4 tipuri de încălţăminte pentru bărbaţi şi ţinutele aferente

Probabil mulţi dintre noi avem zile în care ne îmbrăcăm cu ce nimerim şi ne încălţăm cu cea mai comodă pereche de pantofi sport. Nu e o tragedie să ieşim în lume ca şi cum n-am avea oglindă în casă, dar dacă acest comportament continuă să se manifeste atunci imaginea noastră va scădea în timp. De ce e importantă imaginea? Pentru că este o parte din noi, iar atunci când ne dorim să evoluăm şi să fim cea mai bună versiune a noastră lucrăm pe toate planurile, ceea ce înseamnă, desigur, că lucrăm şi pe segmentul vestimentaţiei. Materialul de astăzi îl dedic bărbaţilor pentru că îi apreciez atunci când îşi dau silinţa să arate bine. Şi, ca bonus, uneori întorc capul pe stradă atunci când văd băieţi ori bărbaţi îmbrăcaţi bine. Voi organiza acest material în funcţie de 4 tipuri de încălţăminte pentru bărbaţi, astfel încât să bifăm 4 stiluri diferite, dar la fel de interesante & sexy.

1. încălţăminte sport

Bărbaţii care practică cel puţin un sport au un farmec aparte. Pentru mine, ei au din start o bulină albă, fiind mai atractivi decât alţii. Personal iubesc sportul şi este o parte importantă din viaţa mea. Poate că nu degeaba subconştientul meu a ales să pună acest tip de încălţăminte fix la punctul 1 :D . Las mai jos o pereche de încălţăminte care se încadrează aici, cât şi o ţinută adecvată. Totodată, haide să menţionăm şi faptul că acest tip de încălţăminte poate fi purtat chiar şi în cazul în care mergi la muncă pe bicicletă. Dar, desigur, e potrivit şi pentru multe activităţi sportive intense.

incaltaminte sport Salomon

2. încălţăminte casual

Ce e casual? Lejer, de zi cu zi, un stil pe care mulţi îl adoptăm adesea, fiind extrem de accesibil. De obicei brand-urile care produc încălţăminte sport au şi modele casual, practic încălţăminte de stradă. În principiu aceşti “adidaşi” (aşa cum sunt numiţi adesea pantofii sport) sunt creaţi sprecial pentru a fi purtaţi în viaţa de zi cu zi, în afara activităţilor sportive. Mai jos, desigur, aveţi un model frumos de pantofi casual de la un brand producător de articole sport. La ce pot fi purtaţi aceşti pantofi casual? Atât outfit-uri simple, tricou + jeans, cât şi la outfit-uri ce includ cămaşă şi sacou casual.

incaltaminte casual Adidas

3. încălţăminte casual-elegantă

De obicei la categoria aceasta se încadrează pantofii de tip Oxford, pantofii de tip Chelsea, mocasinii şi multe alte tipuri de încălţăminte (majoritar din piele întoarsă). Personal nu mă împac cu mocasinii, însă am văzut şi bărbaţi care ştiu să aleagă modele ok şi să le combine frumos cu ţinuta. Aş merge totuşi către modele mai frumoase, aşa cum sunt pantofii casual-eleganţi din imaginea de mai jos. Pot fi purtaţi la ţinute de tip office, compuse din jeans, cămaşă şi sacou. Şi accesoriile contează într-o astfel de ţinută, preferabil un ceas elegant şi o curea în ton cu pantofii (ori, de ce nu, în ton cu ceasul).

incaltaminte casual-eleganta

4. încălţăminte elegantă

La capitolul de încălţăminte elegantă pentru bărbaţi mi s-a cam pus pata pe pantofii în două culori. Se găsesc fie pe nuanţe de maro (cel mai des), fie gri, albastru sau bordo. Pentru a ilustra acest ultim punct din lista de astăzi eu am ales două perechi de pantofi (ambele perechi în nuanţe de maro). Primul model este de la Ziya, iar al doilea de la GON, ambele brand-uri fiind comercializate în România de cei de la Elefant. În ceea ce priveşe ţinuta elegantă pentru acest tip de încălţăminte, am sărit peste clasicul costum negru şi am ales un outfit mai… sofisticat.

incaltaminte eleganta

Pe tine care stil te prinde cel mai bine? Sau pe care dintre cele 4 stiluri mizezi cel mai des?

2 comments on “4 tipuri de încălţăminte pentru bărbaţi şi ţinutele aferente”

  1. Eu sunt pentru stilul casual si casual – elegant, sunt mult mai versatile din punctul meu de vedere

  2. Nu m-am dat niciodata in vant dupa barbatii foarte eleganti. Ma simt stingherita in prezenta lor pentru ca eu nu sunt deloc pe stilul asta. port si prefer barbatii care imbratiseaza stilul sport sau casual, hai maxim un casual-elegant, ca sa nu fiu rea. Mai mult e deja prea mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>