3 accesorii de care ai nevoie pentru sediul firmei

business team

Sunt cazuri în care poate deveni enervat sau obositor să aranjezi sediul firmei astfel încât întreaga echipă să dea un randament cât mai bun, iar clienții să fie și ei mulțumiți și să continue să apeleze la serviciile și/sau produsele pe care le oferi prin intermediul afacerii tale. Dincolo de curățenie e nevoie de bifarea mai multor aspecte și le vom numi în continuare accesorii, fiind genul de produse care nu sunt obligatorii, dar care pot schimba imaginea de ansamblu și pot aduce beneficii de ambele părți.

În primul rând să ne gândim la ecusoane. Ți se par ok sau demodate? Crezi că am depășit perioada în care trebuia să avem numele scris pe un ecuson prins cu clemă de sacou sau unul care să atârne de gât cu un șnur? Adevărul este undeva la mijloc. Atunci când ai în subordine persoane care au contact direct cu clienții, e bine ca acestea să aibă numele la vedere, astfel încât oamenii cu care discută să îi poată identifica, să aibă o legătură mai lejeră prin prisma faptului că știu cu cine interacționează și să se simtă astfel mai în largul lor și mai predispuși la a reveni în calitate de clienți. Ecusonul cu numele și funcția este unul dintre acele mici detalii care contează. Totodată, poți opta și pentru badge-uri pentru clienți, în cazul în care dicutăm de o firmă mai mare. Găsești aici toate materialele necesare pentru acest segment de accesorii.

Un alt lucru util la sediul firmei ar fi un sistem de afișare precum o tablă magnetică, un flipchart sau un whiteboard mobil. Nu e nevoie să spargi mulți bani, ci doar să dispui de un sistem de afișare pentru a fluidiza discuțiile în timpul ședințelor sau doar pentru a nota zi de zi anumite aspecte legate de muncă.

De ce altceva ne mai putem lega pentru o experiență cât mai fructuoasă la sediul firmei? Un mediu bine organizat este un mediu în care muncim altfel. Știu că există oameni care au o anumită dezordine a lor, un fel de dezordine ordonată, însă per ansamblu vorbind este bine să existe anumite lucruri care să faciliteze ordinea și care să-i ajute pe angajații să găsească în timp util materialele de care au nevoie. Pentru asta există dulapuri metalice. Fie că e vorba de clasificator pentru dosare, dulap metalic cu uși culisante ori batante, dulap metalic cu polițe reglabile sau chiar un dulap metalic cu seif, vorbim de o organizare care să vină în sprijinul angajaților, o organizare care să-i ajute cu depozitarea materialelor cu care lucrează zi de zi sau, de ce nu, un vestiar în care să-și țină câteva lucruri. Știu că “vestiar” sună destul de old school, dar îți dai seama de beneficiile lui abia atunci când ai un astfel de bun. Am avut un loc de muncă la care aveam vestiar și îmi țineam acolo o umbrelă pentru zilele în care ploua atunci când se termina programul, dar și alte obiecte personale de care nu voiam să mă împiedic la birou.

Niciunul dintre cele 3 accesorii sau categorii de accesorii menționate mai sus nu prezintă obligativitate, însă fiecare dintre ele poate aduce îmbunătățiri imaginii și fluidizării îndeplinirii sarcinilor de serviciu. O vorbă pe care mulți dintre noi deja o știm este că detaliile contează. Desigur, cel mai important detaliu este constituit de partea umană, pentru că fără angajații potriviți nicio afacere nu poate prospera. Însă atunci când există angajați competenți e bine să se facă din când în când investiții pentru o mai facilă activitate a lor în timpul programului.

2 comments on “3 accesorii de care ai nevoie pentru sediul firmei”

  1. Ecusoanele mie mi se par foarte importante. Este foarte ciudat sa intre un client intr-o firma si sa nu stie cui se adreseaza si ce functie are persoana respectiva. Bine, si in cadrul firmei mi se pare ca se faciliteaza si eficientizeaza procesul de comunicare.

  2. Diana Ion says:

    Si mie mi se par foarte importante ecusoanele mai ales cand lucrezi cu clientii. La fel de importante pentru un sediu de firma sunt si dulapurile, unde poti depozita tot ceea ce este necesar, in asa fel incat sa le gasesti de fiecare data cand ai nevoie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>