În primul rând îmi doresc să notez că încurajez șofatul responsabil. Au avut loc multe accidente, unele care au dus la pierderea de vieți omenești și nu numai, pe fondul utilizării necorespunzătoare a telefonului în timpul șofatului. Există atât de multe produse care ne ajută să nu cotrobăim prin toate cotloanele mașinii atunci când sună telefonul, încât e păcat să nu ne folosim de ele. Există cel puțin un produs care să se potrivească fiecărui șofer, cam atât de generoasă e oferta din ziua de azi.
Căști wireless sau căști cu fir. Cască bluetooth. Conectarea telefonului la mașină (acolo unde mașina dispune de această funcție). Utilizarea unui suport de telefon din zecile de modele existente.
Azi vreau să vă arăt câteva modele de suport telefoane. În general sunt adepta căștilor wireless, însă am descoperit că există și câteva suporturi care arată bine și pe care le-aș cumpăra.
Suport clasic pentru grila de ventilație
Unul dintre cele mai practice suporturi auto pentru telefoane mi se pare a fi acesta, cu prindere pentru grila de ventilație. În primul rând pentru că lasă zona parbrizului liberă și nu obturează deloc vederea asupra traficului. În al doilea rând pentru că e mic și se încadrează bine în peisajul bordului (îmi place să păstrez totul cât mai curat și mai simplu). Iar în al treilea rând… pentru că vara, inclusiv la drum lung, când telefonul poate sta mult pe GPS și se poate încinge, el se răcește de la aerul condiționat ce iese prin grija de ventilație.
Dacă te numeri printre șoferii care merg vara cu mașina în Grecia, Turcia, Croația sau alte zone îndepărtate, știi că uneori telefonul se închide dacă e ținut timp îndelungat pe GPS, se închide ca măsură de siguranță când se supraîncălzește. Prinderea lui pe un suport atașat la grija de ventilația o să rezolve problema asta 😉 . Sfat ca de la un călător la altul.
Suport cu prindere de parbriz sau bord
Dacă îți place mai degrabă să ai telefonul mai sus de nivelul grilelor de ventilație, ești probabil adeptul suportului cu prindere de parbriz sau bord. De obicei acest tip de suport este preferat de persoanele mai înalte.
Am avut un astfel de suport într-o vacanță, însă la drum lung mi se închidea telefonul din cauză că bătea prea mult soarele pe el și se încingea mai repede decât în mod normal. Nu mi s-a potrivit mie, însă li se potrivește altor șoferi. Fiecare cu ce-i place 😀 .
Suport telefon cu încărcare wireless
Alt nivel. Acest tip de suport este din ce în ce mai căutat de persoanele care petrec mult timp în mașină, conducând mult în interes de serviciu. Este practic și e disponibil în mai multe forme, atât variante minimaliste cu prindere magnetică, dar și variante mai mari cu prindere laterală cu clips. Există suport telefon cu încărcare wireless care are prindere la grila de ventilație, dar și modele cu prindere de bord sau parbriz.
Suport pentru mașină compatibil cu popsockets
Am avut popsocket multă vreme, este acel cerc lipit de telefon care ne ajută să-l ținem mai bine în mână și previne alunecarea gadget-ului. Nu toți avem telefoane rezistente, astfel că uneori ne luăm măsuri suplimentare de a nu le scăpa din mână :D. Cine are un astfel de suport atașat telefonului va trebui să opteze pentru un suport auto care să se potrivească cu popsocket, precum cel din imagine.
Ca preț, un suport auto pentru telefon poate pleca de la 40-50 lei și poate ajunge la 200 lei. Cele care au încărcare wireless au de fel prețul mai mare, ceea ce e de înțeles.
Lots of hugs! And drive safe! ?