Women's World

5 sfaturi de îngrijire a părului

By | 20.07.2019 | 5 Comments

5 sfaturi de îngrijire a părului

Podoaba capilară este un detaliu care contează pentru noi și prin prisma căruia se poate vedea o parte a personalității noastre. Fie că e lung sau scurt, blond, negru sau într-o culoare atipică, una dintre cele mai importante chestii este să arate bine, adică imaginea de ansamblu să fie de la ok în sus. Altfel… toate cunoaștem probabil vorba “bad hair day”, adică acele zile în care părul nu stă deloc și o parte din vibe-ul nostru pozitiv se duce la vale. De aceea e important să avem grijă de podoaba capilară, astfel încât în fiecare zi să ne placă ceea ce vedem în oglindă și să pășim cu încredere spre a ține piept oricâtor nereguli. Azi m-am gândit să fac o mică listă care să cuprindă 5 sfaturi de îngrijire a părului, sfaturi ușor de aplicat, care nu necesită mult timp și nici cine știe ce pricepere. Sună bine deja, da? 😀

1. Șampon + balsam SAU șampon + mască la fiecare spălare

Ritualul de spălare a părului ar trebui să includă și un balsam de păr sau o mască de păr. Una din ele e suficientă, adică ori balsam ori mască. Important este să hrănim părul după spălare, să-l hidratăm bine cu un balsam sau o mască specifică tipului de păr sau problemelor cu care se confruntă. Aceste produse nu mai sunt ca odinioară, nu mai trebuie să stăm o jumătate de oră cu ele pe păr, ci este suficient să distribuim balsamul/masca pe vârfuri și pe lungimea părului și să trecem degetele prin păr până când e complet descurcat, adică în jur de două minute. Apoi clătim bine și gata ritualul de spălare 😀 .

2. Ulei/ser tratament la fiecare uscare

Durează câteva secunde să aplicăm 2 sau 3 picături de ser în palme și să distribuim produsul pe vârfuri și pe lungimea părului înainte de uscarea cu foehn-ul. Există și ulei de păr la 20 de lei, dar există și la 200 de lei. Și multe alte prețuri între cifrele astea două. Sfatul meu este să cumpărați orice ulei de păr sau orice ser de îngrijire a părului vreți voi, iar de fiecare dată când se termină să cumpărați alt tip, astfel având ocazia să testați mai multe de-a lungul timpului și să vedeți exact care se potrivește cel mai bine structurii părului vostru.

3. Uscarea corectă

Dacă avem timp, după spălare e bine să țineți părul într-un prosop pentru câteva minute, astfel încât să se absoarbă mare parte din apă. Apoi, la capitolul uscător de păr, chiar dacă părerile sunt împărțite și se spune că acesta afectează părul, adevărul este că multe seruri de îngrijire a părului se activează mai bine la cald (de exemplu cele pe bază de keratină). Da, e bine să evităm treapta de aer fierbinte și să folosim doar aerul cald (treapta medie), iar spre finalul uscării să folosim aerul rece, care ajută la închiderea cuticulei firului de păr. Totodată, a investi într-un uscător de păr bun e un pas înainte în ce privește îngrijirea podoabei capilare. Unele uscătoare de păr, de exemplu, sunt dotate cu un sistem de adaptare a temperaturii de uscare în funcție de tipul părului, astfel încât să se păstreze hidratarea naturală a firului de păr.

4. Temperatura corectă a plăcii de păr

Nu am înțeles niciodată goana după plăcile de păr cu multe trepte de temperatură pentru folosirea la domiciliu, cu excepția fetelor crețe care în mod evident au nevoie de temperaturi mai ridicate pentru a domoli latura rebelă a părului.

Desigur, cu cât e mai ridicată temperatura plăcii de păr, cu atât părul se îndreaptă mai repede sau se ondulează mai repede (depinde ce coafură vrem să obținem, păr drept sau bucle). În același timp, cu cât e mai ridicată temperatura plăcii, cu atât avem șanse mai mari să-l deteriorăm. Așadar mare atenție la acest aspect, pentru că inclusiv părul natural (nevopsit) se poate deteriora din cauza temperaturii prea ridicate a plăcii de păr. Sfatul meu este să folosiți o temperatură mai mică și să îndreptați părul pe șuvițe subțiri. Chiar dacă durează mai mult, important este că veți păstra părul frumos pentru cât mai mult timp.

5. Ceară pe vârfuri după îndreptarea cu placa

Obiceiul acesta l-am “furat” de la salon 😀 . Practic, ceara pentru păr este un produs cu textură grasă, astfel că o putem aplica în cantitate foarte foarte mică pe vârfurile firelor de păr după îndreptarea cu placa, hrănindu-le și evitând cât de cât uscarea lor. Dacă nu ați mai folosit ceară până acum, e suficint să luați puțin pe vârfurile a două degete, să o întindeți apoi pe mai multe degețele de la ambele mâini :D, astfel încât să fie cantitate mică distribuită uniform, după care să aplicați produsul pe vârfurile firelor de păr. Nu doar că ceara e grasă și hrănește un pic, dar are și capacitatea de a sigila vârfurile, fiind totodată un produs pentru fixare.

Acestea sunt cele 5 sfaturi de îngrijire a părului pe care le-am promis încă din titlu. Mă tot gândeam dacă să pomenesc de uscător de păr și de placă în acest material, dar cum ele fac parte din arsenalul nostru de ustensile pentru păr, mi-am zis că e mai bine să le menționez și pe ele, cu sugestiile aferente pentru păstrarea părului frumos cât mai mult timp posibil. Dacă v-a plăcut materialul meu și ar mai merge de citit o listă cu trucuri, recomand un articol de pe blogul Philips ce conține 20 de trucuri și sfaturi pentru ritualul zilnic de îngrijire (nu e doar despre podoaba capilară, ci este mai extins în ce privește topicul despre îngrijire).

Cam atât din partea mea pentru ziua de azi 😀 .
Cheers!

5 Comments

 • Reply

  Valeria Chertes

  20/07/2019

  Mulțumim pentru sfaturi!

  • Reply

   Ioana Radu

   24/07/2019

   Cu drag, Valeria! :*

 • Reply

  Camelia

  21/07/2019

  Uite, despre ceara pe varfuri nu stiam. O sa aplic si eu, ca toata ziua ma fac cu placa, mai ales ca m-am tuns bob si cum crreste putin nu are cine sa il mai inteleaga, parul pare ca are vointa proprie…
  Faine sfaturi! De urmat!

  • Reply

   Ioana Radu

   24/07/2019

   Imi place tunsoarea bob. Sa incerci ceara pe varfuri si poate o sa te ajute sa stilizezi tunsoarea mai usor decat de obicei :D.

 • Reply

  Roman Nicoleta Ana MARIA

  24/07/2019

  Multumim pentru sfaturi foarte utile!

Leave a Reply