Diverse

3 tipuri de produse care sunt ok de luat de pe OLX la mâna a doua

By | 27.08.2020 | 2 Comments

Am cumpărat și am și vândut prin intermediul platformei OLX și lucrurile au decurs bine. Singurul lucru ciudat e că atunci când vând apare uneori câte un mesaj dubios, pe care desigur îl ignor, nu dau curs la nimic ce mi se pare suspect. Deși, trebuie să admit, cei de la OLX și-au tot îmbunătățit politica site-ului pentru a preveni problemele tuturor părților implicate – vânzători, cumpărători, angajatori ș.a.m.d. Azi, însă, nu despre gradul crescut de securitate al platformei vreau să scriu, ci despre câteva tipuri de produse pe care eu le consider ok de luat la mâna a doua de pe un site precum OLX.

1. Rochii office și rochii de ocazie
Personal sunt pretențioasă și în mod normal n-aș cumpăra haine la mâna a doua de pe internet, pentru că nu știm niciodată în ce stare sunt ele de fapt, pozele afișate putând fi mai vechi (când produsele chiar erau în stare bună). Însă rochiile de ocazie știm toate că sunt purtate în mare parte o singură dată, maxim de vreo 3 ori, motiv pentru care mi se pare super ok să ne luăm rochii de ocazie de pe net la mâna a doua. Și sunt o mulțime de modele de rochii de ocazie care corespund trendurilor actuale, deci nu vorbim de vechituri. Și mai sunt apoi și rochiile office. În principiu persoanele care lucrează la birou și se îmbracă frumușel au anumite standarde și nu își bat joc de hainele în care investesc. Multe rochii office nici nu prea au cum să se deterioreze, cel mult să fie purtate excesiv și să se facă urâte, dar asta se-ntâmplă mai rar. Dacă alegem modele după trendurile actuale nu prea există acest risc. Iar prețurile sunt chiar bune. Las mai jos poze cu unele dintre modelele de rochii office găsite de mine pe OLX și care-mi plac.

rochii office olx

2. Smartwatch, brățări fitness și alte produse similare
Eu pe acestea le consider investiții pentru termen scurt/mediu, motiv pentru care nu văd rostul achiziționării unora foarte scumpe la preț întreg. Vorbesc din perspectivă de persoană cu venituri medii. Dacă am de exemplu buget 1000 de lei pentru un astfel de produs, prefer să-mi iau unul la mâna a doua (care poate nou costă 1800 lei), mai bun, decât să-mi iau unul nou cu valoare de piață de max. 1000 lei. Așa văd eu lucrurile. Sunt multe alte produse pe care mi le doresc de noi, să fiu prim proprietar al lor, dar nu e cazul smartwatch-urilor, al brățărilor fitness și al altor produse similare. Fiecare cu socotelile lui 😀 .

3. Mobilier de grădină
Trăim într-o țară cu patru anotimpuri, unde mobilierul de grădină stă vara în bătaia puternică a soarelui (sau, în cazurile fericite, sub o umbrelă ori într-un foișor), iar toamna și iarna stă înghesuit în magazie sau pe o mini-terasă. Orice variantă am alege, cert e că la noi în țară mobilierul de grădină trebuie să fie rezistent la schimbările de temperatură, oarecum și la intemperii. Dacă aș avea o viluță și buget generos pentru mobilar regulat spațiul outdoor, mi s-ar părea firesc să cumpăr chestii noi. Însă în condițiile în care mulți dintre noi avem venituri mici și medii, cred că mobilierul de grădină e doar un bun temporar, ceva care ne ajută să ne relaxăm în anumite perioade ale anului și nu are neapărat scopul de a respecta cele mai noi trenduri și recomandări din reviste de lifestyle. Adică hai să ne uităm la mobilierul la mâna a doua de mai jos și să recunoaștem că e ok.

mobilier de gradina olx

Am o Roxana care mă așteaptă să ne vedem și mă retrag, însă o să mai abordez subiectul acesta al produselor care-s ok de cumpărat la mâna a doua.

Cheers!

2 Comments

 • Reply

  Adriana

  28/08/2020

  Foarte tare articolul, multumesc pentru recomandari!

 • Reply

  cristina dragomir

  06/09/2020

  la mobilier m-as baga, dar la articole vestimentare nu prea. Nu stiu de ce. Prefer sa imi iau mai rar haine, dar sa fie noi. Nici macar nu sunt genul care sa caute haine de firma sau eu mai stiu…

Leave a Reply