Diverse

3 idei de ținute masculine casual

By | 26.11.2019 | 2 Comments

Postările despre stilul vestimentar al bărbaților sunt adesea subestimate. De ce? Pentru că părerea generală este că bărbații nu citesc articole despre stil, nu sunt interesați de ce se poartă sau ce nu se poartă, n-au ei treabă cu moda. E amuzant numai când scriu rândurile astea, tocmai pentru că știm că sunt departe de realitate. Bărbații au și ei trenduri pe care le urmăresc, de exemplu știu când apare o colecție nouă de încălțăminte sport de la Nike, Adidas, Timberland sau Salomon. Vorbesc și ei despre modele din anii anteriori, la fel cum vorbesc și de versiunile anterioare ale gadget-urilor pe care le folosesc. Dar azi rămânem la încălțăminte și la topicul despre stil, iar în ideea asta am decis să vă prezint 3 idei de ținute – fiecare idee fiind concentrată în jurul unei anumite tipologii de încălțăminte casual.

1. Casual-elegant
Unul dintre cele mai apreciate stiluri vestimentare ale bărbaților este chiar acesta, casual-elegant, mai ales dacă vorbim de persoane peste 30 de ani – când cămașa devine must-have în garderobă și nu-i exclus să fie purtată chiar și în anotimpul rece pe sub o bluză. La vârste mai mici știu că o cămașă nu pare să fie cea mai bună/lejeră idee vestimentară, dar mai târziu veți descoperi că oferă un aer aparte, mai serios și mai respectabil (inclusiv mai sexy), dar mai ales veți descoperi că există și multe cămăși comfortabile, din materiale naturale (bumbac, in).

Ținutele casual-elegante sunt adesea mixate cu încălțăminte sport de culoare albă. Pentru idei am găsit pe Pinterest și niște imagini, iar cele două modele de incaltaminte sunt de pe site-ul celor de la Hervis.

casual elegant - stil masculin de oras

2. Casual-army
Un alt stil vestimentar casual îndrăgit este cel în culori army. Asta înseamnă toată paleta de nuanțe de verde și maro care se găsesc la uniformele militare. Sunt nuanțe care reușesc să pună în evidență masculinitatea dacă și croiala hainelor respective este relativ clasică (adică sunt excluse de aici piesele vestimentare strânse pe corp, ele fiind necesar să fie măcar un pic lejere). Pentru a înțelege mai bine stilul casual-army vedeți imaginea de mai jos + sugestiile de încălțăminte sport, ca să respectăm structura cu care am început.

casual army - stil masculin de oras

3. Casual-boots
Dacă însă nu sunteți adepți ai pantofilor sport și preferați mai degrabă ghete, mai ales că suntem în sezonul rece, să știți că și în jurul acestora se conturează un stil vestimentar masculin, de zi cu zi. Practic nu vorbim de ghete de mers pe munte, ci mai mult de ghete pentru ținute de oraș. Multe dintre ele sunt ideale toamna și iarna pentru că sunt și impermeabile, nu doar stylish (a se citi “masculine” și “destul de atrăgătoare dacă sunt combinate cu hainele potrivite”). Ca să dau o idee și aici, ghetele de culoare maro-camel (culoarea aceea standard, vedeți și-n imaginea de mai jos) merg cel mai bine cu haine negre. Dacă nu vă place ideea de a vă îmbrăca complet în negru, puteți să adăugați și verde-army sau o cămașă în carouri (poate fi chiar genul din flanel, care apare des prin filmele americane).

casual boots - stil masculin de oras

Cam acestea sunt cele 3 idei de ținute masculine casual pe care le puteți încerca fără să pară că v-ați străduit prea mult înainte de a ieși din casă 😉 . Cât timp vă gândiți care vi se potrivește cel mai bine, în funcție de ce aveți în garderobă și stilul fiecăruia dintre voi, vă las să vă uitați la niște biciclete electrice, că poate poate vă inspir să contribuim cât mai mulți dintre noi la fluidizarea traficului 😀 .

Cheers!

2 Comments

 • Reply

  Valeria Chertes

  27/11/2019

  Ce frumoase sunt.

  • Reply

   Ioana Radu

   15/12/2019

   Ma bucur ca iti plac!

Leave a Reply