Women's World

3 produse cu acid hialuronic pe care le am

By | 14.06.2020 | 1 Comment

Am urmărit de curând un video despre importanța acidului hialuronic și m-am uitat să văd câte produse am care conțin acest ingredient. Am descoperit că am trei, o mască de față, un ser facial și o mască de păr. M-am și mirat când am văzut că am și mască de păr, uneori uit ce cumpăr, pe cuvânt :)). M-am gândit să scriu pe blog despre produsele pe care le am cu acid hialuronic și o să vă las în acest articol și link-ul către materialul video de care am menționat, pentru că mi-a plăcut mult cum este explicat ingredientul. Acestea fiind spuse, să mă apuc să înșir produsele mele cu acid hialuronic 😀 .

1. Mască intens hidratantă La Roche-Posay Hydraphase

Masca intens hidratanta La Roche-Posay Hydraphase cu acid hialuronic

Dacă nu sunteți la prima vizită pe blogul meu sau dacă mă urmăriți pe instagram înseamnă că știți pasiunea mea pentru măștile de îngrijire a tenului. Aplic mască de față de două ori pe săptămână (miercurea și în weekend). Există atât de multe măști faciale bune încât încerc treptat noi sortimente, de la diferite brand-uri. Practic îngrijirea aceasta suplimentară a tenului, cu măști faciale, se face în funcție de nevoile tenului, la fel ca în cazul majorității produselor. Dacă trecem printr-o perioadă în care tenul nu mai este luminos, putem alege măști faciale pentru tonifiere și luminozitate. Dacă simțim că tenul a fost sensibilizat de anumiți factori (condiții meteo nefavorabile, expunere prelungită la soare etc.), optăm pentru măști hidratante și de calmare a tenului. Dacă simțim o cantitate mai mare de sebum decât de obicei, alegem măști pentru echilibrarea tenului și a secreției de sebum. Și lista continuă în maniera sta 😀 .

Eu am ales să-mi cumpăr masca intens hidratantă La Roche-Posay Hydraphase, care are și acid hialuronic în compozițe, pentru că am trecut printr-o perioadă în care simțeam că tenul meu are nevoie de mai multă hidratare și din exterior, dincolo de faptul că încerc să consum suficiente lichide zilnic. Mi-am luat varianta cea mai mică a măștii, adică două pliculețe a câte 6ml prinse între ele cu o linie punctată fină. Am dat 20 de lei pe ele, luate de pe site-ul Notino.ro, deci cumva 10 lei per utilizare, preț similar cu al multor măști de unică folosință. Masca intens hidratantă La Roche-Posay Hydraphase cu acid hialuronic se găsește și la tub de 50ml și costă aproximativ 120 de lei.

2. Ser facial acid hialuronic 2% Revolution Skincare London

Ser facial acid hialuronic 2% Revolution Skincare London

De când fac parte dintr-un grup privat de pe facebook dedicat îngrijirii tenului am tot citit despre utilizarea acidului hialuronic sub formă de ser. Astfel putem folosi crema de față care ne place cel mai mult, chiar dacă nu are acid hialuronic în compoziție, iar o dată pe zi să apicăm acest ser pentru hidratarea intensă a tenului. Ce am învățat până acum este că serul cu acid hialuronic, cum este și acesta de la Revolution Skincare London, se aplică pe tenul umed (preferabil umezit cu apă termală, pentru că nu conține calcar și nici clor).

De ce se aplică acidul hialuronic pe tenul umed? Pentru că moleculele de acid hialuronic se lipesc de apă. Dacă pielea noastră nu e suficient de hidratată (de exemplu dacă nu bem suficientă apă zilnic), atunci acidul hialuronic intră în piele dar fără a se prinde de celulele ei, astfel că efectele produsului pot întârzia să apară. În schimb, dacă umezim tenul înainte de a aplica acid hialuronic, ne asigurăm că există molecule de apă de care el să se “prindă”. Puteți verifica informația aceasta și la medicul dermatolog 😀 .

Serul facial Hyaluronic Acid 2% Revolution Skincare London l-am luat tot de pe site-ul Notino.ro, prețul fiind până în 50 de lei pentru recipientul de 30ml, din sticlă, prevăzut cu pipetă. Practic mi-am luat cam cea mai ieftină variantă de acid hialuronic, pentru că voiam să văd dacă folosesc des un astfel de produs, să nu ajung să îl abandonez. Până acum, de două săptămâni de când îl am, l-am folosit zilnic. Se poate aplica pe ten dimineața, înainte de crema de față cu SPF. Dar se poate aplica și seara, înainte de crema hidratantă de față. Eu am ales să aplic seara acest ser cu acid hialuronic de la Revolution Skincare, pentru că am mai mult timp decât dimineața.

3. Mască de păr Schwarzkopf Professional BC Bonacure Hyaluronic Moisture Kick

Masca de par Schwarzkopf Professional BC Bonacure Hyaluronic Moisture Kick

Lung nume 😀 . Mi-am achiziționat masca aceasta de păr relativ recent, când am văzut că e pe terminate masca pe care o folosesc în prezent. O vreme am cam făcut pauză de la produsele profesionale pentru păr, nu neapărat pe motiv că au prețul mai mare, ci pentru că îmi făceau cu ochiul și alte produse. Am decis însă că mi-e dor de îngrijirea profesională și am ales masca aceasta de la Schwarzkopf Professional, s-o încerc să văd cum e, pentru că la bani a fost acceptabilă. Am văzut că reducerea încă e activă la Notino, adică tubul de 200ml costă 46 lei (redus de la 75 lei). Nu am căutat în mod special o mască de păr cu acid hialuronic în compoziție, dar dacă mi-a sărit în ochi am luat-o. Se poate să am o mică pasiune pentru acest ingredient și eu nu știu (încă). Dar, hey!, 3 produse cu acid hialuronic nu sunt chiar mult, can’t be a pattern (yet).

Dacă vreți să aflați multe informații pertinente despre acid hialuronic, vă recomand un video pe care l-am găsit de curând în grupul privat dedicat îngrijirii tenului, grup din care fac parte de peste un an. Este un video făcut de un medic dermatolog, Dr. Davin Lim, din Brisbane, Australia, având aproape jumătate de milion de urmăritori pe youtube. Explică foarte clar modul în care acționează acidul hialuronic și de ce este el important. Video poate fi găsit aici.

Cheers!

One Comments

  • Reply

    Valeria Chertes

    14/06/2020

    Mulțumim pentru informații.

Leave a Reply