Topuri & Liste

3 moduri în care să vă folosiți de cutii de carton în scop de marketing

By | 14.02.2020 | 2 Comments

În calitate de om de marketing, colaborând cu mai multe agenții pe parcursul ultimilor 5-6 ani și chiar începând de curând să studiez și masterul în domeniul acesta, mi-e drag să scriu din ce în ce mai multe materiale cu idei care pot fi preluate cu ușurință fie ca atare, fie personalizate în funcție de business. Astfel, chiar și firmele mici, cu buget redus de marketing, vor găsi în toate articolele mele pe tema aceasta câteva idei pe care să le poată adapta bugetului și să le implementeze cu succes. Scopul oamenilor pasionați de marketing nu este doar acela de a face campanii grozave pentru brand-uri care se bucură deja de notorietate la nivel național și internațional, ci și de a încerca să facă minuni cu buget mic pentru business-uri locale. Acolo se cunoaște de fapt pasiunea 😀 .

Astăzi vreau să concentrez atenția asupra unor materiale care nu sunt suficient de folosite pentru potențialul pe care îl au, anume cutii de carton brand-uite. Nu vă gândiți doar la clasicele cutii maro cu numele/logo-ul brand-ului imprimat, cele care sunt folosite pentru colete, ci haideți să vedem dincolo de ele și care sunt de fapt cele 3 idei de marketing pe care le menționam în titlu, cât și modalitatea în care vă puteți folosi de ele.

1. Cutii de carton folosite ca stand de prezentare

Fie că e vorba de o cutie de carton precum modelul cu Duracell din imaginea de mai jos (cutie realizată de intermedia.ro), fie că e vorba de mai multe cutii de carton care să fie așezate într-un mod creativ, ideea de a vă folosi de ele ca stand de prezentare vă costă puțin dacă punem în balanță vizibilitatea pe care o puteți dobândi în urma unei amplasări strategice.

cutii de carton campanii de marketing intermedia

Ce înseamnă asta și mai ales cum anume putem implementa o astfel de idee? Teoretic, orice persoană care are un business oricât de mic cunoaște persoane care au, la rândul lor, un business poate la fel de mic. Discutați despre o eventuală colaborare cu una dintre aceste persoane dacă publicul vostru este aasemănător. De exemplu, dacă X are un salon de înfrumusețare iar Y are un magazin cu accesorii, atunci Y își poate pune în salon un mic stand de tip cutie de carton (realizată premium, precum cele de la intermedia.ro) pe care să expună câteva produse. Pe de altă parte, X, adică persoana cu salonul, poate plasa o cutie de carton tip stand în magazinul de accesorii al lui Y, stand-ul având informații despre serviciile pe care le oferă, adresă fizică și online, modalitate de contact, eventual și cod QR. Colaborările dintre firme, mai ales la nivel micro, reprezintă una dintre cele mai accesibile abordări de marketing. În exemplul dat vă costă practic doar cele două cutii de carton pe care le personalizați, nimic mai mult. Și vă oferiți reciproc vizibilitate și potențiali clienți.

2. Cutii de carton folosite ca ambalaj pentru produse

Dacă vă gândiți să construiți un brand puternic, luați în calcul investirea unor sume de bani în imagine și tot ceea ce ține de experiența cumpărătorului (pre și post cumpărare deopotrivă). Fie că aveți un magazin fizic sau unul online, puteți ambala gratuit toate comenzile cu valoare peste 150 de lei în cutii de carton special create în culorile brand-ului, cu numele, logo-ul, link-ul site-ului, un cod QR pentru pagina de facebook sau cea de instagram și eventual și o adresă de e-mail pentru sugestii și reclamații. Dacă la final adăugați cutiei și o fundă, experiența de cumpărare este una cu atât mai bună.

Da, bănuiesc că vă întrebați dacă puteți realiza cutiile pentru ambalarea frumoasă a produselor și din alt material în afară de carton. Răspunsul este pozitiv, ele putând fi realizate și din alte materiale.Personal le recomand pe cele din carton deoarece implică un cost mai redus, dar mai ales pentru că sunt biodegradabile. Și vă puteți folosi de lucrul acesta în cadrul campaniei de marketing, faptul că afacerea pe care o aveți se adaptează nevoilor planetei 🍃🌿.

3. Cutii de carton chiar și pentru segmentul de servicii

Dacă nu vă ocupați cu realizarea/comercializarea de produse și nu vă încadrați la punctul 2, activând pe piața serviciilor, există și aici o întrebuințare a cutiilor de carton brand-uite frumușel. Aveți cel mai probabil un serviciu de vouchere cadou, însă voucherele acestea pot fi înmânate într-o cutie mică și frumoasă, care să reflecte imaginea firmei.

Eu am “pățit” asta cu o cafenea de renume. La scurt timp după ce au introdus voucherele cadou, am decis să cumpăr unul și să-l încarc cu 100 de lei, urmând să-l ofer unei prietene care are de toate și despre care știu că iubește cafeaua. În momentul în care am întrebat “Dar nu aveți și un plic sau o cutie în care să ofer cadoul?”, mi s-a răspuns că nu… Câteva luni mai târziu, probabil prin prisma mai multor persoane care întrebau de ambalaj pentru voucherele cadou, firma respectivă a scos la vânzare și cutiuțe pentru vouchere. Vă puteți inspira de aici dacă vă permite domeniul serviciilor firmei pe care o aveți.

***

Întrebări frecvente:

• Din ce carton pot fi realizate cutiile?
Carton ondulat, carton standard, mucava.

• Care este grosimea cartonului prelucrat la realizarea cutiilor?
Microondul cartonului ondulat are între 1.5 și 4.5 mm. Cartonul standard are grosimiea între 250g/mp și 600g/mp.

• Ce greutate pot susține cutiile de carton?
În fucție de dimensiuni de la câteva sute de grame până la câteva kilograme.

• Unde se poate obține o ofertă de preț?
Site-ul intermedia.ro pare profi și firma are cunoștințe bogate ce țin de domeniul acesta de activitate, ocupându-se cu tipografie pe material rigid sau rolă (lemn, forext, metal, carton). Realizează, la cerere, chiar și proiecte speciale din carton și nu numai. Îi găsiți și pe facebook cu numele Intermedia Creative Business.

Cheers! Ne auzim curând și cu alte idei de marketing, să aveți de unde alege 😀 .

2 Comments

 • Reply

  Gratiela Vlad

  19/02/2020

  Foarte, foarte tare ideea! Imi place maxim cum arata cea de la Duracell. Oricum, este o idee extraordinara… si atat de la indemana!
  Super articolul.

  • Reply

   Ioana Radu

   19/02/2020

   Mulțumesc mult, Grațiela!

Leave a Reply