Diverse

3 cocktail-uri cu vodka pe care probabil nu le știați :D

By | 14.05.2019 | 3 Comments

S-a dat startul evenimentelor pe plajă și deja simțim că mai avem doar foarte puțin până când începe cu adevărat sezonul estival. Nisip fin, umbreluțe, șezlonguri, castele de nisip, scoici și, desigur, cocktail-uri. Dar, chiar dacă aveți concediul planificat pentru finalul verii, asta nu înseamnă că stați pe uscat până atunci. Ceea ce vreau să zic e că veți trăi zilele frumoase de vară care preced concediul și nu veți refuza un cocktail la final de săptămână. Ori, în circumstanța în care în weekend-uri vă place să vă relaxați în casă, veți pune chiar voi la cale niște cocktail-uri care să vă inducă în starea aceea de vacanță. În ideea aceasta vin și eu cu trei propuneri de combinații relativ lejere și cel mai probabil pe care nu le știați, toate având un ingredient comun – vodka. Rămâne la latitudinea voastră dacă vreți să optați pentru vodka Beluga, Absolut, Skyy, Belvedere sau Grey Goose, în funcție de preferințele pe care le aveți.

1. Orange Crush

Orange Crush este cel mai celebru cocktail servit în Ocean City (Maryland, SUA). Se spune că și-a dobândit celebritatea în sezonul estival, la plajă, fiind cel mai comandat pe tot parcursul verii atât de turiști cât și de localnici.

Rețeta:
150ml suc de portocale
60ml vodka
30 ml triplu sec
puțină apă minerală și zeamă de lămâie/lime
o felie de portocală și una de lămâie/lime pentru ornat paharul

Se agită bine într-un shaker toate ingredientele și apoi se toarnă peste cuburi de gheață într-un pahar înalt.

Orange Crush reteta cocktail

2. Vodka Pom Spritz

“Pom” este prescurtarea de la “Pomegranate”, adică rodii în limba română 😀 . Practic acest cocktail se vrea a fi un spritz cu vodka și suc de rodii, cu excepția faptului că în loc de apa minerală carbogazoasă care se folosește de regulă pentru spritz-uri, pentru acest cocktail se folosește vin spumant. Se spune că atunci când avem un eveniment și nu ne permite bugetul să servim șampanie scumpă sau cocktail-uri extravagante, putem opta pentru cocktail-uri pe bază de vin spumant ieftinuț, pentru că în combinație cu alte băuturi rezultă chestii chiar yummy.

Rețeta:
90ml șampanie / prosecco / orice alt tip de vin spumant
30ml vodka
5-10ml suc de lămâie
15ml sirop simplu pentru cocktail-uri (sau sirop sweet & sour)*
30ml suc de rodii
opțional câteva bucăți de rodie pentru ornat

Sărim peste primul ingredient, iar pe toate celelalte le amestecăm bine într-un shaker. Turnăm mixul într-un pahar, adăugăm peste el vinul spumant și amestecăm ușor (astfel încât să nu se ducă tot acidul vinului spumant). Asta-i tot :D.

*sirop pentru cocktail-uri se găsește doar în anumite magazine, precum https://www.bautura-online.ro/

Vodka Pom Spritz reteta cocktail

3. Moscow Mule

Citisem la un moment dat pe undeva că acest cocktail nu ar avea nimic de-a face cu Moscova sau cu catârii, însă după ce bem din el nici că ne-ar mai păsa de proveniența numelui :)). Mi-a rămas în minte chestia asta și, pentru că știam că are și vodka în compoziție, am zis să-l pun pe lista de azi, cu cocktail-uri ce conțin vodka.

Rețeta:
45ml vodka
15ml suc de lime
jumătate de pahar de bere de ghimbir
o felie de lime pentru ornat

Se pun toate ingredientele într-un pahar, se amestecă cu paiul sau cu orice ustensilă aveți la îndemână 😀 , iar apoi se adaugă câteva cuburi de gheață. Enjoy!

Moscow Mule cocktail reteta

Acestea sunt cele 3 rețete pe care vi le-am promis încă din titlu și sper ca cel puțin una dintre ele să sune bine și pentru voi și să o încercați. Desigur, mai sunt multe alte rețete de cocktail-uri pe bază de vodka, ba chiar am decis să ocolesc celebrele Bloody Mary, Vodka Martini, Cosmopolitan și Screwdriver, alegând să vă prezint câteva rețete pe care poate nu le știați și, cine știe, poate că una dintre ele va deveni favorita voastră 😀 . Nu încurajez consumul de alcool, dar cred că dacă există o măsură e în regulă. În fond, viața a fost făcută pentru a gusta din cât mai multe chestii pe care le are de oferit. Iar cocktail-urile, majoritatea dintre ele fiind mixuri de alcool cu mult suc, sunt relativ ușurele. Personal nu prea consum alcool, dar n-aș refuza un cocktail la final de săptămână. 😉

Cheers! Pentru noi și pentru vara care se apropie și care ar face bine să fie una dintre cele mai frumoase de până acum! 🍸

3 Comments

 • Reply

  Valeria Chertes

  14/05/2019

  Am furat rețetele.

  • Reply

   Ioana Radu

   14/05/2019

   Foarte bine! Sa te bucuri de ele ^_^.

 • Reply

  Roman Nicoleta Ana Maria

  14/05/2019

  Multumim pentru recomandări! Chiar imi este dor de vremea frumoasă si de un cocktail asa gustos😍🍸

Leave a Reply