DIY

5 întrebuințări pentru banda led • #deco

By | 26.09.2018 | 6 Comments

Vedem în reviste și pe internet o mulțime de locuințe decorate frumos, însă privim adesea imaginea de ansamblu, fără a calcula importanța fiecărui detaliu în parte. Unele dintre aceste detalii nu presupun investiții mari, însă sunt de efect și pot scoate din anonimat chiar și o garsonieră sau un apartament micuț. After all, mulți dintre noi ne dorim să dăm un suflu nou locuinței, însă ne dă în spate cheltuiala, știind că rareori scăpăm ieftin din așa ceva. Ei bine, pentru toate acele momente în care puneți la cale mici sau mari renovări prin casă, voi face o listă cu 5 întrebuințări pentru banda led. Toată chestia asta mi-a răsărit în minte când mă uitam la banda led de pe glowmania.ro și am văzut interiorul unui șifonier luminat cu o astfel de chestie. Apoi am scotocit pinterestul pentru a găsi o mulțime de alte moduri în care putem folosi această bandă cu luminițe 😀 , iar pe cele mai bune dintre ele le listez aici, alături de câteva cuvinte pentru fiecare în parte.

1. iluminatul treptelor sau al balustradelor

Treptele unei locuințe, fie că e vorba de cele de la intrare ori de treptele din interiorul casei, sunt unele dintre cele mai ignorate aspecte atunci când e vorba de design. E prea scump să le îmbrăcăm în marmură sau cuarț, nu avem răbdarea necesară să le îmbrăcăm nici în mochetă gândindu-ne și la curățarea ei pe termen lung, nu dispunem nici de suficient spațiu încât să dăm puțină viață cu câteva plante (și din nou e nevoie de îngrijire pe termen lung)… Iluminatul treptelor sau al balustradelor este însă varianta cea mai ieftină și de efect. Lumina are și avantajul de a da un pic mai mult volum spațiilor d.p.d.v. vizual. Las mai jos câteva imagini pentru a vă face o idee.

iluminatul treptelor sau al balustradelor

2. decor pereți

Efecte mari cu investiții mici! Dacă dispuneți de un spațiu mare pe care trebuie să-l decorați cumva pentru a-i da viață, dar nu aveți un buget mare pentru asta, puteți încerca să decorați un perete cu doar câteva scânduri și bandă led. Un palmier alături, sau orice altă plantă preferabil cu mult verde, va da spațiului o notă naturală și caldă. Ideea aceasta poate fi folosită atât pentru locuințe, cât și pentru saloane de înfrumusețare, clinici private, agenții de turism și multe alte spații.

decor pereti cu banda led

3. iluminatul șifonierului sau al dressing-ului

În ce alt mod mai putem folosi banda led? Pentru iluminatul dulapurilor sau polițelor cu obiecte vestimentare, încălțăminte și/sau bijuterii (în funcție de cât de complex este dressing-ul). Nu e o chestie pe care o facem pentru că ne-ar fi greu să vedem exact ce e pe umerașe atunci când deschidem ușa șifonierului, ci e un detaliu frumos care dă o notă aparte spațiilor închise.

iluminatul șifonierului sau al dressing-ului

4. iluminatul blaturilor sau al polițelor din bucătărie

Ați observat că în multe reviste de deco și pe multe site-uri de pe nișa asta există bucătării în care se folosește banda led pentru a încălzi spațiile din punct de vedere vizual? Poate nu avem chef dimineața să aprindem lumina în timp ce ne facem cafeaua, iar aprinderea benzii de tip led din zona blatului unde ținem espressorul e o idee bună de lumină puțină și blândă, cât să nu ne lovească pupilele înainte de a ne dezmetici cu adevărat. Ea e utilă și seara, atunci când vrem doar să facem un ceai, să decojim o portocală sau să mâncăm pe furiș din tortul de ciocolată. Și nu e doar o chestie de utilitate, ci e un detaliu al design-ului bucătăriei pe care sigur vom ajunge să-l îndrăgim.

iluminatul blaturilor sau al polițelor din bucătărie cu banda led

5. decor mobilier living room

Dacă vrem să dăm viață unui spațiu fără să investim prea mulți bani, jocul cu lumina e o idee bună. Pentru sufragerie sau living room, o idee practică este să prindem bandă led pe una din piesele de mobilier, eventual un suport cu câteva rafturi unde ținem lumânări parfumate, cărți, vaze, cutii cu bijuterii, fotografii înrămate și alte decorațiuni simpatice.

decor mobilier living room

Există mai multe tipuri de bandă led, în cazul în care vreți să vă folosiți de una sau mai multe din ideile prezentate mai sus. De exemplu există bandă led la care se poate schimba culoarea luminii din telecomandă, cât și bandă led cu senzor de mișcare. Găsiți pe GlowMania.ro câteva produse în acest sens, cât și alte minunății precum articole pentru petreceri, fir electroliminiscent, panouri cu egalizator și testere pentru diagnoză auto.

Let your light shine!

6 Comments

 • Reply

  Camelia

  27/09/2018

  Da! Si eu am in casa. Le-am montat pe mobila veche si pare alta acum. Sunt geniale, nu-i asa?

  • Reply

   Ioana Radu

   27/09/2018

   Idei simple si ieftine :D.

 • Reply

  Cristina Dragomir

  28/09/2018

  sotul meu si-a pus banda cu led sub suportul de monitor de la birou. In felul asta se poate juca in voie si vede perfect tastele fara sa fac lumina in toata camera si sa deranjeze sau sa consumam prea mult si sa umflam factura la energie electrica. Chiar i-am zis ca vreau si eu sa am lumina asa misto pe blatul de la bucatarie si imi promite de 2 luni ca imi pune si nu mai ajunge.

  • Reply

   Ioana Radu

   15/10/2018

   Ingenioasa idee a avut. Poate totusi pune si la blatul din bucatarie, ca sa fie chestia echitabila 😀 .

 • Reply

  Bratu Gabriela

  09/10/2018

  asa faci tu, furi din tort cand nu te vede nimeni? eu ma descurc si pe intuneric :))) adevarul e ca benzile astea chiar dau foarte bine!

  • Reply

   Ioana Radu

   01/11/2018

   Shh :)).

Leave a Reply