Topuri & Liste

5 motive pentru care îmi place prezentul

By | 19.02.2018 | 8 Comments

Știu persoane care se visează valsând în rochii din anul 1800, umblând pe străduțe neasfaltate cu umbreluța de soare pe umăr și fluturându-și buclele de tip sărmăluțe în adierea ușoară a vremurilor respective. Ar sta la brațul unui domn și ar merge din când în când și cu trăsura. Eu când aud de vremurile respective nu văd partea însorită a lucrurilor, ci văd femei cu poalele rochiilor mereu cufundate în noroi, nașteri dureroase, ciumă, holeră, tifos și ceva fierturi dubioase în farfurii (și alea probabil în zilele bune). Prezentul, pentru mine, are o mulțime de avantaje, drept pentru care sunt recunoscătoare că m-am născut în perioada aceasta de timp și nu mi-am dorit niciodată să fi trăit într-alta. Mai jos voi scrie 5 motive pentru care îmi place prezentul și nu aș vrea să trăiesc în altă perioadă de timp, ordinea fiind aleatorie.

1. Epilarea definitivă

Yass! Deși în sinea mea sunt genul de fată mai băiețoasă, când trebuie să vorbesc de părul nedorit de pe corp cred că mă transform într-o fițoasă. Am și eu punctele mele sensibile, iar acesta cu siguranță este unul dintre ele. Nu mă mai mulțumește de mult timp epilatul cu ceară ori cu epilatorul electric, așa că de un an am făcut pasul către epilarea definitivă cu IPL. Avantajul prezentului este că epilarea definitivă nu mai este tratamentul acela foarte scump, așa cum ni se părea pe vremuri, ba chiar sunt disponibile pe piață și aparate cu IPL pentru a fi utilizate acasă, având până la 250.000 de pulsații. Pielea noastră e fină tot timpul! ^_^

piele fina

2. Medicina avansată

Fie că vorbim de medicină generală sau de o ramură anume, slavă Domnului că nu m-am născut în urmă cu 50 de ani sau cu 200 de ani. Ce vorbesc eu aici? Parcă acum 10 ani mergeam la dentist, mi se făcea anestezie cu o seringă ca-n filmele de groază, eram dată afară pe sală o jumătate de oră pentru a-și face efectul și apoi tot simțeam oarecum intervenția. În prezent, făcând lucrări mai complicate la dantură, durerea aproape că nu mai există deloc. A rămas doar un disconfort. În curând sper să încerc și inhalosedarea, chiar dacă tipul acesta de anestezie se plătește la oră, sunt totuși curioasă dacă funcționează la fel de bine precum injecțiile locale. Totuși, pe cât de avansată este medicina în prezent, mi-e frică să merg în spitalele publice, acestea nefiind la fel de bine dotate precum clinicile particulare și cu siguranță nici la fel de curate. Dar asta-i cu totul o altă discuție.

3. Tehnologia în general

Programe software, gadget-uri, electronice, electrocasnice ș.a.m.d. Discutam recent cu prietenul meu despre faptul că mi-a trecut prin minte să renunț la smartphone și să am un telefon clasic pe care să-l folosesc pentru strictul necesar, însă am ajuns la concluzia că nu mi-aș simplifica viața, ci mai rău mi-aș complica-o. N-aș mai putea să răspund la e-mail-uri când sunt în tren și să mă bucur de timp liber când ajung acasă, n-aș mai putea să mă folosesc de GPS atunci când mă rătăcesc, n-aș mai putea face poze diferitelor afișe sau panouri informative care sunt de interes pentru mine, n-aș mai putea găsi telefonul dacă îl pierd sau dacă îmi este furat… Iar rândurile acestea au fost doar referitoare la smartphone. Cu siguranță n-aș vrea să renunț la smart TV, la ondulatorul automat de păr, la mașina de spălat și nici la cântarul Full Body Composition.

technology iphone x

4. Clasele sociale

Pe vremuri, în afară de nobili, îmi imaginez că mai existau doar cei săraci, cei care-și rupeau genunchii frecând podelele celor bogați și care, la finalul zilei, abia dacă reușeau să pună o jumătate de pâine pe masă. Clasele sociale pe atunci erau atât de distanțate încât puteau fi numite cu exactitate. În prezent, chiar dacă avem și acum un anumit tip de nobilime, suntem mult mai diversificați. Săraci sau bogați, majoritatea avem iPhone în buzunar. Săraci sau bogați, majoritatea avem autoturism. Săraci sau bogați, o vacanță pe an tot ne permitem. Clasele sociale cu siguranță nu mai sunt la fel de bine delimitate ca în urmă cu 100 sau 200 de ani. Acum e mult mai greu să îți dai seama dacă fata frumoasă care ți-a făcut cu ochiul face cu adevărat parte din clasa socială pe care o afișează prin îmbrăcăminte sau dacă e doar o țărancă de tipul gold digger. *Cough*… Excuse my french.

5. Călătorii oriunde în lume

În câte vacanțe peste hotare au fost bunicii, străbunicii și stră-străbunicii noștri? Au mâncat pizza și gelato în inima Italiei, tortilla și paella cu fructe de mare în însorita Spanie, ciocolată din cofetăriile din Zurich sau Bern? Au înotat ei în Marea Egee, Marea Ionică și Marea Adriatică? S-au plimbat cu tălpile goale prin nisipul plajelor din Thailanda, Maldive și Tenerife? Și-au făcut planuri de vacanță pentru California, Cancun și Cuba? Iată, prezentul ne oferă șansa de a merge oriunde în lume, de a trăi experiențe grozave și mai ales de a ne îmbogăți cultural și emoțional la un alt nivel. Nu mai există bariere, singura diferență referindu-se poate la cât de mult e dispus fiecare om în parte să muncească pentru experiențele pe care și le dorește în viață.

Maldive

Acestea-s principalele 5 motive pentru care îmi place prezentul și nu-mi doresc să mă fi născut mai devreme cu 30 de ani sau 200 de ani. Nu e nicio altă bucată de timp precum cea pe care o traversăm acum.

Cheers!

8 Comments

 • Reply

  Mihaela

  19/02/2018

  Citind articolul tau mi-am dat seama cata dreptate ai si cat de norocosi suntem noi cei din generatia Y dar si copiii nostri. Chiar daca uneori mi-as fi dorit sa traiesc la curtea regelui Soare, stiu ca atunci femeile nu aveau nici un cuvant de spus asupra vietii lor si puteau sa faca ce vor ele, chiar si politica doar in alcov.

 • Reply

  Dragomir Cristina

  20/02/2018

  epilarea definitiva eu tot nu am ajuns sa o incerc deci nu pot vorbi despre ea, decat ca mi se pare wow, privind din afara. In schimb, odulatorul automat l-am incercat si sa stii ca e minunat pentru mine. Eu nu reuseam niciodata sa imi fac bucle singura. Cred ca am mainile scurte, imi obosesc repede… nu stiu. Cu asta pot si eu!!!

 • Reply

  Ela

  21/02/2018

  Da, da, da! Mi-ar placea sa pot calatori in trecut, dar in niciun caz nu as ramane acolo. Stramb din nas la vremurile de acum cateodata, dar mai bune n-au fost niciodata. Cheers to the present!

  • Reply

   Ioana Radu

   21/02/2018

   Sunt total de acord! N-aș refuza o călătorie în trecut, poate să aterizez direct la un bal al nobilimii și să plec înainte de a se sparge petrecerea 😀 . Și, desigur, și eu sunt nemulțumită câteodată de prezent, dar știu că n-aș renunța la avantajele pe care le are. Cheers to the present!

 • Reply

  Denisa

  22/02/2018

  Pentru mine tehnologia e cu 2 taisuri. Ma intristeaza cand vad ca toata lumea e cu ochii in telefon. Dar pe de alta parte, imi sunt de mare folos toate lucrurile pe care pot sa le fac de pe telefon si desi erau momente cand imi doream si eu sa renunt la smartphone, nu am facut-o pentru ca simt ca as pierde niste lucruri utile.

  • Reply

   Ioana Radu

   04/03/2018

   Eu mă folosesc de telefon în mare parte doar pentru lucruri utile. Când sunt cu prietenii nici nu-l scot din geantă :D.

 • Reply

  o femeie

  22/02/2018

  Cred ca libertatea este cel mai mare avantaj al prezentului. Libertatea de a alege, de a ne muta, de a calatori, etc.

 • Reply

  Bratu Gabriela

  04/03/2018

  mare dreptate ai! si mie imi place prezentul, chiar daca se pune un pic prea mult accent pe tehnologie. si aici ma refer la telefoane, ca toata lumea e cu ochii-n ele. dar in rest, avem o viata usoara, avem aparate care ne ajuta, care ne fac curat si ne fac mancare, deci economisim timp. avem mai mult timp pentru noi daca vrem sa avem.

Leave a Reply