Women's World

3 aparate de pe lista mea de cumpărături

By | 16.09.2018 | 6 Comments

Pentru că sunt fetiță cuminte, de curând am primit cadou un voucher de cumpărături. În viziunea mea astea sunt cele mai inspirate cadouri din categoria celor materiale, având posibilitatea să ne luăm ce vrem noi, fie că e vorba de niște lucruri de care avem nevoie sau unele care ne plac foarte mult și pe care ne dorim să le avem din diverse motive. Că, până la urmă, sub umbrela necesității putem pune puține lucruri, după modelul că există viață și fără aspirator, mașină de spălat vase, blender și alte aparate similare. Însă din punct de vedere al dorințelor, fie că ele se bazează pe dorința de a câștiga mai mult timp liber sau pe cea de a ne ușura munca în gospodărie, multe alte cumpărături se justifică și ele. Așadar, ce-mi poftește inimioara în perioada asta? Ce e pe lista mea de cumpărături și ce o să-mi iau cu voucher-ul primit?

paine de casa si supa crema

Lista mea are câteva mai multe aparate pe care aș vrea să mi le iau pe parcurs. Câteva dintre acestea sunt:
blender – pentru că de când mi-am pus aparat dentar sunt nevoită să mănânc alimente moi, chiar pasate în primele câteva zile după fiecare vizită lunară la medic, astfel realizând cât de util mi-ar fi un blender, ca să pot pasa cu el inclusiv fructe (momentan, din categoria fructelor, mă delectez doar cu banane pisate cu furculița 😀 );

aspirator vertical – în ciuda faptului că aceste aspiratoare par de fițe (mai ales dacă aruncăm un ochi pe prețuri), eu le văd cu ochi buni, ba chiar îmi doresc unul și l-am corupt pe Ionuț să se uite pe youtube la două materiale de prezentare, să înțeleagă și el de ce mi s-a pus pata pe ele. Mă încântă mult ideea că un aspirator vertical nu are cablu și pot să îl folosesc prin toată casa fără să trag de cablu sau, mai rău, să nu ajungă și să stau să schimb priza. Fac curat des, iar un astfel de aparat mie chiar mi-ar ușura munca, totodată fiind și multifuncțional, că la majoritatea modelelor rezervorul de praf este detașabil și, surpriză, este sub forma unui aspirator de mână (portabil), ce poate fi folosit și în mașină (și-s disperată să fie curat și în mașină);

mașină de făcut pâine sau un robot de frământat – chiar dacă sunt două chestii diferite, aici încă mai cântăresc lucrurile să văd pe care mi-l doresc mai mult, asta pentru că nu vreau zeci de aparate care să sufoce bucătăria. Mașina de făcut pâine mi se pare interesantă pentru că eu fac de ceva vreme turte de casă, dar e nevoie de mult timp pentru ele și nu prea dispun de el, astfel că o mașină de pâine chiar m-ar salva, că în ea se pun ingredientele și după câteva ore se scoate direct pâinea. Se ocupă mașina de tot, de la amestecul ingredientelor până la coacere. Pe de altă parte, un robot pentru frământat e util că aș putea să-mi fac cocă de pâine cu el, pe care să o pun eu singurică în cuptor. Daaar… aș putea să fac și blat de pizza, aluat de cozonac (că n-am răbdare să frământ) și alte minunății.

În concluzie, eu sunt conștientă de faptul că există viață fără toate aceste aparate. Totodată, un blender chiar mi-ar fi util pentru alimentația din perioada asta (2-3 ani, cât am aparatul dentar). Și m-aș bucura să trec de la aspiratorul cu sac la unul vertical, mai ales că eu sunt pe ideea că tehnologia există pentru a ne ușura și/sau simplifica viața. Nu mi-ar sta rău nici dacă aș avea zi de zi la masă pâine făcută de mine, din ingrediente cumpărate de mine. Tuturor cred că ne place pâinea de casă, dar n-avem timp de frământat sau poate chiar nu ne pricepem. De voucher-ul respectiv cred că iau un blender… și încă ceva. Să văd ce-o să fie acel ceva, mai cântăresc o vreme opțiunile, dar și prioritățile.

6 Comments

 • Reply

  Cristina Dragomir

  17/09/2018

  Ma consider norocoasa ca le am pe toate 3. Aspiratorul vertical pe mine ma salveaza de multa munca mai ales ca am catel si eu trebuie sa aspir macar la 2 zile daca nu vreau sa zboare parul prin casa. Il folosesc mai mult in baie, bucatarie, hol – unde este de aspirat doar gresia. Blenderul il folosesc ceva mai rar, dar nu sta degeaba. Masina de paine este o minune si ea. Nu fac doar paine, ci si prajituri si chiar cozonac in ea.

  • Reply

   Ioana Radu

   27/09/2018

   Norocoaso! N-am stiut eu pana acum ca ai atatea gadget-uri? Cum se face asta? 😀

 • Reply

  Alina andreea

  18/09/2018

  Aspiratorul vertical mi-ar plăcea și mie, eventual ceva care sa și spele gresia, dar cred ca urca prețul exponential.
  Masina de făcut pâine era și ea pe lista dar de când îmi povestea o prietena ca s-au îngrășat toți ai casei deoarece mancau toată ziua pâine calda… Am lăsat-o mai moale cu idea

  • Reply

   Ioana Radu

   27/09/2018

   Ah, macar de m-as mai ingrasa si eu un pic, ca de cand tot incerc sa iau cateva kg 😀 .

 • Reply

  Bratu Gabriela

  24/09/2018

  eu am accesoriu de framantat la robot, dar n-am incercat pana acum. pe bune ca m-ai facut curioasa! ia sa-l pun eu la treaba. daca ii pe-asa, pai merita sa fac si eu paine de casa!

  • Reply

   Ioana Radu

   01/11/2018

   Am vazut ca ai un robot de bucatarie tare smecher 😀 .

Leave a Reply