Diverse, Topuri & Liste, Women's World

4 trucuri de beauty care ne ajută sa arătăm bine cu efort minim

By | 22.09.2020 | 3 Comments

Da, visez și eu la zile în care să mă trezesc și să fiu o păpușică drăguță, părul să stea perfect, pomeții să fie îmbujorați, privirea să aibă profunzime și să nu mai pară că sunt o variantă umană a unei marmote. Am genele foarte drepte, aproape că sunt curbate în sens invers și în multe poze cu mine se poate observa cu ușurință că genele sunt inexistente. Mama natură m-a înseztrat cu ele lungi, dese și negre. Dar drepte, mai că-mi intră în ochi în loc să fie arcuite, iar singura mea variantă de a le curba este laminarea (la care mi-e silă să merg constant la programare și nici n-aș da atâția bani într-un an numai pentru atâta lucru; the heck, de banii respectivi mi-aș pune gene fir cu fir 2D și ar arăta chiar mai bine). Destul despre mine, hai să ne concentrăm pe noi, girl squad. Am azi pentru voi 4 trucuri de beauty care ne ajută să arătăm bine cu efort minim.

1. Semi-aranjarea părului

Aș fi zis aranjarea părului, dar aranjarea necesită timp mult și răbdareeee… Pe care nu prea le avem. Și aici e vorba de efort minim, deci rămânem în temă. Semi-aranjarea părului este atunci când împletim părul seara, după ce l-am spălat și uscat, și-l mai despletim abia dimineața, când avem niște bucle simpatice de lolită. Semi-aranjarea este și despre bigudiuri purtate prin casă în timp ce dăm cu aspiratorul și cu mopul, în timp ce spălăm vasele și împachetăm rufele proaspăt spălate. La final doar îndepărtăm bigudiurile și ne trecem degetele prin păr pentru a se așeza mai bine. Semi-aranjarea părului este și despre o agrafă supradimensionată cu perle sau o bentiță din catifea. Just do something with your hair! Oricât de puțin ^_^.

2. Machiajul “no make-up”

No make-up make-up, așa cum îi spun străinii, este un machiaj natural care scoate în evidență trăsăturile noastre fără a da impresia că folosim multe produse. De obicei se folosește o variantă lejeră a unui fond de ten, de exemplu o cremă BB sau o cremă CC, unde BB este prescurtarea de la Beauty Balm / Blemish Balm (balsam de înfrumusețare, pentru ascunderea micilor imperfecțiuni) și CC vine de la Color Correcting / Complexion Corrector (cremă pentru corectarea culorii/nuanței tenului ori pentru ascunderea micilor imperfecțiuni fără a încărca tenul cu fond de ten). În afară de o astfel de cremă lejeră colorată (cu acoperire minimă), machiajul “no make-up” mai poate include un iluminator finuț și un ruj nude ori roz – să pară cât mai naturală nuanța.

3. Gene false

Well, yeah! Foarte rar apelez și eu la gene false, dar asta nu înseamnă că nu le recunosc meritul. Uneori, chiar și în diminețile morocănoase, e simplu să arătăm bine dacă avem la îndemână o pereche de gene false finuțe. Aplicăm lipiciul special pe ele, așteptăm un pic, le aplicăm pe pleoape (la baza genelor naturale)… și gata. Asta-i tot. Privire simpatică și pătrunzătoare în doi timpi și trei mișcări. Iar totul durează less than 5′.

4. Ruj într-o culoare puternică

Maro închis? Violet? Roșu puternic? Bordo? Multă vreme am ocolit nuanțele închise de rujuri, dar acum au început să-mi placă, mi se pare că e foarte ușor să arătăm bine cu ele, că ne scot din impas și din anonimat. E ca și cum am pune punctul pe i. Out of the comfort zone.

Cam astea sunt cele 4 trucuri de beauty care ne ajută să arătăm bine cu efort minim. Pot fi aplicate separat sau grupate cumva să iasă o combinație fericită, de exemplu semi-aranjarea părului ar merge de minune cu un ruj într-o nuanță puternică ♥.

Cheers, my ladies!

3 Comments

 • Reply

  Valeria Chertes

  22/09/2020

  Mulțumim pentru sfaturi.

 • Reply

  o femeie

  25/09/2020

  dintre toate, doar ultimul il folosesc. Nefiind machiata deloc rujul scoate in evidenta buzele si ma scoate din monotonia ce o vad zi de zi in oglinda. Un ruj rosu aprins.

  P.S. sunt norocoasa unei coafuri perfecte: ma spal, ma pieptan si parul sta asa cateva zile. Nu uscat, nu coafat, nu produse de styling scumpe.

 • Reply

  Roxana

  28/09/2020

  Nici nu cred ca macar putem visa sa ne trezim si sa aratam perfect. Cand sunt acasa ma aranjez dimineata cat de cat, nu port machiaj in casa dar imi acord acel minim de ingrijire necesar sa arat cat mai proaspata. Numai cand ies folosesc machiaj.

Leave a Reply