Topuri & Liste

5 idei de cadouri de Dragobete

By | 21.02.2019 | 1 Comment

Ai fi surprins(ă), dar termenul “dragobete” nu înseamnă același lucru pentru toată lumea. Originea lui se dezbate de mulți ani, iar data la care se sărbătorește e și ea pusă sub semnul întrebării, cu atât mai mult semnificația. În ciuda acestor nebuloase, majoritatea românilor știu că ziua de dragobete este a 24-a zi a lunii februarie, iar semnificația ei constă în sărbătorirea dragostei. Știu, știu, dragostea e importantă în fiecare zi din an, însă sărbătoarea Dragobetelor este similară aniversărilor vârstei fiecăruia dintre noi. Dacă ni se pare firesc ca o dată pe an să sărbătorim că suntem în viață și că am mai prins încă 365 de zile pline de experiențe și oportunități, atunci e la fel de firesc să avem o zi în care sărbătorim și faptul că a mai trecut un an și noi încă (ne) iubim. Așadar a desface o sticlă de șampanie și a ne cadorisi în ziua de 24 februarie e un gest firesc. În ideea asta a lucrurilor m-am gândit să fac o listă mică, o listă care să cuprindă 5 idei de cadouri ce pot fi oferite persoanei dragi în ziua în care sărbătorim dragostea. Și dragostea de sine e tot un fel de dragoste și e chiar și sănătoasă, don’t you forget that ♥.

1. parfumul preferat cu mesaj gravat

Nu e un joc de cuvinte cu rimă ca bonus, ci e o opțiune de personalizare a unui cadou special, așa cum este parfumul. Cei de la Notino au lansat în cadrul programului Notino Love opțiunea de gravare pe sticluțele de parfum. Putem grava inițialele sau numele complet, dar putem grava și declarații de dragoste ori chiar cerere în căsătorie. Textul dorit este scris fin cu laserul pe sticla din care e confecționat recipientul parfumului, iar serviciul acesta costă 28 de lei. Sincer, eu mă așteptam să fie mai scump, însă e chiar decent.

Desigur, există și câteva produse care nu pot fi gravate, în mare parte fiind vorba de acele recipiente mai aparte de parfumuri, cu multe laturi și unghiuri care nu permit gravarea. Din fericire sunt multe parfumuri ale căror sticluțe pot fi gravate și poți vedea aici care sunt acestea.

gravare parfumuri Notino

2. inimioare… altfel

Ce e celebrarea dragostei fără să apară vreo inimioară la orizont? Și nu mă refer aici la cartonașe decupate sau deja clasicele baloane roșii cu heliu, ci la produse mai simpatice. Și utile. Că doar am ajuns la vârsta la care punem preț și pe partea utilă, așadar ne prind bine chestiile pe care le putem folosi în defavoarea celor de agățat prin casă (de care să ne împiedicăm apoi tot anul sau până la prima curățenie). Câteva idei de produse cu inimioare sau în formă de inimioare sunt:
• iluminator pentru față și corp I Heart Revolution Blushing Hearts (pentru că e o prințesă care merită să strălucească);
• pastă de dinți pentru albire Splat Special Love (pentru că îi iubești zâmbetul);
• set cu produse pentru corp Baylis & Harding La Maisson Fig & Cassis (pentru că îți place să știi că se îngrijește).

inimioare altfel pentru dragobete

*toate produsele pot fi găsite pe site-ul Notino.ro

3. atmosfera contează

Sunt o fată bine ancorată în realitate, astfel că mi-am zis și eu de câteva ori, trecând prin magazine pe lângă lumânări parfumate, că astea nu-s de mine. Dar apoi mi-am dat seama că stau pe net și dau like/heart/pin fotografiilor care ilustrează atmosferă frumoasă. Și așa am ajuns să-mi iau două lumânări parfumate și să le aprind fără nicio ocazie. Apoi, treptat, am mai adăugat colecției peste 15 lumânări de diferite forme, de la diferite brand-uri. Atmosfera chiar contează, așadar lumânările parfumate ar trebui să fie pe lista produselor care contează.

Umm… crezi că o lumânare parfumate e prea puțin pentru un cadou? Încearcă una de la Yankee Candle, în borcan de sticlă 😉 .

lumanari parfumate Yankee Candle

4. all eyes on him

Ziua de dragobete e despre amândoi. Desigur, și el se poate bucura de un parfum gravat cu numele lui și poate chiar și de o lumânare parfumată (dacă alegi una cu parfum masculin și-i promiți că o vei aprinde în serile în care porți corsetul negru din dantelă). Dar, așa cum fiecare dintre noi știe că “men will be men”, se cade să punem în lista asta și unul dintre cele mai scumpe aparate electrice de bărbierit + o mașină de tuns waterproof profesională. 😉

aparat electric de barbierit si masina de tuns waterproof

5. produse pentru duș

Buget redus pentru ziua de 24 februarie sau pur și simplu aveți de toate și vreți să vă axați exclusiv pe produse care știi că se consumă des? Say no more! Avem soluție și în cazul acesta. Gelurile de duș sunt printre cele mai folosite la noi în casă (iar mie îmi place la nebunie să cumpăr, să încerc mereu alte arome și să testez ce apare nou pe piață 😀 ). Câteva sugestii de geluri de duș de luat în calcul pentru Dragobete, care să arate un pic romantic și la care să adaugi o fundiță roșie și gata cadoul:
• Dove Velvet Soft
• Nivea Silk Mousse Raspberry Rhubarb
• I love… The Good Stuff Cherry

geluri de dus dragobete Notino

Cam astea sunt ideile mele pentru ziua de Dragobete.

Sunt curioasă ce o să cred peste 5 ani despre ideile astea. Deși știu că lucrurile nu se schimbă doar cu vârsta, ci și cu vremurile – trendurile schimbându-se de la an la an (sau, în unele cazuri, de la un sezon la altul).

Până una alta, să ne bucurăm de prezentul pe care-l traversăm și să sărbătorim dragostea și toate celelalte lucruri frumoase din viața noastră cât încă mai putem. Cheers!

One Comments

  • Reply

    Valeria Chertes

    22/02/2019

    Îmi place ideea cu parfumurile gravate.

Leave a Reply