Am o atracţie aparte pentru tot ceea ce înseamnă obiecte care îi determină pe copii să facă mişcare. Dar genul acela de mişcare pe care să-l iubească şi mai târziu, adică nu ceva care să facă doar atunci când sunt mici, iar când încep să crească să devină sedentari din cauză că nu mai există categorie de astfel de obiecte pentru copii mari sau chiar şi pentru oameni. Cu tricicletele, în schimb, se poate ajunge departe, atunci când se face update-ul de la trici la bicicletă :D. Eu ştiu 4 tipuri de triciclete copii, însă dacă mai ştiţi voi altele, chiar vă rog să mi le spuneţi în comentarii. Îmi doresc să fiu bine informată, iar acesta-i un domeniu despre care încă învăţ (adică tot ce ţine de copii).
Iată cele 4 tipuri de triciclete copii:
1. Tricicletă fără pedale
Fie că e din plastic dur, din lemn sau din metal, acest tip de tricicletă e perfect atunci când vrem să-i determinăm pe cei mici să-şi consume energia. Da, mai este şi faptul că, mici fiind, nu vor şti să dea la pedale, deci tipul acesta de tricicletă este exact pentru princhindei 😀 Ca să vă arăt şi o poză, am găsit o tricicletă mini, roz şi frumoasă, pe site la Noriel. Costă 40 de lei.
Vârstă recomandată: 12-36 luni
2. Tricicletă clasică
Cum adică clasică? Păi are 3 roţi, două pedale, eventual şi un coşuleţ mic în faţă, sau chiar şi unul în spate. Cam aşa e o tricicletă obişnuită. Preţurile la acestea sunt sub 100 de lei. Dacă iei de la Noriel, te costă doar 50-60 de lei, căci au foarte des reduceri. Modelul care mi-a plăcut mie are inclusiv mâner, în cazul în care aveţi un copil vitezoman şi vreţi să-i controlaţi cât de cât tricicleta, în drum spre parc, pe trotuar, să nu cumva să se ducă în stradă. Căci nu toţi părinţii au maşini ca să-şi permită să care tricicleta în portbagaj până la parc. Aşadar îi puteţi controla tricicleta cu acel mâner ergonomic cu înălţime reglabilă.
Vârstă recomandată: +3 ani
3. Tricicletă ajustabilă
Aceasta este un fel de tricicletă clasică, dar cu mai multe funcţii, plus durabilitate superioară. Cadrul, de exemplu, este confecţionat din materiale mai dure, pentru o rezistenţă crescută. La fel şi restul pieselor. Comparativ cu tricicleta clasică, la partea de funcţionalitate, are avantajul unui scaun reglabil, astfel că poate fi folosită atât de puşti de un an şi câteva luni, cât şi de copii mai mari. Are suplimentar şi centură de siguranţă, sistem de blocare direcţie şi funcţie auto free-wheel, iar coşuleţul este detaşabil. Şi această tricicletă este prevăzută cu mâner pentru părinţi (poate fi detaşat).
Vârstă recomandată: +15 luni
4. Tricicletă 4în1
Asta-i tricicletă #PeBarosăneala 😀 Să-ţi explic de ce se numeşte 4în1. Pentru că această tricicletă se face şi se desface în aşa fel încât poate fi folosită pentru 4 grupe de vârstă, după cum urmează:
1. +10 luni (este ca un cărucior, cu tot cu săculeţ în spate pentru depozitat tot felul de lucruri + copertină extensibilă cu protecţie UV, centură de siguranţă tip ham în 3 puncte şi bare de protecţie, exact la fel ca la cărucior)
2. +18 luni (se detaşează săculeţul şi scaunul de bebe care este montat peste scaunul normal)
3. +24 luni (se detaşează suportul pentru picioare iar copilul poate învăţa să pedaleze; totodată se detaşează şi barele laterale, concepute pentru copiii foarte mici, în perioada în care părinţii controlau tricicleta din mânerul ataşat)
4. 30-36 luni (se detaşează mânerul de control parental iar tricicleta poate fi folosită în modul clasic)
Practic iei o astfel de tricicletă şi copilul o poate folosi de la 10 luni până la 3 ani. Pentru copiii care sunt „şefi de şefi” încă de mici 😀 asta e cea mai şmecheră chestie pentru ei.
Copilul tău are tricicletă? Dacă da, ce model? 😀
Are tricicletă cu pedale dar are și un mâner și o împingem noi, trotinetă, urmează bicicletă cu roți ajutatoare.
Imi dau seama ce repede trece timpul cand vad cat de repede cresc copiii. Azi ii iei tricicleta si, cum necum, maine-poimaine deja ajunge la bicicleta. E bine totusi ca ii plac activitatile astea, sportul e un hobby sanatos.
Al meu are o tricicleta clasica, dar nu e foarte incantat de ea pentru ca ii e lene sa dea din pedale.
Poate o sa-i vina cheful mai tarziu, cand o sa vada alti copii cu biciclete 😀
Eu m-am dat pe bicicleta de la 23 de ani. Deci niciodata nu-i prea tarziu ^_^
Vaiii, mi-ai adus aminte de copilarie. Am o poza cu mine pe tricicleta, in sufragerie, purtand pe cap o pălărie albă, si eu fiind foarte concentrata si nervoasa de parca pedalam la maraton. Al meu cand vede poza numai Schumacher imi zice.
Esti hotarata de mica 😀
Eu in pozele din copilarie am moaca de pudel :)))
Nu am avut o tricicletă când eram mic, dar ne rupeam genunchii pe bicla lui tata. Mergeam ca pe trotinetă……dar mergeam….
Acum oferta este foarte bogată, mai ales pe Noriel.ro. E interesant tricicleta aia 4 în 1. O să mă fac mic, mic, mic, că la cât e de şmecheră, mai că mi-aş “trage” una.
Da, chiar e atractiva tricicleta 4in1. Nici eu n-am avut cand eram mica. Bicicleta a fost prima chestie cu roti pe care m-am urcat si mi-a fost un pic cam greu sa invat sa merg pe ea.