Topuri & Liste

5 detalii care contează la prima întâlnire

By | 13.07.2019 | 8 Comments

Îmi asum încă de la început faptul că nu suntem toți la fel și că lucrurile pe care le scriu nu se aplică fiecărei persoane în parte. Dar, în aceeași măsură, sunt oarecum detalii general valabile. Adică cele 5 chestii pe care le voi nota mai jos, despre care știu că au o anumită importanță încă de la prima întâlnire sau la prima vedere, sunt aplicabile unui număr mare de persoane. Și cum cel mai ușor îmi este să scriu din postura de femeie, am să mă rezum astăzi la detaliile care contează în ceea ce-i privește pe bărbați, adică la ce suntem noi atente atunci când cunoaștem pe cineva.

5 detalii care contează la prima întâlnire

1. Bunul simț

Primul pe lista detaliilor care contează este, fără niciun dubiu, bunul simț. Adesea subestimat, bunul simț are capacitatea de a ne face să vedem o persoană într-o lumină favorabilă. Putem închide ochii în fața multor defecte dacă cel care stă în fața noastră are bun simț. Și nu se cere luna de pe cer cu asta, ci de exemplu o atitudine care să denote educație în scurtele conversații cu ospătarul unde are loc întrevederea. Sau, de ce nu, să ni se deschidă ușa atunci când intrăm undeva. Eventual lipsa activității pe telefon, cu excepția cazurilor când e un apel telefonic la care el trebuie să răspundă, chestie pe care o înțelegem, pentru că și noi putem avea un apel de la serviciu în timpul întâlnirii. Lucrurile astea de bun simț nu costă absolut nimic, dar valorează mult. Ori, de cealaltă parte a baricadei, dacă ești bărbat cu bun simț și interlocutoarea nu posedă și ea această calitate, atunci nu ești în compania potrivită.

2. Parfumul

Este parfumul chiar atât de important? Hai să ne gândim de câte ori am trecut pe lângă cineva care efectiv părea că a făcut baie în sticluța de parfum. Am putea sta la aceeași masă cu o astfel de persoană? Am putea mânca fără să ne deranjeze cantitatea de parfum, fără să avem o migrenă sau fără să ni se taie pofta de mâncare? Nu este, cumva, cantitatea de parfum un alt indicator al bunului simț? La prima întâlnire femeile pot fi atrase de parfumul interlocutorului, astfel că trebuie acordată atenția cuvenită acestui detaliu. Dincolo de cantitate, care nu trebuie să fie exagerată, contează și notele olfactive. Putem descoperi, prin prisma parfumului, dacă suntem sau nu pe aceeași lungime de undă 😉 . De aceea parfumul este un detaliu care contează la prima întâlnire.

3. Simțul umorului

Cineva a spus la un moment dat o mică povestire pe care am să încerc să o reproduc aici. Cică oamenii se întreabă cum de femei frumoase stau la brațul unor bărbați care nu sunt frumoși și care n-au nici bani. Ei bine, se spune că atunci când faci o femeie să râdă ea petrece mult timp cu ochii închiși, astfel că nu mai are timp să îl vadă pe cel de lângă ea nici dacă e Quasimodo. Cumva știu că e un pic exagerată mica povestire, dar are și adevăr în ea. Simțul umorului este un detaliu care contează și la care femeile sunt atente la prima întâlnire. Practic, dacă ea râde înseamnă că se simte bine, iar dacă se simte bine sunt șanse mari să existe și o a doua întâlnire, a treia, a zecea ș.a.m.d. 😀

4. Ideile

Are el o părere despre orice pe lumea asta încă de la prima întâlnire? Se aprinde ușor dacă intervin în discuție anumite subiecte? Are idei fixe sau e mai degrabă deschis să afle și alte opinii? Prima întâlnire este întotdeauna un fel de aventură pe nisipuri mișcătoare. Nu știm ce subiecte să abordăm sau dacă să ne purtăm cu mănuși pentru că nu cunoaștem încă interlocutorul, nu știm dacă e vreun nebun care o să dea cu pumnul în masa de la cafenea dacă avem o părere diametral opusă față de a lui în unele privințe. Mulți ne purtăm așadar cu mănuși la prima întâlnire, dar ideile în sine sunt un detaliu care contează și care, indiferent de atitudine, conturează o persoană. Cu atât mai mult dacă sunt exprimate corect gramatical 🙏.

5. Accesoriile

Cum adică accesoriile sunt un detaliu important la prima întâlnire? Păi prin accesorii ne referim desigur la micile lucruri pe care le poartă sau nu. De exemplu e genul care poartă brățări metalice, brățări din piele, din roci vulcanice sau brățări de festival? Ori e mai degrabă genul pentru care singurele magazine de accesorii din care face cumpărături sunt cele optimizate SEO pentru ceasuri barbati? Ochelarii de soare, pe de altă parte, reprezintă alt detaliu care vorbește de la sine, de exemplu pot fi clasici, sport sau eleganți. Nu există opțiune greșită în ceea ce privește ceasul sau ochelarii de soare, adică dacă un bărbat citește rândurile astea să știe că nu trebuie să poarte un model anume pentru a impresiona la prima întâlnire. Ci accesoriile acestea sunt detalii importante pentru că, în funcție de ele, noi ne dăm seama dacă suntem potriviți sau nu, dacă stilul de viață este asemănător sau dacă trebuie să acceptăm că nu ne potrivim.

Detaliile… Detaliile fac diferența. De aceea le dăm atenție. Important, de fiecare parte a baricadei, este să nu ne concentrăm numai pe un singur detaliu/punct și să ne blocăm la el, pentru că fiecare om în parte este suma mai multor lucruri. Într-un fel cred că fiecare dintre noi ajunge să-și petreacă timpul cu oamenii potriviți. Mai sunt și excepții, desigur, căci uneori trec ani și tot nu cunoaștem pe cineva, dar îmi doresc să avem parte de-a lungul vieții de cât mai puține persoane înșelătoare și de cât mai mulți oameni de calitate. Cheers for that!

8 Comments

 • Reply

  Valeria Chertes

  13/07/2019

  Și eu sunt atenta la aceste lucruri.

  • Reply

   Ioana Radu

   17/07/2019

   Dacă vrei să completezi lista, cu mare drag aștept propunerile tale ^_^.

 • Reply

  Emil Calinescu

  14/07/2019

  De ce toate astea trebuie sa fie valabile MUSAI la prima intalnire? Sa inteleg ca la a doua intalnire poti sa lasi acasa bunul simt?

  • Reply

   Ioana Radu

   17/07/2019

   Nu. Am specificat încă din primul paragraf că e vorba de detalii care contează de la prima întâlnire, deci e o continuitate. Titlul l-am lăsat mai simplu, e mai catchy așa :D.

 • Reply

  Valeria Chertes

  14/07/2019

  Bunul simț și simțul umorului sunt foarte importante pentru mine.

  • Reply

   Ioana Radu

   24/07/2019

   Ma bucur sa aud asta 😀 .

 • Reply

  Lamiita Petre

  15/07/2019

  Bine punctat: ” detaliile fac diferenta” si in acest caz. Pentru mine, cel mai important lucrueste sa aiba un aspect ingrijit si sa ma simt bine in preajma lui. Evident ca nu trebuie sa lipseasca, macar cei sapte ani de acasa.

  • Reply

   Ioana Radu

   24/07/2019

   Multumesc, Lamiita!

Leave a Reply