Review produse & servicii

3 super produse pentru îngrijirea corpului și a părului de la Life Care

By | 10.02.2020 | 1 Comment

De curând am avut ocazia să testez 3 produse pe care nu le-am mai încercat în trecut. Le-am sucit pe toate părțile, am citit și tot ce era de citit pe fiecare ambalaj din cele 3, le-am folosit de câteva ori, iar azi revin cu o părere sinceră și pertinentă despre ele. Aș mai adăuga și plină de surprize… și o să vedeți de ce, mai ales la primul produs. M-a surprins la modul cel mai bun și mi-ar plăcea să se întâmple mai des asta cu multe alte produse de îngrijire și nu numai.

review produse pentru îngrijirea corpului Ulei de migdale pentru masaj Krauter, Ulei esential de Lavanda BIO, Unt de Shea Krauter pentru stimularea regenerarii tesuturilor Life Care

1. Unt de Shea Kräuter® pentru stimularea regenerării țesuturilor

review Unt de Shea Krauter pentru stimularea regenerarii tesuturilor Life Care

Am să încep cu untul de shea pentru că este primul produs pe care l-am încercat din cele 3 de la Life Care și totodată cel pe care l-am folosit cel mai des în ultima vreme.

Untul de shea e fantastic. Nu mă așteptam să mă surprindă atât de mult. La deschiderea ambalajului și îndepărtarea foliei de protecție din aluminiu, am observat că produsul este solid și deloc untos, așa cum îmi imaginam eu că va fi :D. Am citit ulterior pe ambalaj lista ingredientelor. Lista? Produsul are un singur ingredient – unt de shea. Practic cei de la Life Care oferă spre vânzare unt de shea fără niciun fel de adaos. Dincolo de cât de fantastic e produsul din punct de vedere informativ, experiența utilizării se ridică și ea la același nivel. Inițial am aplicat untul de shea pe mână. Textura este solidă, astfel că la început e un pic sfărâmicios pe piele, însă pe măsură ce intră în contact cu căldura corpului se înmoaie și intră în piele, hrănind intens fără a lăsa o peliculă grasă.

Ulterior… am citit pe ambalaj că produsul se aplică pe pielea umedă. Mi-am zis că nu-i o tragedie dacă l-am încercat și pe pielea uscată, dar e cazul să aplic untul de shea conform instrucțiunilor. Mi-am umezit puțin la chiuvetă o zonă a mâinii pe care n-o hidratasem încă, după care am aplicat unt de shea Life Care. Textura e tot sfărâmicioasă, însă se schimbă modul în care pielea rămâne după aplicare, în mod clar mai fină decât zona pe care am aplicat produsul pe pielea uscată (fără să o umezesc puțin la chiuvetă). Cred că acționează mai bine astfel pentru că e combinația dintre hidratare și hrănire. Cert este că am rămas cu o impresie de nota 10 despre acest produs.

Este produs în Germania exclusiv pentru Life Care, produsul fiind distribuit și în România chiar pe site-ul de aici al brand-ului ► https://life-care.com/. Prețul în prezent este de 57,99 lei, tubul având 100g.

Pe ambalajul produsului este menționat faptul că untul de Shea hidratează intens pielea uscată, oferindu-i elasticitate și ajutând la regenerarea țesuturilor. Diminuează și previne apariția vergeturilor. Recomandat în caz de: iritații, arsuri provocate de soare, înțepături de insecte, buze crăpate. Mod de utilizare: se masează ușor pe pielea umedă.

2. Ulei de migdale pentru masaj Kräuter®

review Ulei de migdale pentru masaj Krauter Life Care

Când l-am descoperit în colet nu știam exact dacă într-adevăr o să ajung să îmi fac masaj cu acest ulei sau dacă îl voi folosi în alt scop, știind că în general uleiul de migdale este benefic pentru păr (ca o fată pasionată de tot ce înseamnă îngrijrirea părului era imposibil să nu-i știu întrebuințarea asta 😀 ). Dar dacă inclusiv în denumirea lui produsul de la Life Care se pretează a fi pentru corp, am decis să-l încerc prima oară pentru corp și abia apoi să-i fac testul ca tratament pentru scalp.

Mno, adevărul e că n-am mai apucat să-l testez pe păr, pentru că mi s-a părut că lasă pielea corpului atât de fină încât nu vreau să-l prăpădesc pe păr (acolo având mai multe opțiuni de uleiuri pe post de tratament). Așadar păstrez uleiul de migdale din gama Kräuter® de la Life Care strict pentru îngrijirea corpului, pentru hidratarea intensă a diferite zone (mâini, picioare).

Uleiul de migdale pentru masaj Kräuter®, ca să-i zic pe numele dat de producător, este un produs format dintr-un singur ingredient – ulei de migdale rafinat. Atât. Fără alte nebunii în el. Un produs vegan și netestat pe animale. Conform informațiilor de pe site-ul Life Care, uleiul de migdale este un tratament pentru pielea uscată, atenuează senzația de mâncărime, erupțiile cutanate, iritațiile și arsurile. Hrănește intens pielea, lăsând-o moale și netedă. Uleiul este 100% pur, special creat inodor (fără miros), pentru a fi aromat cu uleiul esențial preferat din cele 5 uleiuri esențiale de la Kräuter®. Masajul completează procesul de aromaterapie, cu scopul de a relaxa musculatura și de a detensiona corpul, prin masarea zonelor tensionate sau congestionate.

Ca mod de utilizare, dacă vă gândiți să-l achiziționați fix pentru masaj, în sticluța de 125ml se pot turna 4-6 picături din uleiul esențial preferat. Din amestecul rezultat se toarnă o cantitate mică în palme și se masează zonele afectate.

3. Ulei esențial de Lavandă BIO Kräuter®

review Ulei esential de Lavanda BIO Krauter Life Care

Chiar dacă părerile sunt împărțite în ceea ce privește uleiurile esențiale, eu știu că unele sunt benefice pentru anumite probleme. De exemplu uleiul esențial de lavandă este bun pentru tratarea mătreții. Și pentru că de la o vreme mi-a reapărut mătreața (care e neplăcută nu doar pentru că e relativ vizibilă, ci și pentru că o știu eu acolo…) m-am gândit că darul celor de la Life Care a picat la fix!

Pentru a folosi uleiul esențial de lavandă BIO ca tratament pentru scalp, el se amestecă cu un alt ulei (de obicei ulei de migdale sau ulei de măsline). De ce? Pentru că uleiul esențial de lavandă trebuie folosit în cantitate mică (circa 4 picături), însă nouă pentru tot scalpul ne trebuie ceva cu care să amestecăm aceste picături astfel încât cantitatea să ajungă. Atenție să nu îl combinați cu uleiuri despre care nu știți cum se împacă cu lavanda. Cel mai bine mergeți pe varianta de amestec cu ulei de măsline, fiind mai ok și ca preț.

Avantajul uleiului esențial de lavandă BIO Kräuter® este că vine într-un recipient cu pipetă, care face foarte ușoară dozarea picăturilor.

Eu am combinat ulei de măsline cu 4 picături de lavandă și am aplicat pe scalp chiar ieri. Am stat cu acest amestec vreo oră, timp în care am făcut curat prin casă, după care am șamponat de două ori și am uscat părul cu foehn-ul. Confirm că am scăpat deja de jumătate din mătreață. Sper ca după a doua sau a treia utilizare a acestui mix de uleiuri (măsline și lavandă bio) să scap de ea pe termen lung.

tratament pentru scalp impotriva matretii ulei de masline si 4 picaturi de ulei de lavanda bio lifecare

Pe final, le mulțumesc din suflet celor de la Life Care că s-au gândit la mine și mi-au făcut acest super cadou în preajma aniversării mele. În câteva zile pun cifrele 2 și 9 pe tort 😀 .

Cheers!

One Comments

  • Reply

    Valeria Chertes

    10/02/2020

    Mulțumim pentru recomandări.

Leave a Reply