Diverse

4 modele de gresie în trenduri

By | 18.02.2019 | 5 Comments

De unde și până unde mă interesează pe mine trendurile în materie de gresie? Ar trebui? N-ar trebui? Cum de m-am trezit să tratez subiectul acesta? Sunt doar câteva dintre întrebările pe care și eu mi le-aș adresa la prima vedere a titlului, însă răspunsurile sunt destul de simple. Pe de o parte m-am mutat de atât de multe ori cu chirie încât am avut de-a face cu tot felul de pardoseli, de la ciment și linoleum, până la gresie și parchet. Și în toată aventura asta a mutării dintr-un loc în altul am ajuns să caut pe net metode de a decora locuința astfel încât să ascund pardoseala veche și urâtă… dar în același timp am ajuns să-mi imaginez cât de frumoasă o să fie ea la mine acasă (oricând ar fi avut să se întâmple asta). Așadar, după atâtea căutări și gânduri la loc de cinste pentru propria locuință, azi m-am gândit să scriu despre 4 modele de gresie în trenduri. Yeey!! Aștern azi o bucățică de inspirație pentru cei care treaversează aceeași perioadă a vieții ca mine sau, și mai frumos, pentru cei care și-au achiziționat deja o locuință 😀 (și vă felicit cu ocazia asta pentru investiție).

1. Gresie cu imprimeu bogat
Gresia din categoria asta e cam de trei feluri din ce am reușit să reperez până acum: vintage, floral, geometric. Fie că e alb-negru sau colorat, modelul este însă extrem de bogat, încărcat, însă în aceeași măsură și elegant & cozy. Iată câteva exemple preluate de pe Pinterest, cât și două modele de astfel de gresie găsită în magazinul Romstal de la noi din țară:

gresie imărimeu bogat vintage floral geometric

2. Gresie cu model tip parchet
Din dorința de a face încăperile mai calde, cât și din ideea de a avea același model de pardoseală în toată locuința (ceea ce oferă continuitate imaginii de ansamblu) a luat amploare foarte repede gresia cu model tip parchet. Aceasta este ideală ca gresie pentru baie, reușind să încălzească vizual spațiul, să-i confere un sentiment de cămin primitor. În multe locuințe baia este destul de rece, fiind îmbrăcată cu multă faianță și gresie. Optarea pentru gresia cu model tip parchet reușește să schimbe temperatura percepției. Iată câteva exemple:

gresie model parchet

3. Gresie tip fagure
Ca să ieșim puțin din zona de confort a formei clasice a gresiei (cu patru laturi, pătrată ori drepturnghiulară), ne îndreptăm un pic atenția către gresia tip fagure – acel model care are plăcile tăiate în formă de hexagon. Arată altfel chiar și în cazurile în care este dintr-o singură culoare. Vă puteți juca însă cu nuanța kit-ului dintre plăci, de exemplu gresie hexagonală albă și kit albastru. Câteva imagini cu astfel de gresie, ca să vă faceți o idee de cum arată, plus o opțiune găsită tot la Romstal.ro:

gresie fagure

4. Gresie cu model de piatră
La polul opus față de gresia cu model tip parchet avem gresia cu model de piatră. Senzația de rece pe care o emană pietrele + aspectul rustic al acestora fac din gresia cu model de piatră candidatul ideal pentru casele de vacanță sau, de ce nu, pentru cine vrea să-și decoreze locuința după modelul sicilian ori cel al cabanelor de pe insule canadiene. Și câteva repere vizuale pentru acest tip de gresie:

gresie piatra

Cam acestea sunt cele 4 modele de gresie care sunt în trenduri în perioada asta. Unele au revenit la modă, de exemplu gresia cu model de piatră, altele s-au reinventat, așa cum e cazul gresiei cu imprimeu bogat, însă cert e că toate sunt frumoase și pot fi alese în funcție de stilul de design interior pe care dorim să-l abordăm.

5 Comments

 • Reply

  Roman Nicoleta Ana Maria

  18/02/2019

  Un articol foarte util! Multumim pentru recomandări!

 • Reply

  Valeria Chertes

  18/02/2019

  Foarte frumoase modelele de gresie.

 • Reply

  Lamiita Petre

  19/02/2019

  Parca, dintre toate modelele expuse aici, cel mai mult ma incanta gresia tip fagure, dar sigura, daca voi intra pe site, ochii imi vor fugi de la un model la altul.

 • Reply

  Cătălina

  19/02/2019

  Pfoai…dacă ar fi acum să renovez, nu știu ce model aș alege. Îmi plac toate și nu știu ce să aleg. Totuși, cred că prima variantă.
  Spor la renovat!

  • Reply

   Ioana Radu

   22/02/2019

   Multumim! ^_^

Leave a Reply