Women's World

3 gadget-uri de care chiar aş avea nevoie în bucătărie

By | 11.08.2017 | 3 Comments

3 gadget-uri de care chiar aş avea nevoie în bucătărie

Eu şi bucătăria avem o relaţie… complicată. Pe de o parte sunt zile în care îmi place foarte mult să gătesc, să savurez şi mai târziu să mă relaxez făcând curăţenie. Pe de altă parte există şi zile în care habar nu am ce să mai mănânc, ce să mai combin încât să îmi dea pace fierea asta mofturoasă a cărei posesoare sunt. Ei bine, în zilele din al doilea caz aş cam avea nevoie de o mână de ajutor. Poate fi şi o mână din inox, sub forma unor gadget-uri, iar în acest sens m-am gândit să fac mini-lista aceasta care să conţină 3 aparate de care chiar aş avea nevoie în bucătărie.

1. Cuptor electric

Am participat de mai multe ori la nişte campanii organizate de cei de la Arctic şi am avut ocazia să intru în contact cu o grămadă de produse încorporabile, printre care şi câteva cuptoare. Ei bine, mi se păreau doar nişte fiţe, asta până când am ajuns în Suedia, unde am locuit 8 luni şi m-am folosit exclusiv de un cuptor electric. Acum, că m-am întors în ţară pentru câteva luni, mă tot uit pe pagina celor de la Arctic, asta pentru că ştiu cât mi-a fost de uşor în zilele grele să gătesc folosind un astfel de cuptor. Eu aleg gradele, eu aleg modul în care să circule aerul cald în interior, eu sunt “el hefe”, iar mâncarea se face extrem de bine, ca pentru mica prinţesă (uneori mă comport astfel, I spoil myself). Nu cred că un astfel de aparat m-ar ajuta în bucătărie, ci ştiu din experienţă că m-ar ajuta. Vezi cât de mult contează verbul ales? 😉

2. Espressor manual

Am scris asta o dată, de două ori… de o grămadă de ori. Şi continui să o fac până când o să avem în sfârşit locuinţa noastră şi o să pot investi în tot felul de astfel de jucării (shh, don’t tell my fiance). Nu sunt o super băutoare de cafea, deşi mi se par cumva sexy persoanele care au acest viciu şi care depind în fiecare zi de această licoare magică. Eu sunt doar… o devoratoare. Uneori mi-e rău de la cafea, însă alteori chiar reuşesc să o savurez bucurându-mă de fiecare înghiţitură. Am totuşi dezavantajul de a fi… mofturoasă. Nu beau cafea făcută de alte persoane (la domiciului) şi nu beau cafea din orice cafenea, pub, bistro, restaurant ş.a.m.d. În primul rând unele mărci de cafea sunt mai tari şi mi-e greaţă de la ele, chiar dacă sunt extrem de delicioase, aşa cum este cazul Lavazza. În al doilea rând există barmani şi/sau espressoare care nu dau rezultatele dorite. Sau… o fi din cauză că şi eu am fost barman şi m-au purtat picioarele chiar şi pe la o competiţie de barista, iar între timp am devenit mai mofturoasă decât eram deja. Who knows? Important este că vreau să-mi fac propria cafea (şi derivate), să am propriul meu espressor manual. Am nevoie de el pentru momente de răsfăţ.

3. Maşină de spălat vase

Deşi sunt extrem de exigentă în privinţa curăţeniei şi îmi place ca totul în jurul meu să strălucească, am totuşi un punct slab: vasele. Un pic uleioase, cu câteva urme de grăsime ici colo… şi fierea mea deja îmi trimite nişte semnale pe care le detest. Am câteodată nişte greţuri de nici nu pot să mă uit la vase. Mi-ar fi de super ajutor o maşină de spălat vase precum cele de aici, astfel încât doar să le clătesc un pic şi să le arunc repede în maşină, să scap de ele, să nu le mai văd decât când or străluci 😀 .

Acestea sunt cele 3 gadget-uri de care chiar simt că aş avea nevoie în bucătărie. Nu le mai consider a fi mofturi, aşa cum aş fi făcut cândva, ci piese utile pentru o viaţă frumoasă şi liniştită din anumite puncte de vedere.

Cheers!

*sursă imagine – Pixabay

3 Comments

 • Reply

  cristina dragomir

  13/08/2017

  M-as lipsi de espressor pentru ca nu sunt consumatoare de cafea. In rest, toate gadgeturile ei electrocanicele cu tehnologii moderne sa vina la mine! Sunt o fire foarte comoda si, chiar daca imi place sa mananc, nu-mi place deloc sa petrec timp in bucatarie. Cu atat mai putin sa spal vase. N-am inca masina de spalat vase, dar o mai bag pe mama in priza catoedata 😀

 • Reply

  Emma

  14/08/2017

  Ioooi,ce ne-am nimerit aici!!
  Si eu am cu vasele,dar ma salveaza Mihai de fiecare data. Mai urla cand atinge cate o bucata de paine uda.

  • Reply

   Ioana Radu

   15/08/2017

   Si pe mine ma salveaza al meu ^_^.

Leave a Reply