Women's World

3 tipuri de rochii care te scot din anonimat

By | 21.04.2018 | 4 Comments

Cred că atunci când vine vorba de ținuta de la diferite evenimente există două tipuri de persoane de sex feminin: cele care vor să atragă atenți și cele care optează pentru ținute frumoase fără a ieși din zona de confort. Eu, admit, mă situez mai degrabă în categoria a doua, adesea optând pentru ținute clasice, cu care nu risc să dau greș și în care mă simt bine totodată. Nu sunt suficient de curajoasă încât să încerc o rochie din paiete, chiar dacă privesc admirativ aceste ținute (toate prietenele mele știu că iubesc paietele). Nu sunt suficient de curajoasă nici să port o rochie lungă și extravagantă, eu fiind o mână de om, riscând să par înfășurată într-un sac din cap până în picioare (și să mă împiedic în lungimea rochiei, ceea ce s-ar putea transforma într-un meme în doar câteva minute).

Există totuși 3 tipuri de rochii care ne scot din anonimat și care au și capacitatea de a ne lăsa să fim în zona de confort. Curious about it? O să ilustrez materialul cu rochii de pe site-ul Rosegal pentru a înțelege mai bine modelele la care fac referire.

1. Rochia Rockabilly
Rockabilly este un termen care descrie muzica din perioada 1940-1950, un mix între rock ‘n roll și country. În jurul perioadei respective s-a creat și un mix între rochiile anilor ’40 și cele ale anilor ’50, apărând astfel rochiile Rockabilly. Sunt destul de îndrăgite în istoria modei, drept pentru care nu e de mirare că sunt purtate și în ziua de azi de doamne și domnișoare îndrăznețe. În ochii mei rochiile Rockabilly sunt pretty și îndrăznețe deopotrivă, dar sunt convinsă că firea mea pusă pe glume s-ar simți în largul ei într-o astfel de rochie. If you as well like this style, you can view more Rockabilly dresses on Rosegal.

Rockabilly dresses

2. Rochia de tip sirenă
Rochia de tip sirenă este de obicei pentru doamnele și domnișoarele care își doresc să fie apariții extravagante fără a exagera. Rochiile de tip sirenă sunt strânse pe corp în partea de sus (de obicei de la genunchi sau de la mijlocul pulpei în sus) și au un fel de cloș în partea de jos. Dar există și modele extra-bufante în partea de jos, așa cum există și modele cu un cloș mai finuț – acestea din urmă fiind o alegere extrem de bună pentru a ieși în evidență și a fi totuși în zona de confort. Rochiile de tip sirenă care au partea de jos mai finuță, mai puțin extravagantă, sunt alegeri foarte bune atunci când nu vrem să dăm greș cu ținuta și ne dorim totodată să ne simțim bine. Eu am ales două modele, dar puteți găsi a lot more pe site-ul Rosegal.

rochia de tip sirenă

3. Rochia Flapper
Rochia Flapper este specifică anilor ’20, fiind un model iconic în lumea modei. Sunt fete care își doresc cu ardoare să meargă la petreceri private tematice pentru a putea purta o frumoasă rochie Flapper, șiraguri de perle și accesorii pentru păr specifice perioadei 1920. Adevărul este că nu avem nevoie de petreceri tematice, putând opta pentru o astfel de rochie atunci când mergem la o aniversare, un botez sau o cununie civilă. Și, de ce nu, cu accesoriile potrivite putem purta rochia în cauză chiar și în club. Asta ca să nu spuneți că e o achiziție pe care n-o putem purta prea des. Este o alegere versatilă, poate fi alegerea vestimentară pentru multe ocazii. Vă las mai jos câteva modele frumoase. Also, you can find more here.

Flapper dresses

Care este preferata ta dintre rochia Rockabilly, rochia tip sirenă și rochia Flapper a anilor ’20?

4 Comments

 • Reply

  Toma Tantica

  22/04/2018

  Sunt superbe toate ..Raman pe rochia Rockabilly si cea tip sirena!!

 • Reply

  Andreia Ciornei

  22/04/2018

  Rockabilly sunt preferatele mele,dar nici celelalte nu sunt de neapreciat,fiecare își are rostul la anumite evenimente 😉😉😍😍😍😘 mulțumim pentru articol 😍😍

 • Reply

  Cristina Dragomir

  24/04/2018

  Acum aflu si eu ce sunt alea rochii Flapper. Mai vazusem termenul intr-un articol dintr-o revista de moda online, dar acolo era asociat unei poze care nu imi spunea mare lucru si nu am avut rabdare si timp sa caut sa vad despre ce este vorba. Cert e ca nu e pentru mine o astfel de rochie. Mie mi se potrivesc mai degraba cele din prima categorie, Rockabilly, pentru ca sunt mai cumintele.

 • Reply

  Bratu Gabriela

  29/04/2018

  cred ca rochia Rockabilly e preferata mea, desi nu stiu cum mi-ar sta cu genul asta.

Leave a Reply