Topuri & Liste

5 lucruri pe care le puteți încerca la birou

By | 26.07.2019 | 4 Comments

5 lucruri pe care le puteți încerca la birou

Am citit în urmă cu mult timp un material conform căruia munca la birou este evaluată în funcție de calitatea colegilor. Cu alte cuvinte, atunci când oamenii alături de care muncim zi de zi știu să comunice eficient și să abordeze corect problemele care apar, fără a procrastina mai ales în momentele cheie (de criză), atunci sunt șanse mari ca acel loc de muncă să fie catalogat unul bun și să mergem acolo fără grija că ne crește tensiunea imediat cum intrăm pe ușă.

Astfel încât un loc de muncă suprasolicitant, la birou, între 4 pereți… să fie totuși bun conform teoriei de mai sus, e nevoie să contribuim și noi cu ceva, nu doar să așteptăm ca atmosfera de la locul de muncă să fie primitoare pentru noi, eventual să ni se aștearnă și un covor roșu. În ideea aceasta m-am gândit să vin către voi cu 5 propuneri de chestii pe care le puteți încerca la birou în ideea de a destinde atmosfera din când în când și de a vă simți bine.

1. Sweet treats
O dată pe lună… din când în când… sau doar atunci când simțiți nevoia de a schimba puțin atmosfera, scoateți pe birou o cutie cu bomboane de ciocolată și spuneți-le colegilor să se autoservească. Sau doar lăsați-o acolo nesupravegheată și o să se ocupe ei de ele 😀 . Micile momente dulci pot distrage puțin atenția de la situațiile tensionate.

2. Glume de birou
Căutați pe internet idei de glume ce pot fi făcute la birou și sigur veți găsi câteva numai bune de pus în practică. Atenție, însă, să nu le aplicați persoanelor care nu prea știu de glumă, pentru că mai mult veți înrăutați situația la birou. Glumele se fac numai cu cei care au la rândul lor simțul umorului. Și, desigur, fără a produce daune.

3. Ajutorul la nevoie se cunoaște
Fie că un coleg are nevoie de ajutor, fie că un superior pare să fie într-o situație neplăcută, ajutorul este adesea bine venit. E bine totuși să întrebăm înainte dacă putem ajuta, adică să nu ne băgăm fără permisiune peste alți oameni și problemele pe care le întâmpină. Dacă de exemplu n-au fost încă schimbate cartușele la imprimantă și știm un alt loc din firmă unde se poate printa, putem oferi informația aceasta ca pe o sugestie între prieteni. Atitudinea “nu e treaba mea, să se descurce” poate duce adesea la alte probleme – care adesea pot fi evitate.

4. Team Building
Activitățile de tip team building nu se încearcă practic la birou, însă, din punct de vedere teoretic, acolo se pun bazele. La birou poate fi propusă o astfel de activitate, care adesea sudează mai bine echipa și oferă mai multă productivitate în beneficiul firmei.

5. Poziția corectă la birou
Un alt lucru pe care îl puteți încerca la birou, de data aceasta strict pentru voi, este să vă educați corpul să stea într-o poziție cât mai bună pentru a nu avea probleme pe termen lung. Majoritatea dintre noi știm deja că statul timp îndelungat la birou are multe dezavantaje pentru sănătate – pentru coloana vertebrală, pentru vedere, pentru mai multe grupe de mușchi, ba chiar și pentru încheieturi. Tocmai pentru că știm asta putem începe să acordăm mai multă atenției poziției corecte a corpului pe parcursul celor 8 ore petrecute la birou. Sunt multe articole utile pe tema aceasta, printre care și unul de la OfficeDirect – Poziția corectă la birou.

Ați încercat până acum vreunul dintre aceste 5 lucruri? Sau acum urmează să puneți în practică unele dintre ele? 😀

4 Comments

 • Reply

  Valeria Chertes

  26/07/2019

  Câteva dintre ele le-am incercat.

  • Reply

   Ioana Radu

   20/08/2019

   Ma bucur sa aud asta :D.

 • Reply

  Cristina Dragomir

  29/07/2019

  bomboane la birou? Mi-ar placea treaba asta. Si sa ofer, dar si sa fiu printre cei care se bucura de asemenea tratament. Cea mai mare problema o am insa cu pozitia de stat la birou. NU a fost niciodata corecta si nici nu cred ca ma mai fac bine acum, la 35 de ani Cred ca deja coloana mi s-a strambat si nu mai stie care e pozitia buna.

  • Reply

   Ioana Radu

   20/08/2019

   Eu sunt de parere ca pozitia corpului poate fi corectata, chiar daca nu pana la perfectiune. Esti tanara, oricum :D. La multi ani si mult succes cu planurile pe care le ai!

Leave a Reply