Materialul de astăzi este despre lucruri serioase, chestii care nu ne dorim să ni se întâmple în viață și de care e bine să știm pentru a ne putea feri de ele cât mai bine. Dacă veți considera că informațiile vă sunt utile, chiar vă încurajez să le dați mai departe și apropiaților. Știu că sunt o grămadă de site-uri, bloguri, ziare și emisiuni în care sunt prezentate informații despre cât este de important să avem grijă de noi, să luăm atitudine pentru a ne schimba stilul de viață și a construi o imunitate puternică a organismului. Însă rare sunt cazurile în care ne sunt date exemple de afecțiuni cu care ne putem confrunta dacă nu dăm prea mare atenție grijii față de imunitate. Iar aici nu mă refer la enumerarea rapidă a 3 afecțiuni sau 20 de afecșiuni, ci la explicarea câtorva dintre ele pentru o mai bună înțelegere a lucrurilor. Scopul meu astăzi este să vă prezint 3 motive care să ridice semne de întrebare și să vă determine să vă doriți o imunitate puternică.
1. Ține candidoza la distanță!
75% dintre femei se confruntă cu infecții la un moment dat în viață. Dintre acestea, cele care au un sistem imunitar slăbit se află în postura de a se lupta cu candidoza recurentă (care apare de cel puțin 3 ori pe an). Indiferent de afecțiune, nicio persoană nu-și dorește să trateze ceva, să se lupte cu simptome neplăcute și să se îndoape sistematic cu medicamente, uneori distrugând sistemul imunitar (tratezi ceva, dar te îmbolnăvești apoi de altceva, multe medicamente având efecte secundare și contraindicații). Cea mai bună variantă este să vă informați pe tema aceasta a candidozei (infecție care apare ca rezultat al unui dezechilibru al florei din organism, pe fondul imunității scăzute) și să vedeți ce tratamente pentru candidoză există și cum puteți preveni această infecție chiar și cu pastile naturiste. Prevenirea ne poate scăpa de multe neplăceri, iar astfel avem posibilitatea să evităm să luăm antibiotice pentru respectivele infecții. Eu sunt una dintre persoanele dispuse să facă un efort suplimentar dacă asta înseamnă că pot scăpa de antibiotice (administrate timp îndelungat ele chiar duc la slăbirea organismului și chiar declanșarea altor probleme).
Stai departe de Hepatita C!
Virusul hepatitei C a fost identificat în anul 1988, ceea ce înseamnă că au trecut fix 30 de ani de atunci. În tot acest timp au fost făcute progrese, însă rezultatul final nu este încă unul care să ne mulțumească. Din păcate, hepatita C este o afecțiune asimptomatică. Nu știm de ea, iar când aflăm este de obicei prea târziu. Virusul hepatitei C afectează în timp ficatul, ducând la insuficiență hepatică, ciroză și cancer hepatic. Vă puteți informa în ceea ce privește acest virus și care este procesul de transmitere hepatită C întrebând chiar medicul de familie. Ba chiar data viitoare când vă faceți analizele puteți opta și pentru câteva analize hepatice. Dacă tot vă înțeapă pentru un pic de sânge, măcar să știți că ați acoperit o arie mai mare de analize, cu atât mai mult cu cât hepatita C nu e chiar de ignorat. Ce legătură are însă ea cu articolul meu despre importanța imunității puternice a organismului? Ei bine, virusul hepatitei C provoacă atât infecții acute, cât și cronice. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, citate de site-ul Secom.ro, în faza acută între 15-45% dintre persoanele infestate elimină virusul spontan în circa 6 luni, de regulă acestea având un sistem imunitar puternic. Iată un bun motiv pentru a avea grijă de noi!
3. Luptă cu anxietatea și depresia!
Toată lumea vorbește despre importanța sportului în viețile noastre, cu toate acestea încă fiind oameni care nu s-au lăsat convinși să facă mișcare. Știu că nu e tocmai cea mai ușoară variantă, că în lupta cu anxietatea ori depresia e mai ușor doar să luăm pastile și să stăm închiși în casă, acolo unde nimeni și nimic nu ne poate afecta (cred unii). Adevărul este că sportul face minuni, lucru pe care l-am învățat pe propria piele în perioada în care făceam recuperare pentru coloană. După terminarea tratamentului mi-am dat seama că exercițiile de recuperare m-au ajutat și psihic, simțindu-mă mai puternică și fiind mai încrezătoare. Din acest motiv am luat decizia de a-mi face abonament la sală, continuând să fac exercițiile învățate la ședințele de recuperare și lucrându-mi în același timp și stare de spirit. Anxietatea a fost mereu un companion de drum pentru mine, însă e mult mai ușor de ținut în frâu atunci când optăm pentru sport. Și când zic sport și mers la sală nu mă refer la bandă de alergat și bicicletă. Astea sunt plictisitoare, nu-i de mirare că multe fete se lasă de sală după câteva zile de pedalat și alergat pe bandă. Trebuie să vă împrieteniți cu exercițiile cu greutăți. Acolo e adevărata distracție! 😀 Un sistem imunitar puternic luptă întotdeauna pe mai multe fronturi, trecând de bariera fizicului și hrănind și mintea cu energie pozitivă.
În concluzie, un sistem imunitar puternic ne poate ține la distanță de candidoză, hepatita C, anxietate&depresie. În viziunea mea sunt motive serioase pentru a înțelege că e important să avem grijă de noi.
Go the extra mile! Take care of you! ♥
Mai ales iarna, trebuie sa avem mare grija sa ne hranim corespunzator si, eventual, sa introducem si niste suplimente in meniu, pentru a intari sistemul imunitar. De el depinde totul, nu doar sa ne apere de o banala raceala, ci si de bolile grave pe care nici nu vreau sa le numesc aici, atat de teama imi este de ele. De vreme ce nu am avut probleme pana acum si n-am racit de aproape un an jumatate, eu zic ca am sistem imunitar bine hranit, nu?
Stai bine la capitolul asta 😀 .
De mancat, mananc sanatos. Pot numara pe degete de cate ori am mancat fast-food, sucuri acidulate, etc. Nu sunt o sfanta, dar nu fac abuz. Miscare nu fac fiindca nu pot si stiu ca asta ma afecteaza foarte mult. Sunt cu sistemul imunitar la pamant. Tocmai mi-am facut niste analize si rezultatele ma ingrijoreaza, mai ales cele ale ficatului.
Imi pare rau sa aud asta. Multa sanatate, Lamiita! Te pup!
Eu raceam de fiecare data cand Dragos mergea la gradinita respectiv scoala. Si am incercat cam de toate, de la siropuri naturale la vitamine, cu rezultate destul de slabe. Acum am trecut pe uleiurile esentiale pentru imunitate de la doTerra si suntem mai puternici ca niciodata. Se pare ca sistemul imunitar si-a dat reset. 🙂
Eu dupa ce fac miscare ma simt mult mai relaxata si parca ma pot concentra mai bine la treburile zilnice. De aceea imi place sa fac miscare dimineata, parca toata ziua se desfasoara intr-un alt ritm.
Adevărat! Și eu sunt la fel. Mi-am propus să fac sport în fiecare zi pentru că am văzut că sunt mai relaxată și mă concentrez mai ușor asupra task-urilor. Am totuși zile în care sar peste ora de mișcare, dar simt totuși că sunt pe drumul cel bun 😀 .