Diverse

3 dintre cele mai căutate suplimente alimentare naturiste

By | 20.08.2018 | 3 Comments

Din vremuri străvechi oamenii caută să se trateze de diferite afecțiuni folosind plante și produse din plante, ocolind pe cât posibil medicamentele clasice (acestea din urmă având multe efecte secundare). Chiar și atunci când nu există afecțiuni medicale oamenii trec pragul farmaciilor naturiste pentru a cumpăra diverse suplimente alimentare, ceaiuri, creme și chiar și mirodenii pentru mâncare, având ca scop îmbunătățirea funcțiilor organismului, cât și frumusețea ce poate fi întreținută cu produse cât mai naturale (tot felul de creme de față, de ochi și de corp ce au la bază lăptișorul de matcă și alte ingrediente minune). Dar dintre toate suplimentele alimentare există câteva cunoscute de majoritatea dintre noi, ba chiar au auzit de el și cei care nu consumă astfel de produse. Sunt oarecum suplimente “vedetă”, fiind cunoscute și căutate la scară largă. Iată 3 dintre cele mai căutate suplimente alimentare naturiste:

1. Resveratrolul

Resveratrolul este un antioxidant cunoscut la scară largă pentru proprietățile sale benefice asupra organismului. Eu știu că am avut o perioadă în care îmi cumpăram des afine (atât pentru a le consuma simple, pe post de gustare, cât și pentru a le amesteca cu iaurt la micul dejun sau pentru a le folosi la prăjituri), acestea fiind una dintre cele mai cunoscute surse de resveratrol. Dar nu putem mânca mereu același lucru, iar eu nici nu sunt adepta altor surse bogate în acest antioxidant (precum vinul roșu, strugurii și arahidele), așa că uneori putem interveni cu suplimente alimentare pentru a suplini un deficit sau doar pentru a ne menține în formă.

Printre cele mai cunoscute beneficii ale resveratrolului se numără: scăderea nivelului colesterolului rău, protejarea sistemului cardiovascular, încetinirea procesului de îmbătrânire, prevenirea depunerii grăsimilor, reglarea nivelului de insulină, scăderea tensiunii arteriale și protejarea împotriva infecțiilor.

2. Vitamina C

Vitamina C este una dintre cele mai îndrăgite suplimente alimentare, cu atât mai mult cu cât are gust bun și ne ține departe de neplăcutele răceli (care în ultimii ani sunt din ce în ce mai serioase, la fel ca surorile lor gripele, care au evoluat în niște forme ce ne dau bătăi de cap atunci când ne pricopsim cu ele). Vitamina C are avantajul de a fi atât de la îndemână încât ne folosim de ea pentru întărirea organismului, cu precădere în sezonul rece și primăvara, când înfloresc răcelile mai ceva ca ghioceii. Eu o consum de vreo 3 ani. Mă las în seama limonadelor și a fresh-urilor de portocale & grapefruit atunci când mă întâlnesc cu prietenele, iar acasă mă răsfăț cu Vitamina C de la farmacia naturistă, sub formă de pastiluțe masticabile. Le prefer pe cele care au cât mai puține ingrediente, fără arome și alte nebunii.

Dincolo de beneficiul de a ne ține departe de răceli, Vitamina C mai este cunoscută și pentru creșterea absorbției fierului, reducerea oboselii, funcționarea normală a sistemului nervos și protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

3. Ginkgo Biloba

Am auzit foarte des de Ginkgo Biloba, dar multă vreme n-am știut care-i treaba cu ea – ce este, de unde provine și pentru ce se folosește. Nu știam nici măcar dacă e o plantă, un copac sau vreun fruct din zone îndepărtate, că grădina lumii e destul de vastă. Am aflat ulterior că Ginkgo Biloba este un arbore ale cărui frunze, muguri și semințe ale fructelor sunt folosite în scop terapeutic.

Atunci când e vorba de Ginkgo Biloba, printre cele mai cunoscute beneficii se numără: reglarea metabolismului, combaterea depresiei, îmbunătățirea circulației, sprijinirea memoriei și creșterea libidoului. Totodată, are și proprietăți antioxidante. Ginkgo Biloba se găsește în mai multe forme, precum ceai, tincturi, unguente și suplimente nutritive. Cel mai frecvent aceste produse se găsesc în farmaciile naturiste.

suplimente alimentare

În loc de concluzie, vă reamintesc faptul că inclusiv suplimentele alimentare naturiste au anumite contraindicații. Așadar, atunci când decideți să ajutați organismul suplinind un deficit sau din orice alte motive, citiți cu atenție indicațiile de pe ambalaj și, acolo unde este cazul, chiar și pe cele de pe foaia din interiorul cutiei. În multe cazuri vă puteți informa chiar și de pe internet, găsindu-se acum mai toate prospectele suplimentelor cu doar o simplă căutare, totul fiind la distanță de câteva click-uri.

Multă sănătate și o viață plină de bucurii vă doresc!

3 Comments

 • Reply

  Valentina

  23/08/2018

  Este foarte bun suplimentul de Ginkgo Biloba, chiar ma face sa ma simt mai bine 🙂

 • Reply

  Bratu Gabriela

  27/08/2018

  suplimentele astea naturale sunt mult mai ok decat 15 mii de pastile cu cine stie ce chestii in ele. adevarul e ca indiferent de tipul de supliment, ok ar fi sa facem niste analize… sa vedem ce deficituri avem

  • Reply

   Ioana Radu

   30/08/2018

   Da, si eu sunt pro analize. Facute din cand in cand putem afla exact care sunt vitaminele si mineralele de care avem nevoie.

Leave a Reply