Diverse

3 aspecte de luat în calcul dacă vrei să fii babysitter

By | 25.10.2018 | 6 Comments

3 aspecte de luat în calcul dacă vrei să fii babysitter

“Strălucește mică stea, tare-aș vrea să fiu ca ea” – astea sunt două versuri care-mi vin mereu în minte când mă gândesc la fetițe, dar și la varianta mea de acum mulți ani. Orice fetiță are vise mari, în vreme ce băieții se concentrează pe chestii mai practice și mai serioase. Boys being boys 😀 . Când e vorba de băieți, da, în cazul meu cred că relația e chiar mai specială. M-am văzut întotdeauna a fi mamă de băiat, deși momentul cu pricina n-a fost bifat încă. E ceva aparte, ceva ce nu pot explica, dar simt că unul sau mai mulți băieți mi se potrivesc când o fi să fiu mămică. O să am niște golani, așa cum am zis de mai multe ori :)). Până atunci, însă, până când va fi să am copiii mei, e o bucurie și să fiu babysitter. Ocazional, dar tot se pune. Iar de-ar fi să încep să fac din asta o activitate care să-mi aducă bani, știu că aș putea să fac un mix bun între tot ceea ce știu despre copii (eu sunt chiar unul dintre ei, de asta ne și înțelegem de minune) și câteva sfaturi utile de la persoane din domeniu. În ideea asta m-am gândit să fac și o listă cu 3 aspecte de luat în calcul pentru oricine se gândește să devină babysitter.

1. Răbdare, energie, răbdare, energie
Cei care sunt părinți știu deja că “meseria” asta e un rollercoaster, că a avea grijă de copii implică muuuultă răbdare, dar și multă energie. Un babysitter însă trebuie să aibă aceste două calități, să fie o peroană răbdătoare și totodată o fire energică. M-am jucat de-a casa cu o fetiță de 6 ani. Ea era mama și eu eram copilul. Într-o jumătate de oră am mers de 8 ori la școală, am mâncat mâncare invizibilă și delicioasă de vreo 16 ori, am servit ceai, mi-am făcut temele, m-am lovit și mămica mea de 6 ani m-a bătut pe umăr și mi-a zis că o să-mi treacă, am vorbit cu ea despre ce o să mă fac când o să fiu mare și am făcut multe alte chestii. Asta a fost maxim o jumătate de oră. Sunt tot felul de activități, indiferent dacă e vorba de fetițe sau băieți, însă mai toate implică răbdare și energie. Dacă adăugăm și creativitate, cu atât mai bine ♥.

2. CV-ul
Indiferent dacă avem sau nu experiență când e vorba de babysitting, dacă ne dorim un astfel de job trebuie să ne informăm mult și, desigur, să avem un CV bun. Dar ce înseamnă CV bun? Înseamnă că îl adaptăm în funcție de postul pentru care aplicăm, astfel că un CV pentru postul de babysitter trebuie să conțină informații relevante pentru agenția specializată pe așa ceva sau pentru părinți (în cazul în care aceștia își doresc să își aleagă singuri persoana care să se ocupe de cel mic / cei mici). O mulțime de sfaturi despre alcătuirea unui CV pentru postul de babysitter pot fi găsite aici. Cu plăcere 😀 .

3. Moderația
Cred că niciun părinte nu-și dorește ca babysitter o persoană care e prea moale și căreia copilul i se va urca în cap și nu va putea fi convins nici să mănânce, nici să doarmă, nici să facă teme… Dar nici o persoană prea severă, alături de care copilul să se simtă incomod. Trebuie să existe o moderație, un echilibru. Ca adulți, ar trebui să ne putem plia în funcție de cerințe, însă echilibrul este o caracteristică pe care, din păcate, o avem sau nu o avem. Atât de simplu este. Ori există, ceea ce e fabulos, ori… nu. Desigur, există și varianta în care o persoană își dorește să se autoeduce în a deveni echilibrată.

Ca bonus, dacă vreți să porniți pe acest drum, puteți căuta cât mai multe informații utile pe pagina “Bun de angajat” a celor de la OLX. De exemplu, tot pe tema asta, aici găsiți un material despre ce își dorește un angajator de la o babysitter și cum puteți să îi câștigați încrederea la interviu. Eu cred că platforma este foarte bună în contextul actualei situații cu angajările în România.

Mult succes pe orice drum alegeți să mergeți! Cheers!

6 Comments

 • Reply

  Georgiana Popa Vlas

  25/10/2018

  Eu sunt mai repezita de felul meu si nu as avea rabdare! Se vede ca nu sunt mamica! 😂😂

 • Reply

  Cristina Dragomir

  25/10/2018

  Trebuie sa fie tare greu sa ajungi la un echilibru in meseria asta. Este foarte riscant sa cazi in vreuna din cele doua extreme: sa fii prea severa si sa fii urata de copil sau sa vrei sa ii fii mai degraba prietena si atunci sa te trezesti ca nu mai ia in seama ce ii spui. Cine zice ca meseria de babysitter este usoara este invitat sa se mai gandeasca o data. Multa rabdare si energie!

 • Reply

  Valeria Chertes

  25/10/2018

  Imi plac copiii dar nu as face fata unui astfel de job.

 • Reply

  Bratu Gabriela

  26/10/2018

  :)) si eu tot cu baiat ma vad. adevarul e ca ma uitam, eu cu nepotul meu ma inteleg mai ok. pe aia mica as ciufuli-o toata ziua, e zapacita rau

  • Reply

   Ioana Radu

   01/11/2018

   Esti nebuna si tu :)).

 • Reply

  Lamiita Petre

  27/10/2018

  Desi sunt la varsta la care as putea sa fiu bunica, si se spune ca bunicii au mai multa rabdare, cred ca nu as face fata unei astfel de meserii. Trebuie sa ai vocatie pentru asa ceva si sa iti asumi mare responsabilitate. Ador copii, dar nu cred ca as face fata sa am in grija mea cateva ore vreun copilas.

Leave a Reply