mai des. Uneori nici nu ne dăm seama că ne-ar fi utile niște prosopele noi și frumușele, astfel că sunt numai bune atunci când sunt primite.

11. tablouri
Au tot apărut multe modele noi de tablouri, iar două dintre cele mai simpatice sunt chiar cele de mai sus, adică un set cu model relaxant de ocean și un set cu forme atipice cu hărți.

12. odorizante de cameră
Pentru că adesea persoanele ajunse la o anumită maturitate nu prea mai au nevoie de lucruri pe care să le depoziteze prin casă și eventual de care să se împiedice, o idee utilă sunt produsele care se consumă, precum odorizantele de cameră. Acestea au avantajul că parfumează plăcut camera, iar dacă sunt de tipul cu bețe de bambus cantitatea de aromă emanată într-o încăpere poate fi controlată (mai puține bețe în recipient înseamnă că odorizantul parfumează camera mai puțin, mai finuț; mai multe bețe de bambus în recipient înseamnă că parfumul va fi mai puternic în încăpere.

Cam acestea sunt cele 12 idei de cadouri pe care le-am promis din titlu 😀 . Sper că mica mea listă vă va fi de folos pe viitor.

Cheers!

One Comments

  • Reply

    Valeria Chertes

    16/10/2019

    Ideile tale sunt foarte bune.

Leave a Reply