Topuri & Liste

3 tipuri de corpuri de iluminat pe care le îndrăgesc

By | 13.10.2017 | 2 Comments

A fost odată ca niciodată (ei, nici chiar așa) o fată obsedată de ordine, curățenie și minimalism. O viață cât mai aerisită era motto-ul de bază. Și nu știu de ce am scris la persoana a treia primele două enunțuri, căci e o exprimare pe care nu prea o agreez, dar să zicem că așa povestea inspirată din realitate începe mult mai autentic. Nu-mi plac obiectele de dimensiuni mari, nu-mi plac lucrurile în număr mare de care să mă împiedic prin casă, ci totul trebuie să fie cu măsură. Cu sentimentul acesta în gând pornesc la drum și pavez următoarele paragrafe cu 3 tipuri de corpuri de iluminat pe care le îndrăgesc și pe care n-aș ezita să le cumpăr pentru propria locuință (când/dacă ar fi să am una). Menționez încă de la început că toate imaginile produselor le-am preluat de aici. Ești pregătit pentru un dans al luminilor și al umbrelor? Let’s begin…

1. lămpi de perete cât mai simple
Mă fascinează geometria și găsesc simplitatea ca fiind cea mai mare calitate a lucrurilor. Pentru a exemplifica aceste afirmații am găsit o lampă de perete pătrată, creând iluzia secționării în 4 pătrate mai mici. De fapt sunt aplicate două pătrate cu LED-uri integrate pe spate, oferind astfel o iluminare delicată. Modelul se numește Philips myLiving Date.

corpuri de iluminat geometrice Philips myLiving Date

2. lămpi de masă cu LED integrat
Pentru mine, singurele obiecte de iluminat la care accept să văd becurile (fie ele clasice, economice sau cu LED) sunt cele suspendate de tavan. Din acest motiv lămpile de masă trebuie să aibă, în viziunea mea, LED-uri integrate. Să fie cât mai minimaliste, mai simple, mai ușor de integrat într-un spațiu simplu, neîncărcat de prea multe obiecte inutile. În ideea aceasta am găsit modelul Philips myLiving Nister și consider că e cea mai frumoasă lampă de masă pe care am văzut-o până în prezent. A nu se confunda lampa de masă cu cea de birou, cea din urmă necesitând o putere mai mare de iluminare pentru citirea și/sau scrierea în condiții optime vederii.

corpuri de iluminat lampa de masa cu LED integrat

lampa de masa cu LED integrat

3. corpuri de iluminat suspendate
Mă întorc la imagini de ansamblu cu linii atent trasate, asta deoarece corpurile de iluminat suspendate îmi plac doar atunci când sunt simple, neîncărcând aspectul general al încăperilor, păstrând un aer fresh și deschis, asemeni gândurilor pe care e bine să le fructificăm. Am găsit aici nu unul, ci 3 modele de astfel de corpuri de iluminat. Un pendul cu 3 brațe, unul cu un singur braț și o lampă suspendată cu 3 spoturi clasice.

corpuri de iluminat suspendate din aluminiu

Deși jumătatea mea nu-mi împărtășește pasiunea pentru obiectele din aluminiu când vine vorba de design interior, sunt convinsă că vom ajunge la un acord atunci când va trebui să aranjăm propria locuință. De fapt chiar am discutat acest aspect și am convenit că eu pot accepta câteva detalii din lemn, iar el poate accepta la rândul lui câteva din aluminiu. Și așa toată lumea e fericită :D.

2 Comments

 • Reply

  Caietul Cristinei

  14/10/2017

  mie imi plac mai mult corpurile de perete, dar sa fie tot la fel, simple. Nu-mi plac de exemplu modelele colorate sau cu floricele desenate si nici formele ciudate. eu am unele in forma de semicerc si imi plac tare mult.

 • Reply

  Irina Sima

  15/10/2017

  Mie imi plac la nebunie lampile de iluminat futuriste. Dar in egala masura imi plac si cele rustice. Tot incerc sa conturez o viziune in care sa le imbin…

Leave a Reply