Women's World

5 produse pentru îngrijirea părului care îmi plac

By | 20.08.2020 | 2 Comments

În 2008 mi-am deschis blog și am descoperit treptat că îmi place să scriu și despre lucruri folositoare pentru suflet, și despre off-uri pe care le am, dar și despre chestii mărunte pe care le consider utile și de care s-ar putea bucura și alte persoane. Azi rândurile ce urmează sunt despre lucruri. Lucruri mărunte, precum produsele pentru îngrijirea părului, de la unele pe care le folosim cu toții, până la produse mai aparte de îngrijire a podoabei capilare.

Din categoria produselor pe care le folosim cu toții face parte șamponul. Cel clasic/standard, pentru că șamponul uscat nu cred că e un produs pe care îl cumpără foarte multe persoane, în ciuda faptului că el se dovedește a fi chiar util în situații cheie. First things first… Șamponul, cel pe care îl folosim pentru spălarea părului, este genul de produs care se bucură uneori de o anumită importanță. Aș fi putut adăuga “mai ales în rândul femeilor”, însă ar fi fost greșit, pentru că și bărbații aleg uneori cu atenție șamponul pe care îl cumpără, de exemplu să fie un șampon anti-mătreață “mai bun” sau să fie unul care să încetinească procesul de cădere a părului (cele pe bază de cafeină de obicei). Desigur că la noi lucrurile sunt mai complicate și nu e nevoie să înșir toate tipurile de șampon din care putem alege. Cert este că în privința asta cele mai bune pe care le-am folosit sunt șamponul L’Oréal Professionnel Serie Expert Intense Repair și șamponul Aussie Miracle Shine.

Apoi, în ceea ce privește șamponul uscat, ca să acoperim și zona asta de discuție, n-am fost întotdeauna o adeptă a lui și multă vreme n-am înțeles de ce trebuie să folosim așa ceva când putem foarte bine (și repede și ușor) să spălăm părul the old fashion way, cu apă și șampon. Până când viața mi s-a complicat, timpul liber a intrat la apă… Așa mi-am dat seama că șamponul uscat la nevoie se cunoaște. E bun de folosit după o zi de muncă, dacă avem la dispoziție doar vreo jumătate de oră ca să ajungem la un pahar de vorbă cu o fostă colegă și vrem să fim cât de cât prezentabile. E bun de folosit și când suntem epuizate seara și nu mai avem energia necesară (și nici timpul) să spălăm și să uscăm părul, astfel că dimineața șamponul uscat e o idee tare bună pentru ziua ce urmează să-nceapă. Nu sunt pro utilizare excesivă șampon uscat, dar sunt pro ideii că el este util în momente cheie din perioade aglomerate ale vieții de zi cu zi. Și am încercat șampon uscat de la trei brand-uri diferite, însă cel de la Batiste mi se pare cel mai eficient dintre ele.

Dincolo de partea de igienizare a părului, proces pe care îl obținem cu ajutorul șamponului clasic, avem și partea de îngrijire propriu-zisă, de hrănire a părului. Pentru că părul sănătos, puternic și strălucitor are nevoie de mai mult decât de șampon într-un prezent în care poluarea și stresul sunt la cote înalte. Balsamul de păr, masca de păr, tratamentele leave-in (care nu necesită clătire), uleiurile și alte produse dedicate îngrijirii au fost concepute pentru a suplini anumite lipsuri ale părului și pentru a-l face mai ușor de aranjat, de disciplinat, de iubit. Pe segmentul acesta de produse, două dintre cele mai bune folosite de-a lungul timpului sunt masca intens restructurantă pentru păr degradat L’Oréal Professionnel Serie Expert Absolut Repair și tratamentul de păr sub formă de ulei de la Moroccanoil (a bit pricy, but totally worth it).

produse pentru îngrijirea părului care imi plac foarte mult

Așadar, ca o recapitulare, cele 5 produse pentru îngrijirea părului care îmi plac sunt:
1. șamponul L’Oréal Professionnel Serie Expert Absolut Repair
2. șamponul Aussie Miracle Shine
3. șamponul uscat Batiste
4. masca intens restructurantă pentru păr degradat L’Oréal Professionnel Serie Expert Absolut Repair
5. tratamentul de păr sub formă de ulei de la Moroccanoil

Cheers!

2 Comments

 • Reply

  Cristina Dragomir

  20/08/2020

  de la Moroccanoil nu am incercat nimic si nici Aussie Miracle Shine nu imi spune nimic. In schimb, produsele din gama Serie Expert de la L’Oreal Professionnel le stiu si fac treaba foarte buna. Si sampoanele uscate Batiste la fel!

 • Reply

  Valeria Chertes

  23/08/2020

  Mulțumim pentru recomandare.

Leave a Reply