Topuri & Liste

5 idei de cocktail-uri pentru nunți și alte evenimente

By | 25.01.2020 | 1 Comment

Am mai spus-o și o repet cu fiecare ocazie în care e vorba de nunți: fac parte din cei maxim 5% care merg cu mare drag la astfel de evenimente. Pe de o parte pentru că sunt ocazii bonus în care pot să port rochii lungi și elegante 💃, iar pe de altă parte pentru că revăd (de obicei) multe persoane cu care nu m-am mai văzut de o grămadă de timp și ne distrăm împărțind ringul de dans + idei la un pahar de vorbă. Și cum nunțile și orice alte evenimente se desfășoară urmând regula nescrisă a paharelor cu licori bahice, am decis să scriu azi despre 5 cocktail-uri grozave – adică yummy și care să nu implice costuri colosale. Practic cam ceea ce ne dorim mulți dintre noi când e vorba de organizarea evenimentelor, să găsim echilibrul dintre calitate și preț.

5 idei de cocktail-uri pentru nunți și alte evenimente

Acum, dacă sunteți din generația mea + un pic de nebunie, dați play piesei The Black Eyed Peas, J Balvin – RITMO (Bad Boys For Life), care este un remake al hitului “Rhythm of the night” din anii ’90, făcându-se referire și la o chestie amuzantă întâmplată la radio, iar apoi citiți cele 5 idei de cocktail-uri de mai jos. Șanse mari să vă molipsesc cu buna dispoziție 😀 .

1. Mimosa
Una dintre cele mai fancy/pretențioase opțiuni de cocktail este Mimosa, asta deoarece partea cu alcool este reprezentată de șampanie ori vin spumant. Ulterior se adaugă în pahar suc de portocale (genul fără acid, la cutie). Sincer, o chestie pe care am învățat-o de la un antreprenor din industria evenimentelor, Mimosa este cea mai bună alegere de cocktail atunci când aveți un buget limitat. Este o variantă elegantă, servindu-se în pahar înalt de șampanie sau în pahar înalt de cocktail, și poate fi folosit vin spumant accesibil în procesul de preparare. Practic are numai avantaje. Costuri reduse, simplitate în preparare, aspect elegant și gust bun.

Chiar dacă Mimosa este un super cocktail, există și persoane care vor dori altceva, astfel că e bine să aveți măcar două opțiuni de cocktail-uri pentru evenimentul pe care îl planificați.

2. Aperol spritz
Acesta este un mix de arome care a prins extrem de bine la public în ultimii câțiva ani, tot din categoria celor cu aspect elegant, astfel că nu e de mirare dacă îl știți ori dacă eventual îl consumați vara la terasă pentru un plus de relaxare. Tocmai pentru că este un cocktail cunoscut și îndrăgit, el se află deja ca opțiune în multe meniuri de evenimente. Cantitatea e la fel de generoasă ca la Mimosa, numai că aromele fac parte din altă categorie. Dacă cocktail-ul de la punctul 1 este fresh, datorită sucului de portocale și șampaniei, Aperol spritz este un mix cu bază amăruie.

Rețeta clasică de Aperol spritz este cu Prosecco, Aperol, apă minerală, o felie de lămâie și multă gheață. Dar există și variații ale rețetei clasice și le găsiți ușor pe internet.

3. Kamikaze
Fără niciun dubiu acest cocktail sub formă de shot a cucerit cele mai multe evenimente. Este un mix de votcă, triplu sec și suc de lămâie. Uneori se adaugă și puțin sirop curacao (albastru) sau grenadine (roșu) pentru a da un pic de culoare. Ospătarii le aduc din când în când pe tăvi, împărțind vreo 30 de Kamikaze shot în mai puțin de 10 minute.

Nu implică o cheltuială mare, sunt fun, ajută mai ales la relaxarea pe ringul de dans 😀 și se numără printre cele mai ok shot-uri (spre deosebire de B52, Jager și Tequila, care sunt mai grele). În plus, se prepară ușor & rapid, astfel că oricât de novice ar fi barmanul care se ocupă de evenimentul vostru, nu există riscul să dea greș.

4. Mojito
Aducem tradiția cubaneză în lumina reflectoarelor, pentru că Mojito este unul dintre cele mai îndrăgite cocktail-uri chiar și pe meleagurile noastre. Se prepară cu rom alb, zahăr brun, lime, sifon (sau Sprite sau 7Up) și mentă proaspătă. Este una dintre cele mai fresh opțiuni de cocktail-uri. Am însă două sfaturi aici, pe care le scriu atât în calitate de persoană care a lucrat ca bartender, cât și în calitate de persoană care a gustat Mojito nereușit la două nunți. 1) Alegeți rom alb de calitate, pentru că e baza cocktail-ului și se va simți dacă optați pentru ceva ieftin; 2) Asigurați-vă că aveți un barman priceput, ba chiar vă puteți oferi să plătiți suplimentar pentru el, cu condiția să prepare Mojito așa cum trebuie și invitații să fie mulțumiți.

Costurile per total sunt acceptabile dacă alegeți să aveți Mojito la nuntă sau orice alt tip de eveniment plănuiți. Vreo 3 sticle de rom alb de calitate (sau două, dacă aveți invitați mai puțini) și un extra fee pentru un barman bun nu vor face gaură în buget. Pinky promise!

5. Cuba libre
Dacă la punctele anterioare am menționat un cocktail fresh pe bază de suc de portocale, unul ușor amărui pe bază de Aperol, unul în format mini pe bază de votcă și unul răcoritor cu rom alb și mentă, e timpul să luăm în considerare și un cocktail cu aspect mai masculin. Tot de pe meleaguri cubaneze și tot pe bază de rom, Cuba libre e chiar popular la noi în țară. Se prepară cu rom, cola și suc de lime. Uneori se adaugă și puțin zahăr brun, pentru un gust ușor caramelizat și pentru a tăia din aciditatea sucului proaspăt stors de lime.

Și aici sfatul meu este să optați pentru un rom bun. Adică luați în considerare că n-o să fie nevoie decât de vreo două sticle, deci e ok să optați de exemplu pentru rom Bacardi sau Havana. Dar mai degrabă aș zice Bacardi.

Dacă vreți și alte idei de cocktail-uri, răsfoiți blogul celor de la www.bautura-online.ro. Au o mulțime de sugestii inedite care sigur vă vor inspira să realizați un super meniu de licori bahice pentru evenimentul pe care-l planificați 😀 .

Cheers!

One Comments

  • Reply

    Valeria Chertes

    25/01/2020

    Mulțumim pentru idei.

Leave a Reply