Pentru viitorul relativ apropiat iau în calcul câteva investiții în ceea ce ține de partea estetică, cu precădere zona feței. Pentru că am trecut de 30 de ani și am înțeles pe propria piele că organismul se schimbă cu trecerea anilor.
Oricât de sănătoasă ar fi alimentația, oricât sport am face, în 2021 chiar și aerul din zonele muntoase este poluat, iar poluarea este unul dintre cei mai mari inamici ai tenului. Ne plac mașinile. De ce să mințim că nu ne-ar plăcea?
Oricât de responsabili am fi, contribuim fie chiar și puțin la poluare. Pe de altă parte, din punct de vedere biologic, cu trecerea anilor sunt chestii pe care efectiv le pierdem. Substanțe care se împuținează. Precum colagenul. În opinia mea cremele ajută, dar nimic nu se compară cu mâna unui medic estetician.
În fiecare mare oraș din țara noastră (și nu doar în marile orașe) există cel puțin o clinică de dermatologie estetică, așa cum este Medlink – clinica estetica in Craiova.
“Frumusețe fără bătrânețe” nu mai e doar o bucată dintr-un basm al copilăriei noastre, ci devine treptat o realitate prin faptul că ne dezvoltăm zi de zi ca oameni, din punct de vedere intelectual și experiențial, cât și prin zecile de tratamente de dermatologie estetică la care avem acces.
Ce iau în calcul pentru mine? Care sunt cele 4 intervenții la care mă gândesc?
1. Umplerea ridurilor de pe frunte și dintre sprâncene
Mi s-a spus de câteva ori că ar ține și de genetică, venind ca o explicație la faptul că am de pe la 20 de ani 3 linii orizontale pe frunte și două șanțuri între sprâncene. Ok, pe ultimele le-am procurat singură, de la prea mult încruntat, prea mult sarcasm și altele. Ridurile din zona aceasta a feței se umplu cu botox.
Eu sper că nu mai e controversat ca-n 1999, că-l știm de mulți ani, de când tot descrețește frunțile vedetelor și nu numai.
2. Mezoterapie facială
Este un tratament pe care și l-a făcut de vreo 3 ori una dintre prietenele mele și despre care citisem totodată de nenumărate ori pe grupurile de îngrijire a tenului. Mezoterapia este o procedură care redă fermitatea și elasticitatea pielii cu ajutorul unor microace (dermapen).
Chiar vă invit să citiți pe net cât mai multe informații despre ea. It may be what you’re looking for.
3. Mărirea buzelor cu acid hialuronic
M-a înzestrat natura cu buze frumoase. Vreme de 2 ani și jumătate am purtat însă aparat dentar, iar ceea ce n-am știut înainte nici eu și nici multe alte persoane este faptul că aparatul dentar este cât de cât voluminos și reușește să împingă buzele și să creeze iluzia că sunt mai voluminoase.
Au fost 4 persoane care m-au întrebat dacă mi-am injectat acid hialuronic pentru că buzele mele arătau mai bine decât cele naturale. Am fost plăcut surprinsă că dincolo de tot disconfortul purtării aparatului dentar am avut ocazia să văd cum îmi stă cu buze puțin mai voluminoase. Acum, că am scăpat de aparat dentar și am revenit la forma normală a buzelor, mi-e atât de dor de volumul lor încât iau serios în calcul injectarea de acid hialuronic. Puțin, dar să fie.
Dacă tragem linie, concluzia este că botoxul este folosit pentru a relaxa ridurile din partea superioară a feței, iar filler-ele dermice (injecțiile cu acid hialuronic) sunt utilizate pentru a umple zonele cu volum pierdut (ridurile nas-gură, buzele etc.). Nu în ultimul rând, mezoterapia e un alt as din mâneca noastră. Pentru “tinerețe fără bătrânețe“. Ei, măcar atât cât se poate, că nu o vom fenta la nesfârșit, e o parte naturală a vieții.
Cheers!