Tinerii frumoşi şi liberi de la Blogal Initiative au luat o nuia şi, cu vârful ei, ne tot împing să facem o listă cu 5 motive pentru care avem nevoie de o folie protectoare pentru smartphone. N-o luaţi de bună partea cu nuiaua 😀 , ci faptul că în spatele acestei provocări sunt două chestiuni mişto: 1. faptul că avem ocazia să-i îndemnăm pe cititori să înţeleagă necesitatea unei folii de protecţie; 2. o listă e întotdeauna o idee bună, nu doar prin faptul că-i genul de material uşor de parcurs, ci şi pentru segmentul SEO. Aplaudăm iniţiativa şi trecem la treabă. Însă eu sunt pusă pe cioace uneori, aşa că am luat hotărârea să tratez materialul de astăzi cu zâmbetul pe buze şi să vă molipsesc pe alocuri (if possible, căci ştim cu toţii cât de nervoasă şi tristă e perioada aceasta).
Cele 5 motive pentru care avem nevoie de o folie protectoare pentru smartphone se vor rostogoli în rândurile ce urmează:
1. Folia de protecţie îţi va proteja smartphone-ul chiar de tine însuţi
Cum e posibil? Ce spui tu aici, Ioană? Te trezeşti după ce ai dat deja snooze de 3 ori alarmei, pui ibricul pe foc sau pui pastila de cafea în espressor, tragi repede hainele pe tine şi ignori faptul că ai uitat să calci tricoul (lasă-l, se calcă pe tine până ajungi la muncă), deschizi Instagram să te uiţi la nişte chestii frumoase care să-ţi mai descreţească fruntea (flori, torturi sau nuduri), iar cu mâna cealaltă iei cana cu cafea. Încerci să pui pe masă lucrurile din mână, adică telefonul şi cana, dar se produce o ambuscadă între cele două membre, astfel că licoarea dimineţii se duce în toate direcţiile, inclusiv pe telefon. That’s a bummer! Dar ai fost băiat deştept / fată isteaţă şi i-ai tras o folie şmecheră care nu se dezlipeşte la primul contact cu lichidele. Nici la al zecelea.
2. Folia de protecţie îţi protejează şi relaţia, nu doar smartphone-ul
Dacă eşti unul dintre acei băieţi care au o iubită cu geanta plină de „chestii”, care mai de care mai ascuţite şi mai dubioase, şi eşti nevoit să îţi ţii telefonul la ea… Desigur că-ţi tresare inima numai la gândul ăsta. Dar nu-i poţi spune nebunei (toate suntem aşa, admit eu în numele genului) că nu vrei să-ţi ţină gadget-ul în geanta aia plină cu obiecte neidentificate şi potenţial periculoase. Îi întinzi telefonul chiar dacă simţi că îţi paralizează mâna. Îl laşi la ea. Copilul tău în ghearele nemiloase ale genţii ei. Când ai terminat misiunea şi te-ntorci să recuperezi gadget-ul, îţi mulţumeşti în gând (de o mie de ori!) că ai fost isteţ şi ţi-ai luat o folie de protecţie de la un brand cunoscut. Desigur că vezi câteva zgârieturi pe el (genţile femeilor au puteri nebănuite). Însă ştii că-s doar la suprafaţă, adică la nivelul foliei, că nimic n-a trecut dincolo de ea.
3. Folia anti fond de ten, anti pudră, anti blush ş.a.m.d.
Oricât de mic ar fi stratul de make-up, o parte din el sfârşeşte întotdeauna pe telefon. Eu urăsc când se întâmplă asta, iar eu abia dacă mă machiez. Nici nu vreau să-mi imaginez cum arată smartphone-ul unei fete cu tencuială serioasă. Dacă am astfel de fete care mă citesc, le transmit pe această cale că o folie de protecţie de calitate va proteja smartphone-ul atât de produsele de make-up cu consistenţă cremoasă cât şi de cele de tip pudră. Foliile bune se şterg mult mai uşor. Însă ce contează mai mult este că telefonul, dacă veţi vrea să-l vindeţi, va trebui doar să-i daţi jos folia plină de fond de ten şi de pudră şi veţi lua nişte bănuţi frumoşi pe el (ceea ce n-aş putea spune în cazul unui telefon îmbâcsit de make-up). Aşadar mai bine daţi bani pe o folie de protecţie, decât să vă luaţi cu vreo 300 de lei mai puţin pe telefon când veţi vrea să-l vindeţi. Vă învăţ de bine :D. Cu banii ăia trecem o dată sau de două ori pe la salon, nu-s de ici de colo.
4. Folia supravieţuitorului!
Îţi place aventura şi îţi asumi riscuri care mai de care mai ciudate. Ei, uite că de data asta te-au luat picioarele pe dinainte şi ai alunecat pe nişte pietre acoperite cu muşchi de pădure. Ai o rană de toată frumuseţea pe gambă, din cauza dozei ruginite de bere pe care un animal a lăsat-o intenţionat pe acolo. Vestea bună e că ai în rucsac nişte medicamente pe care le poţi pisa şi le poţi pune pe rană înainte de a o bandaja. O altă veste bună este că folia antibacteriană pe care o ai la smartphone-ul ăla scump al tău este perfectă pentru a pisa sau a tăia pe ea medicamentele pentru rană. Scoţi briceagul prins la curea şi te apuci de treabă fără să-ţi faci griji de zgârieturile adânci care se formează pe suprafaţa display-ului. Ai mai avut o folie înainte de asta pe care ai testa-o special ca să vezi anduranţa produsului. A primit undă verde.
5. Folia de protecţie pentru părinţi
Cu o mână ai întins crema anti-iritaţii, cu cealaltă ai tamponat puţin zona pudrată, iar în secunda următoare sună şeful ăla sever şi e musai să-i răspunzi. Cu care mână glisezi telefonul pentru a răspunde? Cea cu unguent ori cea cu pudră? La întrebarea asta răspunsul este irelevant pentru cei care au o folie de protecţie serioasă. Specific “serioasă” pentru că nu orice folie este ulterior uşor de curăţat şi nu orice folie are marginile bine sigilate, astfel încât folia în sine să nu fie compromisă de contactul cu anumite produse (aşa cum e cazul unguentului şi a pudrei pentru bebeluşi). Think smart!
Pentru toate motivele de mai sus există brand-uri de top care produc folii de protecţie. Unul dintre aceste brand-uri este Smart Protection. Şi profit de ocazie să vă dau şi o informaţie care o să vă bucure, anume faptul că în perioada 10-14 februarie putem cumpăra folii protectoare la preţ redus de pe site-ul SmartProtection.ro, datorită campaniei pe care o desfăşoară cu ocazia Valentine’s Day. Pentru cei sceptici, există multe materiale pe YouTube pe care le puteţi verifica în ceea ce priveşte calitatea foliilor de la Smart Protection. Screenshot-urile de mai jos le-am făcut de pe un video care se numeşte „Smart Protection Samsung Galaxy S7 Edge Scratchtest”. Think smart! Choose smart!
*În video este zgâriată folia Smart Protection cu “ajutorul” diferitor tipuri de cuţite şi a unei bucăţi de şmirghel. Ulterior este îndepărtată folia, iar ecranul telefonul arată impecabil.
folia mea stie cel mai bine cum sta treaba cu fondul de ten. A testat multe în ultimul an si am senzatia ca nici unul nu i-a placut :D. Si ca sa vezi cate avem in comun, a mea tot de la SmartProtection este. Nici nu o aveau pe stoc cand mi-am cumparat eu telefonul (era prea nou pe piata) dar au facut-o la comanda in 2 zile.