Ziua asta e despre revista preferată și… Da, în 2017 eu încă citesc reviste.

Era o vreme în care aveam abonament la 4 reviste. Desigur, vremea aia nu era cu internetul în casele tuturor, iar cei care aveau totuși internet… nu beneficiau de informațiile care sunt astăzi la câteva click-uri distanță. Prin urmare presa tipărită era chiar o sursă bună de informare, ba chiar revistele erau “cool”. Anii au trecut, tipărituile au pierdut teren, însă eu nu am renunțat niciodată definitiv la ele. Chiar dacă am acces de pe telefon la tone de informații, sunt totuși momente în care prefer să am în mână o revistă. La salon, de exemplu, când știu că am de stat câteva ore să-mi decolorez rădăcinile, să-mi fie aplicată vopsea, apoi tratament, apoi părul să fie aranjat… Prefer să stau lejer pe una dintre canapelele de la Ella’s Salon și să răsfoiesc cel mai nou număr din Harper’s Bazaar, revista mea preferată de ani buni.

revista Harpers Bazaar octombrie 2017

De ce reviste și nu cărți? De ce nu amândouă? Are și literatura un loc bine stabilit în viața mea, însă nici revistele nu lipsesc. Cum ziceam și-n paragraful anterior, sunt totuși momente în care o revistă, o lectură light sau de mici dimensiuni, este mult mai potrivită decât o carte pe care prefer să o devorez în liniștea de acasă sau în singurătatea din tren. Revistele le prefer când sunt la salon, la piscină, la dentist, la dermatologie ș.a.m.d. Topicurile mele favorite din revista preferată sunt cele despre hairstyle & travel. Am pus link-urile aferente din versiunea online a revistei, pentru a vă face o idee despre cum arată aceste materiale și de ce le găsesc a fi utile. La capitolul hairstyle, din materialele de pe net, recomand cu drag articolul “Coafurile sezonului: noile reguli și produse pentru un păr pe val”, articol în urma căruia am luat în considerare achiziționarea unui produs Kerastase și, after that, chiar mi-am achiziționat unul – ceea ce s-a dovedit a fi o achiziție de nota 10!

Apropo de achizițiile pe care le fac în funcție de ceea ce găsesc în reviste ori pe site-uri, publicitatea este o altă categorie favorită. Am văzut păreri și păreri pe tema asta. Eu, sincer, n-aș cumpăra o revistă care nu are reclame în ea. VREAU ca o revistă să-mi spună care sunt cele mai noi și cele mai populare produse pentru păr și pentru corp, bijuterii, produse de make-up, parfumuri, gadget-uri dedicate styling-ului ș.a.m.d. Am auzit că sunt persoane care se vaită că revistele din ziua de azi sunt pline de reclame. Eu sunt de cealaltă parte a baricadei, adică mă bucur că există reclame, mă bucur că sunt informată care e cea mai nouă colecție lansată de Pandora sau care e cel mai nou parfum din magazinele Sephora. Sunt un om matur, cu capul pe umeri, și am capacitatea de a filtra aceste informații despre noutăți și să nu pun publicitatea din reviste în bula teoriei conspirației. Reclamele au rostul lor, acela de a mă informa că există noi produse pe piață, noi formule de creme de față, noi nuanțe de rujuri de la brand-ul meu favorit, noi tratamente pentru păr ș.a.m.d., iar apoi merg în magazine pentru a le vedea/testa, astfel încât să-mi cumpăr unele dintre cele mai noi produse, adaptate vremurilor în care trăim.

În aceeași măsură mă bucur și când găsesc mostre ale diferitelor produse. În numărul cel mai recent al revistei, octombrie 2017, am găsit o mostră de parfum Chanel Gabrielle și o mostră de fluid de îngrijire zilnică Slow Age de la Vichy.

Chanel Gabrielle

Vichy Slow Age

De ce revista preferată este tocmai Harper’s Bazaar? Pentru că mi se pare că e mai elegantă decât altele și pentru că, pur subiectiv, îmi dozează categoriile exact așa cum trebuie – cu măsură. Nu am prea mult din ceva și prea puțin din altceva, ci am exact cât vreau din fiecare.

Și… pentru că tot m-am lăudat că-mi place atât de mult publicitatea din reviste, voi face zilele acestea un material cu reclamele care mi-au atras cel mai mult atenția din numărul cel mai recent al publicației Harper’s Bazaar. Nu e nici prima oară când o să fac un astfel de material, dar nici ultima. Ne auzim curând!

Cheers!

6 comments on “Ziua asta e despre revista preferată și… Da, în 2017 eu încă citesc reviste.”

 1. Diana Ion says:

  Trebuie să recunosc că era o vreme când îmi cumpăram și eu reviste, atât pentru subiecte, cât și pentru mostrele pe care le primeam cadou. Printre preferate era revista Unica, îmi plăcea foarte mult. În ultima perioadă, nu am mai cumpărat…fără nici un motiv…cred că au apărut altele mai importante și nu am mai acordat atenție și acestora. Revista de care spui nu am citit-o, dar poate îmi reiau vechile obiceiuri și o caut și eu pe la chioșcurile de ziare!

  1. Ioana Radu says:

   A fost o vreme in care citeam si eu Unica, dar nu prea mai e ca inainte, asa ca am renuntat sa o mai achizitionez. Raman la Harper’s Bazaar si la Glamour. :D

 2. Hai sa-ti zic ce-am facut acum! Am cautat site-ul revistei asteia sa vad ce articole au online. Ma gandeam ca e doar de moda si eram pregatita sa zic ca nu ar fi pentru mine, doar ca am descoperit mai mult decat atata. Au chiar si recomandari de carti.

  1. Ioana Radu says:

   De asta imi place revista asta. In varianta tiparita mi se pare ca are cele mai multe articole, comparativ cu restul revistelor din acelasi domeniu. Si sunt articole destul de bogate, intinzandu-se pe cateva pagini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>